• آخرین زمزمه‌های فاطمه(س) و علی(ع)؛ راهبرد زندگی ایمانی

    آخرین زمزمه‌های فاطمه(س) و علی(ع)؛ راهبرد زندگی ایمانی

    عبارت‌ها و شهادت‌های امیرالمومنین علیه السلام نسبت به زهرای مرضیه(س)، راهبرد زندگی ایمانی است. یعنی این که اقتضای همسریِ مطلوبِ دین برای زن همین خصلت‌های فاطمی است و اقتضای شوهری مطلوب دین هم این نگاه عمیق علوی به بانوی خانه‌اش است.

  • جایگاه حضرت زهرا(س) نزد اهل سنت

    جایگاه حضرت زهرا(س) نزد اهل سنت

    حضرت زهرا (سلام‌اللَّه علیها) از دیدگاه اهل‌سنت به عنوان یکی از بانوان بزرگ تاریخ و الگو برای زنان مسلمان شناخته می‌شود.

  • الگوگیری از حضرت زهرا(س) به تناسب زمانه

    الگوگیری از حضرت زهرا(س) به تناسب زمانه

    سیره حضرت زهرا (س) در عرصه های سیاسی، مانند خطبه حضرت در دفاع از ولایت امام علی (ع)، یا در شرایط نظامی، مثل امداد رسانی زنان در جبهة جنگ برای مجروحین و تهیة غذا و پوشاک و رساندن آن به جهادگران و... نشانگر آن است که اصل فعالیت های اجتماعی برای زنان، با رعایت شرایط دینی و اخلاقی، نه تنها مذموم نیست، بلکه در برخی موقعیت ها ممدوح و مطلوب است.

  • یادداشت/ سوریه و تحولاتی سهمگین!

    یادداشت/ سوریه و تحولاتی سهمگین!

    صابر گل عنبری در یادداشتی نوشت: حمله گروه‌های مسلح در منطقه حلب و حومه شرقی ادلب جدا از عوامل داخلی آن در امتداد جنگ داخلی در سوریه از ۲۰۱۱، به عوامل خارجی نیز همچون مشغولیت حزب‌الله در جنگ لبنان و کاهش حضور آن و نفوذ عملیاتی ایران در سوریه، درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین و شدت گرفتن بحران اقتصادی در مناطق تحت کنترل نظام سوریه و تاثیر آن بر کاهش اراده جنگیدن در ارتش بازمی‌گردد.

  • دیدار با بزرگان؛ بازی با مهره دیپلماسی فرهنگی

    دیدار با بزرگان؛ بازی با مهره دیپلماسی فرهنگی

    فرهنگ و هنر در شرایط سخت اجتماعی و اقتصادی کشور می‌تواند مانند یک هوای تازه عمل کند؛ کمااینکه بسیاری از کارشناسان معتقدند حتی در زمانیکه کشور در مسیر درست غلبه بر مشکلات اقتصادی قرار گیرد و حتی رشد اقتصادی مدنظر هم حاصل شود، اگر نتوانسته باشد فضای باز فرهنگی و نشاط اجتماعی را ایجاد کند، موفقیت‌هایش به چشم نمی‌آید.

  • مکتب فاطمی و حقوق  پاینده بانوان

    مکتب فاطمی و حقوق  پاینده بانوان

     قدرت بر طلب دعا و مناجات از قوت فکر و طهارت قلب آدمی سر چشمه می گیرد در این مقام اختصاصی انسان درسی که از مکتب فاطمی می توانیم بگیریn این است که دخت گرامی پیامبر رحمت و مهربانی ها، حتی در دعا کردن و طلب حاجت از خدای سبحان همسایه را مقدم برخود می­دارند در واقع این سخاوت و از خود گذشتگی همان ارتباط با وحی و تفسیر قرآن است که حضرت زهرا به همسایگان خود آموزش داده اند.

  • تغییر معنای موفقیت با ترجمه‌های وارداتی!

    تغییر معنای موفقیت با ترجمه‌های وارداتی!

    محمدحسن شاهنگی نوشت: برای رسیدن به قله موفقیت، تلاش و کوشش فرد ملاک است و موفقیت امری مستمر و تدریجی است و هیچ چیز دفعتاً اتفاق نمی‌افتد؛ اما فرهنگ غرب نگاه دیگری را ارائه کرده و در کتاب‌ وسینما رواج می‌دهد؛ از جمله در کتاب «فرمول، قوانین جهانی موفقیت» » نوشته «آلبرت لزلو بارابسی» که این مساله به وضوح مشخص است.

  • سیره فاطمی؛ ندای توحید، فریاد عدالت‌خواهی

    سیره فاطمی؛ ندای توحید، فریاد عدالت‌خواهی

    حضرت فاطمه زهرا(س) در اوج دانش و آگاهی به لحاظ علمی و معرفتی بودند، خطبه فدکیه را می‌توان برجسته‌ترین گواه این جنبه از شخصیت ایشان دانست، این خطبه نه‌تنها دفاع از حق خویش و امامت امیرالمؤمنین(ع) است، بلکه دربردارنده معارف عمیق توحیدی، تحلیل‌های اجتماعی و اقتصادی، و اصول عدالت‌خواهی است.

  • راهکارهای آموزشی و هنری جهت اشتغال‌زایی جوانان در مساجد

    راهکارهای آموزشی و هنری جهت اشتغال‌زایی جوانان در مساجد

    مساجد به عنوان مراکز اجتماعی و فرهنگی، ظرفیت‌های بالقوه‌ای برای برگزاری دوره‌های آموزشی دارند که می‌تواند به توسعه مهارت‌های جوانان و ارتقاء کیفیت زندگی آنان کمک کند.

  • چرا کشورهای اسلامی و عربی برای گرسنگی مردم غزه کاری نمی کنند؟!

    چرا کشورهای اسلامی و عربی برای گرسنگی مردم غزه کاری نمی کنند؟!

    ما انتظار جنگ با رژیم صهیونیستی را از سازمان کنفرانس اسلامی نداریم گرچه اگر وارد عمل می شدند یک هفته ای سفره اسرائیل جمع می شد، امّا همینقدر که روابط تجاری و سیاسی شان را با اسرائیل به معنای واقعی و نه در تظاهر قطع کنند، کار سختی است؟! چرا به رژیم صهیونیستی التیماتوم نمی دهند و ضرب الاجل برای ورود مواد غذایی به غزه اعلام نمی کنند؟!

  • حضرت زینب (س)؛ الگوی مقاومت

    حضرت زینب (س)؛ الگوی مقاومت

    یکی از درس‌های حضرت زینب(س) به بانوان مسلمان این است که زنان در جهت دهی جامعه نقش بسزایی دارند و می توانند از دین با مقاومت و ایفای نقش خود دفاع کنند.

  • یحیی سنوار، یکه‌سوار سرخی شفق مقاومت و ارمغان طلوع خورشید پیروزی

    یحیی سنوار، یکه‌سوار سرخی شفق مقاومت و ارمغان طلوع خورشید پیروزی

    یحیی سنوار، یکه‌سواری که در لحظات شهادت با پرتاب چوب به سمت دشمن، عصای معجزه‌آسای موسی را تداعی کرد و قدرت و اراده خداوند برای آزادی قدس را فریاد زد.

  • نقش مساجد در کارآفرینی

    نقش مساجد در کارآفرینی

    مساجد می‌توانند به‌عنوان پایگاهی ارزشمند و تأثیرگذار عمل کنند و از نیروهای مردمی جهت ایجاد کارهای تولیدی خلاقانه، و همچنین توسعه اقتصاد فرهنگ و هنر به همراه ایجاد فرصت‌های جدید شغلی برای بچه‌های مسجد نقش اساسی را ایفا نمایند.

  • ضدصهیونیستی‌ترین نماز جمعه در تهران

    ضدصهیونیستی‌ترین نماز جمعه در تهران

    حضور پرشور و میلیونی آحاد مردم از همه گرایش ها و سلایق مختلف در نماز جمعه تهران بیانگر انسجام و وفاق ملی در برابر دشمن صهیونیستی بود که در تاریخ جمهوری اسلامی ماندگار خواهد شد.

  • مؤلفه‌های تأثیرگذار در اجرای موفق عملیات وعده صادق ۲

    مؤلفه‌های تأثیرگذار در اجرای موفق عملیات وعده صادق ۲

    جهان‌پرور نوشت: صنایع نظامی پیشرفته و بهره‌مندی از تکنولوژی و فناوری‌های روز نظامی و تسلیحاتی در هر کشور نشان از اقتدار آن کشور دارد که جمهوری اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نیست، با این وجود دولتمردان ایران از تجهیزات نظامی به جز در شرایط امنیتی و تجاوز دشمنان به کشور و در حمایت از ملت‌هیی مظلوم جهان به ویژه ملت مبارز فلسطین، استفاده نمی‌کنند.

  • هزینه‌ گزاف ترک مقاومت و ترس از گسترش جنگ

    هزینه‌ گزاف ترک مقاومت و ترس از گسترش جنگ

    تجربه‌های متعدد نشان داده که تسلیم شدن در برابر فشارهای غرب به رهبری آمریکا جهت کنار نهادن صنعت هسته‌ای و یا قدرت موشکی نه تنها کمکی به برداشته شدن تحریم‌ها و رفع تهدیدها نمی‌کرد بلکه سایه جنگ را نیز بر ایران همانند عراق و لیبی و… می‌گستراند و هزینه‌ها را به شدت افزایش می‌داد.

  • تبیین تعلیم و تربیت شش‌وجهی

    تبیین تعلیم و تربیت شش‌وجهی

    برای خودسازی و اصلاح دیگران باید از خود آغاز کرد و این آغاز در مدارس با مقدم داشتن ساحت اعتقادی؛ عبادی؛ اخلاقی، مؤثر و تغییر دهنده خواهد بود.

  • زندگی در جنگ

    زندگی در جنگ

    دکتر محمد محمدی‌نیا عضو هیأت علمی گروه غرب شناسی پژوهشگاه در نوشتاری با عنوان «زندگی در جنگ» به اقدام تروریستی سیدحسن نصرالله توسط صهیونیست ها پرداخت.

  • آثار تمدنی هجرت و حیات معنوی حضرت فاطمه معصومه (س) در قم

    آثار تمدنی هجرت و حیات معنوی حضرت فاطمه معصومه (س) در قم

    ابعاد و شئون، عمق و گستره‌ی زمانی و سرزمینی تاثیرگذاری و نقش آفرینی هجرت تاریخی و حیات معنوی حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها، در کنار هجرت اجباری و هوشمندانه‌ی امام رضا علیه السلام به خراسان، "هجرت تمدن ساز" نامید که آثار و دستاوردهای ملی، جهانی و تمدنی داشته است.

  • حملات اسرائیل به لبنان و چند نکته

    حملات اسرائیل به لبنان و چند نکته

    هر چقدر اسرائیل سریع و خشن عملیات می کند حزب الله صبور و هدفمند پاسخ میدهد چرا که از ابتدا به دنبال فرسایشی کردن جنگ با اسرائیل است.

  • سه رکن اساسی گفتمان «وفاق»

    سه رکن اساسی گفتمان «وفاق»

    گفتمان وفاق دولت چهاردهم سه رکن اساسی دارد که مهم‌ترین آن وفاق میان دولت و مردم است. مراد از مردم نیز همه مردم است و همانگونه که دولت بارها گفته، خود را متعهد به همه ایرانیان می‌داند.

  • امام حسن عسکری(ع)؛ دوراندیشی‌ها و تدابیر بی‌نظیر برای آینده   

    امام حسن عسکری(ع)؛ دوراندیشی‌ها و تدابیر بی‌نظیر برای آینده   

    همه ائمه دارای تدابیر و مواضع سیاسی برای حفظ دین بودند، امام هادی(ع) تدابیری برای شرایط زمان خود داشت که امام عسکری(ع) با ادامه همان شرایط روش و تدبیر را ادامه و این برنامه را بغایت رساند و شیعه را به پذیرش و تحمل دوره غیبت حضرت صاحب‌الزمان (عج) آماده کرد.

  • رحلت رسول خدا(ص) در منابع کلاسیک تاریخی

    رحلت رسول خدا(ص) در منابع کلاسیک تاریخی

    رویداد رحلت خاتم پیامبران حضرت محمد مصطفی(ص) رخدادی تلخ و دردناک برای مسلمانان بوده و با این رویداد، عصر نبوت به پایان رسید و در جهان اسلام، دوران خلافت (جانشینی پیامبر(ص)) آغاز شد.

  • آغاز درخشش پیروزی ملت صبور و مجاهد فلسطین

    آغاز درخشش پیروزی ملت صبور و مجاهد فلسطین

    بی گمان رؤیای صهیونیست‌ها در پایان دادن به مقاومت فلسطین هرگز تحقق نخواهد یافت، بلکه برعکس، نقطه پایان این دالان جنایت، آغاز درخشش پیروزی ملت صبور و مجاهد فلسطین و شکست و فروپاشی کامل رژیمی خواهد بود که هویت جعلی و نامشروع خود را بر پایه تجاوز، اشغال، ترور، جنایت و کشتار بیگناهان بنا نهاده است.

  • چگونه آثار سفر اربعین را حفظ کنیم؟

    چگونه آثار سفر اربعین را حفظ کنیم؟

    آثار زیارتی اربعین، موقتی نیستند و می‌توان آن‌ها را در زندگی روزمره حفظ کرد و استمرار بخشید. برای این کار، لازم است که زائر، تجربیات خود را در طول سفر، در زندگی خود پیاده کند. علاوه بر این، هر زائر اربعین، یک مبلغ و سفیر حسینی برای ترویج فرهنگ زیارت اربعین است...

  • نقش متقابل مسجد و دولت

    نقش متقابل مسجد و دولت

    در معماری اسلامی و شهر باید به مسجدسازی و محوریت مساجد به عنوان کانون فرهنگی و آموزشی توجه ویژه شود و دولت امروز باید زمینه‌های جذابیت علمی و فرهنگی و هنری را برای حضور و ارتباط جوانان در خانه های خدا فراهم کند.

  • اربعین و اقامه نماز

    اربعین و اقامه نماز

    به مناسبت فرا رسیدن ایام اربعین حسینی، قائم مقام ستاد اقامه نماز یادداشتی با عنوان اربعین و اقامه نماز منتشر کرد.

  • فضای مجازی و چالش‌های پیش‌رو در عرصه فرهنگ

    فضای مجازی و چالش‌های پیش‌رو در عرصه فرهنگ

    امروز فضای مجازی تبدیل به بخشی از زندگی ثابت انسان مدرن شده است و این مساله‌ای گریزناپذیر است، اما آنچه که اهمیت دارد شناخت چالش‌هایی است که در گستره‌های مختلفی ذیل استفاده کاربران در این فضا رخ می‌دهد به ویژه مسایل مرتبط با حوزه فرهنگ؛ بنابراین ظرفیت و فرهنگ بهره‌برداری از فضای مجازی همواره و در سطح کلان مورد توجه واقع شود.

  • پیشنهاداتی برای گرامیداشت روز جهانی مسجد در کانون‌های فرهنگی‌هنری

    پیشنهاداتی برای گرامیداشت روز جهانی مسجد در کانون‌های فرهنگی‌هنری

    همزمان با روز جهانی مسجد لازم است که برگزاری برنامه ها و فعالیت های خودجوش مورد توجه کانون های فرهنگی هنری مساجد قرار گیرد، افتتاح کانون و کتابخانه جدید التاسیس درمسجد، اعزام گروههای جهادی به مناطق محروم و برگزاری نمایشگاههای کارآفرینی بچه های مسجد از جمله این اقدامات است که باید توسط فعالان مسجد صورت گیرد.

  • سوغات زیارت و توسعه اقتصاد محلی

    سوغات زیارت و توسعه اقتصاد محلی

    خرید سوغات زیارت علاوه بر به دست آوردن یک یادگار خوش‌خاطر از سفر، به توسعه اقتصاد محلی نیز کمک می‌کند.