حجت الاسلام علی واشقانی فراهانی، موسس و امام جماعت مسجد امام رضا (ع) و نویسنده در پاسخ به این سوال که چگونه می توان با استفاده از قالب های هنری امور غیبی را برای کودکان تبیین کرد تا وقتی بزرگ شدند این امور برایشان باور پذیر باشد، به خبرنگار شبستان گفت: پیامبر اکرم (ص) از مردم سوال کردند" چرا شما قیامت را باور ندارید؟ چرا اعتقاد ندارید؟ چرا از رفتن به آن دنیا می ترسید؟ اموالی که جمع کردید پیشاپیش به آن دنیا فرستادید؟ شما به این خاطر از مرگ می ترسید که اموالی به آن دنیا نفرستاده اید".
حجت الاسلام واشقانی فراهانی ادامه داد: تنها چیزی که ایمان بچه ها به قیامت را استحکام می بخشد، عملکرد پدر و مادر و مسئولان است. وقتی یک مادر می گوید می خواهم از یاران امام زمان(عج) شوم. مسلم است که امام زمان(عج) انسان متدینی می خواهد پس این مادر باید به عملکرد خود توجه کند و قطعا با نوع رفتار خود می تواند فرزندش را با مفاهیم دینی آشنا کند. خانمی که می خواهد یار امام زمان (عج) باشد و با لباس نامناسب به سطح شهر می آید با یک دست می گوید دین داشته باشم و با دست دیگر شعله دینداری خود را خاموش می کند. چنین مادری نمی تواند امور غیبی را برای فرزند خود باورپذیر کند.
وی با بیان اینکه عملکرد والدین امور غیبی، بهشت و جهنم را به باور می رساند، عنوان کرد: وقتی دینداری والدین کمرنگ شده است، ما هر کاری کنیم گویی دور خود می چرخیم. پدر و مادر می توانند با عملکرد درست خود، ایمان فرزندان را قوی کنند و آنها را نسبت به امور غیبی باورپذیر کنند.
موسس و امام جماعت مسجد امام رضا (ع) با ذکر مثالی اظهار داشت: مادری به بچه خود می گوید که اگر درست درسهایت را بخوانی و نمره خوب بگیری برایت پیراهن می خرم. بچه به امید جایزه درس می خواند. زمانی که بچه نمره خوبی گرفت، مادر هم به قولش عمل می کند، در نتیجه بچه ایمان می آورد که مادر به عهدش وفا می کند. امروزه ما حرف هایی برای بچه ها می زنیم که خودمان به آنها عمل نمی کنیم و بچه ها نسبت به آن مسئله زده می شوند. ما وفای به عهد نداریم. ما باید نسبت به رفتار و اعمال خود تجدیدنظر کنیم.
نویسنده" 40 حدیث مسجد" و " سیمای مسجد امام رضا (ع)" با بیان اینکه باید با عملکرد خود بچه ها را به دینداری دعوت کنیم، تصریح کرد: بچه ها بر اساس عملکرد والدین خود به روز قیامت و امور غیبی ایمان می آورند وگرنه ساخت تئاتر، فیلم، انیمیشن در این زمینه همگی حاشیه است. تنها چیزی که ایمان بچه ها را به قیامت پایدار می کند و آنها به امور غیبی ایمان می آورند، عملکرد والدین و مسئولان است.
حجت الاسلام واشقانی فراهانی با اشاره به نامه 53 امیرالمومنین (ع) خاطرنشان کرد: در این نامه امام علی (ع) به مالک اشتر می فرمایند" نشود روزی که به مردم حرفی بزنی و خودت عمل نکنی که این گناهی بزرگ است و مردم از تو روی برمی گردانند". مدیریت زندگی و جامعه را می توانیم از این نامه بیاموزیم. در حقیقت نامه 53 امیرالمومنین (ع) آیین نامه مدیریت زندگی و کشور است.
وی با اشاره به اثرگذاری رفتار والدین بر روی کودکان اظهار داشت: درخت را نگاه کنید، وسط ساقه آن شیره است. اصل شیره است برای سبزی درخت. پایه و هسته رشد درخت شیره و سپس ریشه است که باید سالم باشد. مثال دیگر این است که دانش آموز سر کلاس برود و معلم نباشد. در این صورت رفتن دانش آموز به مدرسه بی معلم کاری بیهوده و عبث است. برای آموزش، معلم اصل است. پدر و مادر هم حکم شیره درخت را دارند که باید خود سالم باشند تا بتوانند فرزندانی سالم و صالح تربیت کنند. مابقی حاشیه است.
نظر شما