حجت الاسلام صادق طالبی مازندرانی، از نویسندگان کشورمان در پاسخ به این سوال که چگونه می توان جهان غیب را در قالب های هنری برای کودکان تبیین کرد تا در بزرگسالی این جهان برای آنها قابل فهم باشد به خبرنگار شبستان گفت: امام صادق (ع) فرموده اند" دنیا مثل کودکی است که در رحم مادر است. کودک فکر می کند، دنیای بزرگش آنجاست و لذت می برد، زمانی که به دنیا می آید دنیای قبلی را بسیار کوچک فرض می کند".
حجت الاسلام طالبی مازندرانی با بیان مثالی اظهار داشت: جوجه ای که درون تخم قرار دارد، آنجا را دنیای خود می داند تا زمانی که از تخم خارج شود. انسان هم همینطور است. زمانی که در این دنیاست تا بزرگی آیات الهی را نبیند نمی تواند عظمت خدا را درک کند.
وی بهترین ابزار برای تبیین جهان غیب برای کودکان را انیمیشن عنوان کرد و افزود: یک کودک غرق انیمیشن می شود و با شخصیت های آن ارتباط برقرار می کند، در واقع در عمق انیمیشن می رود. ما می توانیم در قالب انیمیشن جهان غیب را برای کودکان تبیین کنیم و حتی از مثال جوجه طلایی و تخم مرغ استفاده کنیم.
این نویسنده با بیان اینکه قرآن کریم بر روی جهان غیب مانور می دهد، عنوان کرد: تبیین جهان غیب برای کودکان مسئله ای لازم است. باید در حد درک و فهم کودکان عالم غیب را به آنها معرفی کنیم تا وقتی بزرگ شدند، آمادگی پذیرش چنین جهانی را داشته باشند.
حجت الاسلام طالبی مازندرانی خاطرنشان کرد: ما حتی از خواب دیدن هم می توانیم برای تبیین جهان غیب به کودکان استفاده کنیم. وقتی کودک خواب می بیند، برای او در حد درکش توضیح دهیم که به دنیای دیگری رفته است و آن دنیا وجود دارد و حقیقی است و همه ما باید سرانجام به دنیای دیگری برویم. باید برای کودک بیان شود که تا زمانی که معصوم باشد و پاک بماند دنیای دیگر برایش لذت بخش است.
وی با بیان اینکه باید با زبان خود کودکان با آنها ارتباط برقرار کنیم، تصریح کرد: کودک برای خود زبانی دار.د با زبان کودکانه می شود بسیاری از مسایل را برای بچه ها بیان کرد. باید ببینیم از نظر روانشناسی درک کودک چقدر است. برخی از کودکان هوش بالایی دارند و بعضی نیز هوش متوسط دارند. با توجه به هوش آنها باید مسایل مختلف از جمله عالم غیب برای آنها تبیین شود.
این نویسنده شعر و داستان را نیز در تبیین جهان غیب برای کودکان موثر ذکر کرد و افزود: شاعر با شعر "من یار مهربانم / دانا و خوش زبانم" توانست بزرگی و ارزشمندی کتاب را به بچه ها معرفی کند. شاعران و نویسندگان می توانند با اشعار و داستان های خود عظمت دنیایی دیگر را به بچه ها معرفی کنند.
حجت الاسلام طالبی مازندرانی خاطرنشان کرد: دیوار باید از زیربنا خوب چیده شود تا استوار و برقرار باشد. بچه ای که زیربنای اعتقادی خوبی داشته باشد در بزرگسالی فقط مومن و معتقدی می شود. اگر ما مراقب نهال باشیم که صدمه نخورد و مستقیم بالا رود، در آینده درختی خواهیم داشت سالم و راست. در تربیت بچه ها هم باید از همان کودکی تلاش خود را بکنیم و در حد فهم و درک آنها مطالب لازم و ضروری را برایشان تبیین کنیم.
نظر شما