به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ علیرضا معاف معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نخستین اجلاس منطقهای رایزنان فرهنگی ایران در کشورهای همسایه اظهار کرد: در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرار ما این بود که قرآن را روایت کاربردی کنیم و به دنبال قرآن انتزاعی و تشریفاتی و دکوری و سکولار نیستیم. کلیدواژه دیپلماسی قرآنی را نیز ذیل این صورت بندی می بینیم.
وی افزود: مهمترین کار بین المللی جمهوری اسلامی ایران در حوزه قرآن کریم، همین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم است که بزرگترین رویداد و شاخص ترین فعالیت قرآنی کشور است که بر اساس بررسی تفصیلی که صورت گرفته، در جهان اسلام نظیر آن وجود ندارد. با این حال، واژه بین المللی برای این رویداد بزرگ هنوز محقق نشده و لازم است تا برنامه ریزی های لازم برای آن صورت گیرد.
معاف همچنین ابراز کرد: دبیرخانه دائمی نمایشگاه قرآن فعال است و لازم است رایزنان فرهنگی، فعالانه هنرمندان و شخصیت های خارجی در این زمینه را معرفی کنند و ما آمادگی برگزاری نمایشگاه قرآنی در کشورهای دیگر را داریم. لازم است که در برخی کشورها ظرفیت های قرآنی شان به ما، روشن تر اعلام شود.
دیپلماسی فرهنگی به توسعه روابط در همه حوزه ها کمک می کند
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست، با تاکید بر اهتمام این معاونت در تحقق برنامه ها گفت: به تمام اولویت هایی که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به ما اعلام کند تلاش می کنیم جامه عمل بپوشانیم.
محمود سالاری افزود: دیپلماسی فرهنگی میتواند خیلی از ارتباطها را برقرار کند و به توسعه روابط در حوزه فرهنگی و دیگر بخشها اعم از اقتصادی و ... کمک کند.
وی همچنین گفت: نشریاتی داریم که به دو زبان تهیه و برای دوستان ارسال می شود که از ترجمه خوبی هم که برای مخاطب قابل فهم باشد، برخوردار است. در این نشریات تمام فعالیت های خود را توضیح می دهیم و تقاضا داریم رایزنان فرهنگی این نشریات را میان اصحاب فرهنگ و هنر در کشورهای میزبان، توزیع کنند.
نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای منطقه، از 15 تا 20 مهرماه 1402، با حمایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.
نظر شما