به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، حسابرسی عملکرد دیوان محاسبات در اولویت است، جای ترامپ بودم ملتی صلح طلب اما جنگبلد را تهدید نمیکردم، بررسی راههای توسعه همکاریهای اقتصادی بین ایران و بلاروس، معرفی ۵۵۳ مدیر متخلف به نهاد ریاست جمهوری از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۲۰ مهرماه است.
حسابرسی عملکرد دیوان محاسبات در اولویت است
جلسات هم اندیشی تدوین سند راهبردی دیوان محاسبات کشور برای سالهای ۱۴۰۴-۱۳۹۹ با حضور مهرداد بذرپاش رئیس کل دیوان محاسبات کشور پایان یافت.
بذرپاش در مراسم پایانی تدوین این سند با این توصیه که حسابرسی و ارزیابی ترک فعل و عملکرد را از دیوان محاسبات کشور آغاز کنیم و واحد به واحد تمام ارکان سازمان را ارزیابی و حسابرسی کنیم، اظهار کرد: مسیر حرکت ما باید بر اساس سند راهبردی باشد و فعالیتهای سازمان در ریلی که این سند تعیین میکند حرکت کند و کنشگران این میدان، آرایش درست را به خود بگیرند و مکانیزمهای اجرایی لازم تدوین شود. اگر سازمان خود را محور عالم بدانیم و آن را اصلاح کنیم، میتوانیم سایر سازمانها و امورات را اصلاح کنیم.
وی با بیان اینکه با نظارت بر ترک فعلها با دیوان جدید و اثربخش تری مواجه خواهیم بود، گفت: ما باید برای تحقق این هدف تلاش کنیم و خط تلاش جدی و جدید ما این باشد. البته ما مکانیزم تشویق مدیران خوب را نداریم و میتوانیم ایجاد کنیم، چرا که محاسبات فقط گرفتن ایراد و دیدن نقاط سیاه و ضعیف نیست، بلکه دیدن نقاط قوت و خوب مدیران هم هست؛ بنابراین باید الگویی برای این کار مشخص شود.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور، آنلاین و برخط کردن دیوان محاسبات کشور را ضروری خواند و تاکید کرد که یکی از دلایل ضعف دیوان محاسبات در گزارش دهی همین برخط نبودن است.
وی از پیشنهاد حسابرسی اجتماعی استقبال کرد و اظهار گفت که این پیشنهاد بسیار خوب و مبتکرانه است. میتوانیم حسابرسی عملکرد را بصورت حسابرسیهای موضوعی که ناظر بر حسابرسی عملکرد است پیش ببریم. هر چند در این زمینه نیاز به ساختار جدیدی داریم که میتوانیم متناسب با این کار آن را ایجاد کنیم. اگر این نوع حسابرسی را مستقر کنیم با یک سازمان موضوع محور روبرو هستیم که پویایی لازم را خواهد داشت.
وی ادامه داد: سازمانهای فرآیندی لزوماً اثربخش نیستند. موضوع باید اصالت داشته باشد و حسابرسی موضوعی داشته باشیم. به عنوان مثال تفریغ بودجه که فرآیندی انجام میشود، زحمات زیادی هم برای تهیه آن کشیده میشود، ولی اثربخشی کمی دارد. این نظام مسایل موضوعی در استانها هم اجرایی شود.
جای ترامپ بودم ملتی صلح طلب اما جنگبلد را تهدید نمیکردم
سیدعباس موسوی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان در توییتی نوشت: اگر جای آقای ترامپ بودم در روزهای آخر حضورم در کاخ سفید هرگز یک ملت صلحطلب اما جنگ بلد را تهدید نمیکردم. ترامپ روز گذشته در گفتوگویی رادیویی با به کار بردن الفاظی نامناسب درباره ایران متوسل به تهدید شد و گفت: ایران می داند و به آنها اخطار داده شده است اگر سر به سر ما بگذارید، اگر کار بدی در حق ما انجام دهید، کاری با شما خواهیم کرد که بی سابقه باشد.
بررسی راههای توسعه همکاریهای اقتصادی بین ایران و بلاروس
آخرین وضعیت همکاریهای اقتصادی ایران و بلاروس در دیدار سفیر کشورمان در مینسک با وزیر صنایع این کشور مورد بررسی قرار گرفت. در دیدار سعید یاری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بلاروس، با پیوتر پارکخومچیک، وزیر صنایع و رئیس طرف بلاروسی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی بین دو کشور، آخرین وضعیت همکاریهای دو کشور در بخشهای مختلف اقتصادی و راههای توسعه و تحکیم این همکاریها مورد تبادل نظر قرار گرفت.
سفیر کشورمان ضمن تبریک انتصاب پارکخومچیک به عنوان وزیر صنایع بلاروس، اظهار امیدواری کرد: با توجه به سوابق اجرایی طولانی ایشان در حوزه صنعت، روند همکاریهای صنعتی بین دو کشور با شتاب بیشتری دنبال شود.
وزیر صنایع بلاروس نیز ضمن تاکید بر لزوم تسریع در توسعه همکاریهای صنعتی دو کشور، آمادگی خود را برای هرگونه همکاری در این زمینه اعلام کرد.
رایزنی مقامات ایران و اقلیم کردستان درباره توقف تانکرهای ایرانی در باشماق و پرویزخان
مهدی شوشتری، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه، روز شنبه ۱۹ مهر، با سرتیپ «چتو صالح جانشین» وزیر امور داخله اقلیم کردستان دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار درخصوص مشکل توقف تانکرهای ایرانی سوخت در دو مرز «باشماق» و«پرویزخان» و راهکارهای حل و فصل موضوع و تسهیل امور بحث و تبادلنظر شد.
معرفی ۵۵۳ مدیر متخلف به نهاد ریاست جمهوری
حجت الاسلام درویشیان در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما افزود: در دوره تحول قوه قضائیه و یک و نیم سال اخیر دو هزار و ۷۹۹ بازرسی در کل کشور انجام داده ایم که از این تعداد چهار هزار و ۱۹۰ گزارش تهیه شده است. ممکن است برای یک بازرسی دو یا سه گزارش تهیه شده باشد و برای این گزارشها ۱۸ هزار و ۹۴۵ پیشنهاد اصلاحی، کیفری و اختصاصی داده ایم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: ۶۰ تا ۷۰ درصد بازرسیهای این سازمان برنامهای و بقیه بازرسیهای فوق العاده مانند بازرسی در زمان بروز سیل، زلزله یا حوادث و بازرسیهای موردی بر اساس گزارشهای دریافتی است. ۱۱۷ بازرسی فوق العاده انجام داده ایم که برای آن ۳۲۱ گزارش فوق العاده و هزار و ۳۰۱ پیشنهاد ارائه شده است. پنج هزار و ۴۱۶ بازرسی موردی نیز انجام داده ایم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: در یک و نیم سال اخیر هشت هزار و ۳۳۲ بازرسی، ۱۱ هزارو ۳۹۲ گزارش و ۳۲ هزار و ۵۹۶ پیشنهاد داشته ایم که سه هزار و ۹۷۷ گزارش تعقیب اداری، انتظامی و انضباطی بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین درویشیان گفت: ۸۵ مصوبه خلاف قانون را به دیوان عدالت اداری ارسال کرده ایم که تاکنون ۵۶ مصوبه ابطال شده است.
وی افزود: بر ۱۵ هزار و ۶۴۲ معامله، مناقصه و مزایده نظارت کرده ایم و برای رفع اشکال حدود پنج هزار تذکر به اعضای کمیسیونها داده شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: هزار و ۸۸۳ مورد درخواست تجدید یا لغو مناقصه یا مزایده نیز ارائه کرده ایم.
حجت الاسلام و المسلمین درویشیان افزود: ۱۶۱ هزار و ۲۵۳ شکایت نیز از دستگاههای مشمول نظارت و بازرسی ما دریافت کرده ایم که ۱۳۶ هزار شکایت رسیدگی شده و به بیش از ۲۵ هزار گزارش رسیدگی میکنیم.
وی با بیان اینکه از رویکردهای ما اثر بخش بودن اقدامات، نظارت و فعالیتهای پیشگیرانه درباره ارسال نامههای هشداری برای پیشگیری از تخلفات گفت: دو هزار و ۳۱۸ گزارش یا نامه هشداری به دستگاهها داده ایم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: ۱۱ هزار و ۵۳۲ مورد از اقدامات پیشگیرانه ما اثر بخش بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین درویشیان گفت: مسئول یا مدیری که در زمان مسئولیت خود به تکالیفش در زمان مقرر عمل نکند از نظر ما مرتکب فساد شده است.
توییت سفیر ایران در روسیه در پی رایزنی تلفنی روحانی و پوتین
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو در مورد گفتوگوی تلفنی روسای جمهور ایران و روسیه که عصر روز شنبه انجام شد، توییتی منتشر کرد. کاظم جلالی در این توییت نوشت: «حسن روحانی رئیس جمهوری ایران امروز در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه تولد وی را تبریک گفت. دوستی روسای جمهور دو کشور مبتنی بر روابط حسنه و توسعه همکاری های دوجانبه، منطقه ای و بین المللی در تمامی زمینه ها به ویژه سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی است.
رایزنیها و مذاکرات مسئولان ارشد دو کشور در خصوص بحران قره باغ تداوم دارد. جمهوری اسلامی ایران با استقبال از میانجیگری روسیه آماده کمک به توقف همیشگی درگیریها و تداوم گفتوگوهای جدی بین آذربایجان و ارمنستان است.»
نظر شما