جزییات همایش بین‌المللی جعفربن ابی‌طالب(ع)/ ارسال ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه

رئیس همایش بین المللی حضرت جعفر بن ابیطالب‌(ع) گفت: ۴۰۰ مقاله به زبان‌های فارسی، عربی، انگلیسی، اردو و فرانسوی به این همایش رسیده که از این تعداد ۸۴ مقاله پذیرفته شد و در قالب ۱۹جلد کتاب ارائه می‌شود.

به گزارش خبرگزری شبستان در استان قم، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی رئیس همایش حضرت جعفر بن ابیطالب‌(ع) ظهر امروز(دوشنبه۱۴ آبان ماه) در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به برگزاری همایش جعفر بن ابیطالب‌(ع) با عنوان ذوالجناحین در روز پنجشنبه هفته جاری گفت: با بیان اینکه مجتمع آموزش عالی تاریخ جامعه‌المصطفی با هدف معرفی چهره‌ها و شخصیت‌های صدر سلام سلسله همایش‌هایی را در دستورکار قرار داده است.

وی افرود: همایش بین المللی حضرت جعفر بن ابیطالب‌(ع) سومین همایش از این سلسله همایش هاست و ۲ دوره قبلی در خصوص حضرت خدیجه(س) و حضرت حمزه‌(ع) بوده است که آثار و برکت بسیاری را به دنبال داشت.

رفیعی با بیان اینکه ملاک ما در انتخاب شخصیت‌های تاریخ اسلام برای همایش، همراهی با ولایت و مظلومیت و غربت آنان است گفت: برای ۱۰ شخصیت‌ همایش در نظر گرفته‌ایم، که یکی از این شخصیت‌ها جعفر بن ابیطالب ملقب به ذوالجناحین است.

رئیس همایش بین المللی حضرت جعفر بن ابیطالب‌(ع) گفت: در دیداری که با رهبر معظم انقلاب داشتیم ضمن ابراز خرسندی از این کار از شخصیت‌های دیگری مانند ام سلمه نیز نام بردند که از شخصیت‌های مورد نظر برای همایش ها بعدی خواهد بود ضمن اینکه ساخت فیلم درباره حضرت جعفربن ابیطالب(ع) نیز در این دیدار مطرح و از آن استقبال شد.

وی با اشاره به هدف از انتخاب شخصیت جعفر بن ابیطالب برای این همایش گفت: جعفر بن ابیطالب سومین فرزند ابوطالب و ۱۰ سال از حضرت علی‌(ع) بزرگتر است، همواره مورد مدح پیامبر بوده، هیچ نقطه تاریکی نیز در زندگی ایشان وجود ندارد. ایشان به مدت ۱۵ سال در حبشه بوده و در جنگ‌ها شرکت داشته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی افزود: جعفر بن ابی‌طالب از صحابی رسول خدا(ص) بود، ایشان مردی خطیب، سخاوتمند، بردبار و متواضع بوده است که نزد پیامبر اکرم(ص) مقام و منزلت فراوانی داشت و پیامبر(ص) پس از بازگشت جعفر از حبشه به او نمازی آموخت که به نماز جعفر طیار مشهور است. جعفر در جنگ موته به شهادت رسید و مزار او نیز در اردن است.

وی یادآور شد: با همانگی انجام شده با شورای شهر قم مقرر شد یکی از خیابان های جدید قم به نام حضرت جعفر طبار نامگذاری شود.
 

الگوسازی و ارائه الگو به جامعه از اهداف برگزاری همایش

جزییات همایش بین‌المللی جعفربن ابی‌طالب(ع)/ ارسال ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسین عبدالمحمدی، دبیر علمی همایش بین المللی حضرت جعفر بن ابیطالب(ع) نیز در این نشست با اشاره به اهداف برگزاری همایش گفت: هدف ما در وهله اول لزوم تجلیل و تکریم از شخصیت هایی است که در گسترش اسلام موثر بوده اند و با جان و مال خود اسلام را یاری کرده و مورد تکریم رسول خدا(ص) نیز بوده اند.

وی ادامه داد: همچنین الگوسازی و ارائه الگو به جامعه از دیگر اهداف این همایش است چراکه شخصیت هایی مثل جناب جعفر مردان استواری بودند که کار دین را با جهاد و هجرت و استقامت خودشان به پیش بردند و مایوس نشدند و یک الگوی موفقی را نمایش دادند. ما باید قدر این بزرگان را بدانیم و این الگوها را به جامعه دینی ارائه و معرفی کنیم.

دبیر علمی همایش بین المللی حضرت جعفر بن ابیطالب(ع) تصریح کرد: ایشان از نظر علمی و اخلاقی دارای شخصیت برجسته ای است، اولین مبلغ بین المللی جهان اسلام است، از اولین ایمان آورندگان به رسول خدا(ص) است، از بهترین کارگزاران حضرت به شمار می آمد و مطیع محض ایشان بوده است.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالمحمدی همچنین در پاسخ به شبستان در خصوص تعداد آثار رسیده به این همایش و دستاوردهای همایش گفت:  ۴۰۰  مقاله به این همایش رسیده که از این تعداد ۸۴ مقاله پذیرفته شد که در قالب ۱۹جلد کتاب ارائه خوهد شد و این مقالات به زبان های فارسی، عربی، انگلیسی، اردو و فرانسوی ارائه شده است.

وی با اشاره به عناوین کتاب های تدوین شده  گفت: یکی از این آثار، مجموعه ارزشمندی است که در چندین مجلد و با عناوین خاندان جعفر طیار(س)، مزارات آل جعفر طیار(س)، کشف الاستار فی نسب آل جعفر الطیار(س)، الروض المعطار فی نسب السادة آل جعفر الطیار(س)، مشجر آل جعفر الطیار(س) من کتب الانساب، آل جعفر و امام علی(ع) در فلسطین، مسندآل جعفرطیّار(س) و کتابشناسی جعفر الطیار(س) و فرزندان منتشر شده است.

دبیر علمی همایش تصریح کرد: یکی دیگر از نویسندگان نیز کتاب تحقیقی و تفصیلی: «جعفر طیار، حجاز به حبشه، مدینه تا موته «را نوشته است. آثار دیگری که در این مورد نوشته شده و در روز همایش از آنان رونمایی خواهد شد نیز عبارتند از رمان مردی با دو بال سرخ، نقش خاندان جعفر بن ابی‌طالب در انتقال میراث اهل‌بیت (در سه قرن نخست هجری) و نماز جعفر (نماز تسبیح) از منظر فریقین کیفیّت، ادلّه و فروعات فقهی.

وی برگزاری ۳۵ پیش نشست علمی و ۳ کرسی و ۳ کمیسیون علمی تخصصی را از دیگر دستاوردهای همایش عنوان کرد که با همکاری ۲۰مرکز علمی پژوهشی برگزار شده است ...

برگزاری همایش با سخنرانی آیت الله سبحانی و وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی

جزییات همایش بین‌المللی جعفربن ابی‌طالب(ع)/ ارسال ۴۰۰ مقاله به دبیرخانه

حجت الاسلام و المسلمین اوصیا دبیر اجرایی همایش بین المللی حضرت جعفر بن ابیطالب(ع) نیز در این نشست گفت: این همایش از دی ماه ۱۴۰۱ فعالیت خود را آغاز کرد و با تشکیل کمیته علمی محورهای همایش مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و با برگزاری پیش نشست های مختلف به کار خود ادامه داد.

دبیر اجرایی همایش بین المللی حضرت جعفر بن ابیطالب(ع) با اشاره به استقبال مخاطبین بین الملل از این همایش گفت: تعداد ۷ پیش نشست توسط دانشگاه مجازی المصطفی برگزار شد که فقط یکی از این پیش نشست ها ۸هزار مخاطب داشت.

اوصیا در ادامه با اشاره به برنامه های روز همایش گفت: در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۱۶ و ۱۷ آبان ماه سال جاری این همایش بزرگ و بین المللی برگزار خواهد شد که در روز چهارشنبه، ۲۰مقاله در ۴ پنل تخصصی شخصیت شناسی، منبع شناسی، تاریخ و جغرافیا، و قرآن و حدیث برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: در روز پنجشنبه ۱۷ آبان ماه نیز همایش با پخش فرمایشات ارزشمند مقام معظم رهبری در جمع اعضای کمیته علمی همایش و همچنین سخنرانی آیت الله سبحانی و دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.

کد خبر 1788934

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha