غیب برای بچه ها باورپذیر است

خبرگزاری شبستان: سردبیر مجلات کودک و نوجوان سلام بچه ها، پوپک و سنجاقک با بیان اینکه از گوشه چشم بچه ها به مسایل نگاه کنیم، گفت: بچه ها باورپذیری خاصی دارند و مسایل فراتر از فانتزی را هم باور می کنند

حجت الاسلام عبدالله حسن زاده آملی، سردبیر نشریات سلام بچه ها، پوپک و سنجاقک در پاسخ به این سوال که چگونه می توانیم جهان غیب را در قالب های هنری برای کودکان تبیین کرد تا این مسایل در بزرگسالی برایشان باورپذیر باشد به شبستان گفت: برای انجام کار هنری برای بچه ها در درجه اول باید تشخیص دهیم آن متن یا محتوا برای کودکان هست یا خیر. در واقع باید ظرفیت متن را تشخیص دهیم. سپس بسته به ظرفیت متن، قالب مورد نظر را انتخاب کنیم. تصمیم بگیریم که این محتوا را به صورت کمیک، داستان، فیلم یا انیمیشن درآوریم.

 

وی با بیان اینکه هر متنی ظرفیت این را ندارد که برای بچه ها کار شود، عنوان کرد: هر متن هم ظرفیت پذیرش یک قالب هنری را دارد. باید مشخص کنیم که متن ظرفیت کدام یک از قالب ها را دارد. با توجه و بررسی متن به عنوان مثال می توان گفت که این متن نمایشنامه خوبی می شود و یا یک انیمیشن خوب. آنچه مهم است این است که در درجه اول متن را بشناسیم و سپس قالب را مشخص کنیم.

 

حجت الاسلام حسن زاده آملی با اشاره به اینکه ما گمان می کنیم که بچه ها مثل ما فکر می کنند، بیان کرد: ما اندیشه های خود را به بچه ها انتقال می دهیم و در مواجهه با جهان غیب فکر می کنیم که این جهان برای بچه ها قابل درک نیست و یا جهانی دور است چون خودمان به آن جهان دسترسی نداریم. ما فکر می کنیم که بچه ها مثل ما درک می کنند.

 

سردبیر مجلات سلام بچه ها، پوپک و سنجاقک با تاکید بر اینکه باید مسایل را از گوشه چشم کودکان ببینیم، اظهار داشت: بچه ها خدا را مثل ما تلقی نمی کنند. جهان دیگر را مثل ما نمی بینند. تلقی آنها نسبت به خدا و جهان غیب متفاوت از تلقی ماست.

 

وی خاطرنشان کرد: مشکل ما این است که می خواهیم اندیشه و باور خودمان را به بچه ها انتقال دهیم. فکر می کنیم چون جهان غیب برای ما غیرقابل دسترس است، برای بچه ها هم قابل دسترس نیست. فکر می کنیم آنچه فهمش برای ما سخت است برای کودک هم غیر قابل فهم است.

 

حجت الاسلام حسن زاده آملی با اشاره به باورپذیری کودکان عنوان کرد: کارهای فانتزی در قالب انیمیشن برای کودک باورپذیر است و کودک به راحتی آنها را می پذیرد، بدون اینکه فکر کند این مسایل در بیرون واقعیت دارد یا خیر. ما وقتی این انیمیشن ها را می بینیم فکر می کنیم که این مسایل در دنیای بیرون وجود ندارد.

 

وی با بیان اینکه بچه ها باورپذیری خاصی دارند، تصریح کرد: ما می توانیم مسایل فراتر از فانتزی را به آنها نشان دهی.، تخیل نویسنده می تواند به این امر کمک کند. دنیای کودکان دنیای راحتی است.

 

این نویسنده همچنین خاطرنشان کرد: در مورد خدا و مرگ فیلم هایی ساخته شده است. به عنوان مثال، پدربزرگی که مرحوم می شود. کودک در آن فیلم با پدربزرگش ارتباط برقرار می کند اما من و شما می دانیم که پدربزرگ نیست و مرحوم شده است. دنیای بچه ها متفاوت با ماست. باید چیزی برای بچه ها در قالب های مختلف هنری خلق کنیم که با نگاه و ذهنیت آنها به طرف موضوع برویم. ما وقتی می خواهیم مساله ای را برای کودک تبیین کنیم باید از زاویه دید کودک به آن مساله نگاه کنیم.

 

گفتنی است، معاون فرهنگی- هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزة علمیة قم، سردبیر نشریة حدیث زندگی؛ سردبیر نشریة مهیار؛ .سردبیر نشریات سنجاقک، پوپک و سلام‌ بچه‌ها؛ سردبیر نشریات دوست ‌خردسال، کودک و نوجوان؛ دبیر نخستین جشنوارة سراسری کتاب کودک و نوجوان ادارة کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم؛ عضو هیأت داوران فیلم دفتر تبلیغات اسلامی در جشنوارة فیلم فجر؛ عضو هیأت داوران جشنوارة فیلم اشراق مؤسسۀ تنظیم و نشر آثار امام ـ رحمت الله علیه ـ ؛ عضو هیأت داوران جشنوارة فیلم انجمن سینمای جوان استان قم؛ عضو هیأت داوران جشنوارة سلام دفتر تبلیغات اسلامی؛ عضو هیأت داوران جشنوارة آثار طلاب خارجی جامعة ‌المصطفی و عضو هیأت نظارت بر کتاب کودک و نوجوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله فعالیت هایی است که در از کارنامة مدیریتی و فرهنگی  هنری استاد حسن زاده آملی است.

 

کد خبر 520177

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 7
  • <a href="http://inten.asia">طراحی وب سایت</a> IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۷
    1 0
    متاسفانه گناهی بزرگ مثل غیبت امروزه در ایران خیلی خیلی جا افتاده و بسیاری از مردم این پدیده شوم رو اصلا براشون عادی شده امیدوارم روزی این مشکلات حل بشه و دیگه مردم همچین گناهایی رو مقداری ازش دوری کنند که خیلی باعث مشکلات گزاف در جامعه خواهد شد