به گزارش خبرگزاری شبستان از استان قم، حسن عبدیپور امروز(سه شنبه۲۳بهمن ماه) در نشست خبری همایش بین المللی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی با اشاره به ابعاد شخصیتی این عالم وارسته گفت: علامه بهابادی یکی شخصیتهای برجسته علمی و دینی بودند.
وی با اشاره به اینکه باتوجه به این شخصیتهای بزرگ میتوانیم پلی میان گذشته و آینده برقرار کنیم، گفت: علامه بهابادی هم در حوزه تهذیب و هم در حوزه تربیت شاگردان خوش درخشیدند. بادبیر کنگره بین المللی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی با بیان اینکه علامه بهابادی هم درس علامه مقدس اردبیلی بودند، عنوان کرد: شیخ بهایی، شیخ آملی ازجمله شاگردان علامه بهابادی بودند.
عبدیپور با اشاره به اینکه علامه بهابادی با قبول تولیت نجف اشرف فعالیت سیاسی نیز داشتند، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در مورد علامه بهابادی میفرمایند که ایشان عالمی تمدنساز بودند و تنها به درس و بحث نمیپرداختند. عبدیپور با بیان اینکه اگر تعامل علامه بهابادی با صفویه نبود، امروز تمامیتی به نام ایران نداشتیم، تصریح کرد: در قرن دهم و زمان شاه طهماسب صفوی تجربهای از ولایت فقیه را داشتیم.
وی با اشاره به اینکه علامه بهابادی امروز میتوانند به الگویی برای حوزههای مختلف تبدیل شوند، بیان کرد: بسیاری از آثار علامه بهابادی حاشیهزنی است که باید این سنت در حوزههای امروز نیز رواج پیدا کند.
دبیر علمی همایش بین المللی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی با بیان اینکه حضور علامه بهابادی موجب رونق حوزه علمیه نجف شد، گفت: ایشان مدارس و کتابخانههایی نیز در نجف اشرف برپا کردند که برخی هنوز در این شهر وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از اولویتهای ما در دبیرخانه معرفی آثار ایشان است، اظهار کرد: آثار ایشان را پس از فهرست بندی در چند بخش منطقی، فقه، فلسفی و کلامی تقسیم بندی کردیم.
عبدیپور با بیان اینکه مجموعا ۱۶ اثر پس از بررسی هزار و ۱۸۰ نسخه خطی تهیه شده است، و۷۰ مقاله از ایشان تایید شدند، گفت: همایش در تاریخ ۲۹ و ۳۰ بهمنماه در دانشگاه کوفه با حضور بیش از ۴۹ نفر از علمای ایران و عراق برگزار میشود.
دبیر علمی همایش بین المللی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی با بیان اینکه در این کنگره ۶ کنگره خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: تلاش داریم علاوهبر در این همایش از سخنرانی آیت الله سیستانی حتی به صورت مجازی بهرهمند شویم.
وی اضافه کرد: سخنرانی رییس دانشگاه کوفه، رییس دانشکده فقه، آیت الله فیاضی و قراملکی و همچنین پیام فرهنگی معاون اول رییس جمهور از دیگر بخشهای کنگره است.
عبدیپور با اشاره به اینکه در تاریخ اول اسفندماه نیز جلسهای حوزوی در دارالعلم خواهیم داشت، تصریح کرد: بخش دیگر برنامه نیز به دیدار با مراجع و علمای کشور عراق اختصاص دارد. وی با بیان اینکه در سه سطح مختلف اقداماتی را برای علامه بهابادی انجام دادهایم، یادآور شد: سطح نخست مربوط به منطقه بهاباد و استان یزد است که در این منطقه به معرفی علامه پرداختیم.
دبیر علمی همایش بین المللی علامه ملاعبدالله بهابادی یزدی با اشاره به اینکه سطح بعدی اقدامت مرتبط با نسل کودک و نوجوان است، بیان کرد: در این سطح در قالبهای کتاب داستان، انیمیشن و شعر اقدام به معرفی علامه بهابادی کردهایم.
وی با بیان اینکه در سطح ملی نیز اقدامتی با همکاری ۶۰ نهاد ملی حوزوی، علمی و پژوهشی انجام دادهایم، گفت: برگزاری ۶۰ نشست علمی به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی و تولید ۶۰ اثر مدیایی و انتشار در فضای مجازی از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
عبدیپور با اشاره به اینکه در حوزه بین الملل به برگزاری همایش دانشگاه کوفه و گردهمایی حوزوی بسنده نمیکنیم گفت: تلاش داریم نام ملا عبدالله را در یونسکو ثبت کنیم و جایزه بین المللی حکیم بهابادی را نیز ایجاد کنیم.
نظر شما