دری: دنیا از امتزاج فرهنگ ایران با عاشورا مستاصل است

معاون فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به استیصال جهان از امتزاج فرهنگ ایران با عاشورا گفت: استکبار جهانی می داند اگر فرهنگ عاشورا را از ایران بگیرد دیگر چیزی برای آن باقی نمی ماند.

به گزارش خبرنگار شبستان، بهمن دری معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین رونمایی از کتاب 72 سخن عاشورایی در بیانات آیت الله سیدعلی خامنه ای گفت: اتکای اصلی این کتاب بر فرهنگ عاشورا و انتظار می رود که این کتاب منشاء تولد آثار فاخر دیگر حول این فرهنگ اصیل باشد.

 

وی با بیان این مطلب که پس از انقلاب هر جا فرهنگ عاشورا مورد هجمه قرار گرفت ما به بصیرت افزایی نیاز پیدا کرده ایم اظهار کرد: البته این انحرافات که پیش از انقلاب نیز وجود داشته در دوران اصلاحات رشدی دو چندان یافت و بودند کسانی که واقعه تاریخی عاشورا را ناشی از رفتار لجبازانه تعبیر می کردند.

 

دری با اشاره به انجام دو پژوهش چندین میلیون دلاری توسط امریکا و اسراییل پس از پیروزی انقلاب تصریح کرد: هر دوی این پژوهش ها در یک نقطه به یکدیگر رسیدند و ان نقطه این بود که تنها راهکار فروپاشی نظام شیعی اسلامی تخفیف فرهنگ عاشورا و گرفتن این فرهنگ از اسلام و مسلمین است.

 

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره عناصر تحریف واقعه عاشورا در این پژوهش ها ابراز کرد: نویسندگان وعاظ و سخنرانان و مداحان اهل بیت سه عنصری هستند که در این پژوهش به عنوان عناصر تحریف گر فرهنگ عاشورا معرفی شده اند.

 

وی ادامه داد: بنابر نتایج به دست آمده در این پژوهشها می توان دریافت اگر فرهنگ عاشورایی از ایران گرفته شود دیگر چیزی برای ان باقی نمی ماند از این رو دشمن تلاش خود را برای کاهش شور و شعور حسینی در جامعه به کار گرفت که نمونه بارز آن در دوران اصلاحات مشهود بود.

 

دری جهان امروز را گیج و مستاصل از تقارن فرهنگ ایران با عاشورا دانست و خاطرنشان کرد: دو سال پیش نیز فتنه گران می خواستند این عنصر را از فرهنگ ایرانیان بگیرند اما انتشار و تدوین کتابهایی از این دست می تواند ما را در رفع خلاء ها کمک کرده و در مسیر تحقق اهداف پیش برد البته باید در نگارش و تدوین آنها از اطناب پرهیز کرده و شیوه مجمل را به کار گرفت.

 

بنابراین گزارش مختارپور تدوینگر کتاب هفتاد دو سخن عاشورایی در بیانات آیت الله سیدعلی خاتمی نیز در ادامه وجود متفکران دینی به عنوان رهبر نهضتهای امروزی را نعمت الهی دانست و گفت: بیانات رهبر معظم انقلاب در 4 دوره جای می گیرد نخست دوران مبارزاتی پیش از انقلاب، دوم دوران پیروزی انقلاب تا ریاست جمهوری ایشان، سوم دوران ریاست جمهوری تا زمان ارتحال امام، چهارم از 14 خرداد سال 68 تا امروز.

 

وی اعلام کرد: اگر ما تنها بخواهیم بیانات و سخنان دوران چهارم از زندگانی ایشان یعنی رهبریشان را منتشر کنیم این بیانات 22 هزار صفحه در قطع وزیری را دربرمی گیرد که بررسی و تدبر در هر یک از آنها راههای جدیدی را به روی ما می گشاید.

 

وی درباره ویژگی های بیانات رهبری تصریح کرد: اتکاء به اندیشه های اسلامی و معارف دینی حتی در عرصه های ادبیات و اقتصاد و انرژی هسته ای اطلاعات گسترده علمی، فرهنگی و هنری و برخورداری دید جامع از تاریخ سیاسی ایران و جهان در کنار گستردگی حوزه های متعدد اندیشه ای که ویژگی هایی که بیانات و سخنان رهبری را متمایز می کند.

 

تدوینگر کتاب 72 سخن عاشورایی در بیانات آیت الله سیدعلی خامنه ای ادامه داد: البته در میان این عناصر آینده نگری و تحلیلهای قوی مبتنی بر تاریخ بیش از دیگران خودنمایی می کند به عنوان مثال تعبیر بیداری اسلامی از سوی ایشان به معنای رایج امروزی آن نخستین بار در 26 خرداد سال 68 مطرح شد یعنی تنها 12 روز پس از اغاز رهبری.

وی با اشاره به توجه دقیق رهبری به تاریخ اسلام و انحراف جامعه اسلامی در پی غفلت و تعمد برخی از نخبگان ابراز کرد: توجه به عبرتهای عاشورا برای امروز انقلاب حائز اهمیت است در غیر این صورت جامعه امروز نیز همان مسیر انحطاط صدر اسلام را طی می کند.

 

مختارپور درباره جایگاه نهضت عاشورا در کلام رهبری خاطرنشان کرد: توجه به عناصر و صفات وجودی امام و قیام ایشان همچون عبادت معرفت و سیرت استقامت و شجاعت به ما نشان می دهد که ایشان تحلیلی دقیق و عمیق از تاریخ، فلسفه و عبرتهای آن دارند.

 

شایان ذکر است آیین رونمایی از کتاب 72 سخن عاشورایی در بیان آیت الله سیدعلی خامنه ای چهارشنبه 30 آذر با حضور حجج اسلام صدیقی و پناهیان و معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به همت هیئت رزمندگان اسلام در سالن سیدالشهدا (ع) برگزار شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 92953

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha