به گزارش گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل ازستاد خبری سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم: «سید عباس صالحی» شامگاه پنج شنبه(۲۳ اسفند) در نشست صمیمانه با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این موضوع که رویش های قرآنی را پس از انقلاب نباید دست کم بگیرم اظهار کرد: در برنامه ریزی صورت گرفته برای کشور در سند چشم انداز و افق برنامه سال ۱۴۰۴ شاید در برخی از حوزه ها به نقطه مطلوب نرسیده باشیم؛ اما باید بپذیریم که در حوزه قرآن در منطقه اول هستیم.
ایران در حوزه تلاوت، قرائت و تفسیر قطعا در منطقه حرف اول را می زند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پس از انقلاب چندین ترجمه قرآن داشته ایم و چقدر مفاهیم قرآنی غنی سازی شده است. چه میزان برداشت ها از مفاهیم قرآنی داشته ایم. ایران در حوزه تلاوت، قرائت و تفسیر قطعا در منطقه حرف اول را می زند.
صالحی با تاکید بر این موضوع که ما در حوزه قرآن حرف برای گفتن زیاد داریم افزود: درحوزه بانوان قرآنی با ۴۰ سال قبل و پیش از انقلاب اسلامی اصلا قابل مقایسه نیستیم. رهبری برای تلاوت قرآن، مسابقات قرآنی و موضوعات پیرامون قرآن زمان زیادی میگذارند و نسبت به این موضوع اهتمام ویژه ای دارند. این یعنی ما هم در جامعه باید به این موضوع به صورت ویژه بپردازیم و موضوعات قرآنی را جدی بگیریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: باید برای موضوعات قرآنی فعالیت های برنامه ریزی شده و مشخصی داشته باشیم. در بخش هنر و به ویژه هنر نمایشی باید بیشتر به موضوعات قرآنی بپردازیم. معاونت قرآن و عترت نه در عرض سایر فعالیت ها بلکه باید هم سطح سایر دستگاه های قرآنی حرکت کند تا از موازی کاری پرهیز شود و در عین حال به مفاهیم و موضوعات قرآنی ویژه تر از قبل پرداخته شود. در موضوعاتی چون فیلم، سریال، بخش های هوش مصنوعی و .... باید به موضوعات قرآنی ویژه بپردازیم.
وی گفت: در صحیفه سجادیه، نهج البلاغه و تمام موضوعات دینی و قرآنی باید کارآمد باشیم و برنامه ریزی کنیم . ضرورت قرآنی و یکی از احکام شرعی ما موضوع حجاب است ما در هر جایی که لازم بوده به صورت جدی به این موضوع می پردازیم و تلاش داریم به سهم خودمان به مسئله عفاف و حجاب بپردازیم و دستورات و فرامین دینی را در جامعه عملیاتی کنیم.
در ادامه این جلسه حجتالاسلام پژماننفر؛ رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با معرفی اعضای فراکسیون و با اشاره به رسالت و ظرفیتهای کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: انشاالله در پایان فروردین ماه ۱۴۰۴ جلسهای با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهیم داشت که وظایف فراکسیون و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بررسی کنیم تا بتوانیم در عرصه فرهنگی گامهای مهم و ارزشمند و عملگرایانهای برداریم.
ضرورت ابلاغ و اجرای قانون عفاف و حجاب در جامعه باید جدی گرفته شود
در ادامه غضفری، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: ضرورت ابلاغ و اجرای قانون عفاف و حجاب در جامعه باید جدی گرفته شود و یکی از گلایه های من این است که چرا قانون حجاب ابلاغ نمی شود. در ادامه جراره؛ نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: باید تلاش کنیم که قرآن در جامعه حاکم شود و ضرورت دارد که در جامعه مفاهیم و دستورات قرآنی جاری و ساری شود.
حجت الاسلام احمدی نماینده مردم کرمانشاه در ادامه این نشست صمیمانه به موضوعات و مشکلات استان کرمانشاه پرداخت و گفت: راه اندازی مرز اربعین یک موضوع جدی است که باید در طول سال به آن بپردازیم.
در ادامه فتحالله حسینی -نماینده مجلس شورای- اسلامی به بیان دغدغهها و مشکلات حوزه انتخاباتی خود پرداخت.
حجت الاسلام رهبر- در این نشست خواستار توجه ویژه وزارت ارشاد به موضوع نهج البلاغه شد.
همچنین حجت الاسلام احمدی- نماینده مجلس و رئیس کمیسیون انرژی - گفت: نهادهای مختلفی در حوزه فرهنگی داریم اما خیلی نتوانسته اند موضوع فرهنگی را مد نظر داشته باشند.باید جامعه را به سمت موضوعات فرهنگی پیش ببریم از ظرفیت مجلس و ارشاد برای مباحث فرهنگی به راحتی میتوانیم بهره ببریم. اگر بخواهیم انقلاب را بیمه کنیم جز با مسائل قرآنی و فرهنگی این مهم امکان پذیر نخواهد بود.
در این جلسه حجت الاسلام والمسلیمن پژمانفر، حجت الاسلام احمدی، جراره، حجت الاسلام سلیمی، بروجردی، معینی،حجت الاسلام رسایی، غضنفری و فتح الله حسینی حضور داشتند.
گفتنی است، سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از ۱۵ تا ۲۶ اسفندماه از ساعت ۱۶ تا ۲۳ و روزهای تعطیل از ساعت ۱۵ تا ۲۳ پذیرای بازدیدکنندگان است.
نظر شما