بچه ها نسبت به بزرگسالان به «غیب» نزدیک ترند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام حیدری ابهری گفت: تصور نکنید بچه ها از غیب دورند و ما باید کاری کنیم غیب را درک کنند، تنها کاری که باید بکنیم پررنگ کردن روحانیت وجود آن هاست.

حجت الاسلام غلامرضا حیدری ابهری، از نویسندگان کودک و نوجوان کشور در پاسخ به این سوال که چگونه می توانیم جهان غیب را برای بچه ها توضیح دهیم تا وقتی بزرگ شدند عالم غیب برایشان پذیرفتنی باشد به شبستان گفت: بچه ها از ما به غیب نزدیک تر هستند، حجاب های مادی هنوز دلشان را سیاه نکرده است. پس در مورد بچه ها اینطور فکر نکنید که آنها شناختی از غیب ندارند و ما باید زمینه سازی کنیم و آنها را با غیب آشنا کنیم.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه بچه ها به راحتی خدا را تلقی می کنند، عنوان کرد: تصور بچه ها از خدا مادی است مثلا برخی از بچه ها خدا را شبیه پیرمردی می دانند. جاندارپنداری در وجود همه بچه ها است. آنها با دوچرخه و عروسک و  اسباب بازی های خود حرف می زنند و فکر می کنند آن اشیا می فهمند و درک می کنند. آنها در نقاشی های خود حتی برای گل و خورشید چشم و دهن می گذارند.

 

وی ادامه داد: این مسئله در عرفان ما هست. در عرفان اشیا و همه چیز را جاندار می دانیم . در قرآن هم این مسئله را داریم. در قرآن آمده است که زمین و دست و پای شما بر اعمال شما گواهی می دهند و جالب است که بچه ها این تلقی را دارند که همه چیز جاندار است.

 

این نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به لطافت روحی بچه ها اظهار داشت: لطافت روحی بچه ها به آنها کمک می کند که درک بیشتری از غیب داشته باشند. فکر نکنیم که بچه ها از غیب دورند و ما باید کاری کنیم که آنها به غیب نزدیک شوند. تنها کاری که ما می توانیم، بکنیم این است که روحانیت و خداییت وجود آنها را پررنگ تر و قوی تر کنیم.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری با بیان اینکه مسایل باید در حد درک بچه بیان شود، عنوان کرد: ما باید در مورد تمام مسایل در حد درک و فهم بچه ها با آنها صحبت کنیم. باید ادبیات آنها را پیدا کنیم و در حد توان و ظرفیت آنها صحبت کنیم تا بتوانند مسایل را هضم کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: در تبیین و تفهیم بسیاری از مفاهیم به بچه ها نباید عقب نشینی کنیم. نباید بگوییم این کار سخت است. باید فکر کنیم که چطور و با چه شگردی مسایل مختلف را برایشان تشریح کنیم و قطعا داستان در این زمینه کمک زیادی به بچه ها می کند.

 

این نویسنده با اشاره به اثرگذاری داستان های قرآنی در تربیت بچه ها تصریح کرد: داستان های قرآنی بچه ها را که در فضای معنوی هستند، تربیت می کند. بچه ها خیلی خوب بهشت و جهنم را می فهمند و ما می توانیم در حد درک آنها در مورد نعمت های بهشتی اطلاعاتی به آنها بدهیم و در مورد انبیا و اولیا در حد فهم بچه با او صحبت کنیم. این صحبت ها دریافت فطری کودک را تقویت می کند.

 

وی با بیان اینکه انسان ذاتا در معنویت حاضر است، اظهار داشت: فطرت خود ما به غیب نزدیک است اما مادی گرایی، ما را از غیب دور می کند. بچه ها چون هنوز آلوده به مادیات نشده اند به طرز قوی تری در فضای معنویت هستند، بر این اساس ما باید آمادگی بچه ها را تقویت و پررنگ کنیم.

 

حجت الاسلام حیدری ابهری بیان کرد: در تربیت کودک باید از قرآن و ادبیات کهن خود استفاده کنیم. به عنوان مثال ما قانون عمل و عکس العمل را داریم یعنی از هر دست بدهی از همان دست می گیری. این قانون جزو سنت الهی است و یک بحث غیبی است. این قانون یک عمل نامحسوس و سنت جاری در عالم است، یعنی خدا لحظه به لحظه به نیکوکاران پاداش می دهد و بدکاران را مجازات می کند. ما تمام این قوانین را می توانیم با استفاده از قرآن و ادبیات کهن خود در حد فهم و درک کودک به او منتقل کنیم.

 

این نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به اثرگذاری قصه در تربیت کودکان خاطرنشان کرد: بچه ها با معجزات انبیا راحت کنار می آیند. بزرگ که می شویم، انعطاف خود را از دست می دهیم و در باورپذیری مان مشکلاتی پیش می آید. ما در تشریح مسایل و مفاهیم دینی و تقویت بعد معنوی بچه ها می توانیم از قصه های قرآنی و قصه های کهن خود کمک بگیریم.

 

کد خبر 514791

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha