«موسی سلیمانی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بیرجند گفت: در سال جاری چهار هزار ۶۰۰ هکتار از اراضی فردوس زیر کشت محصول پسته است که از این مقدار بیش از سه هزار هکتار باور است.
مدیر جهاد کشاورزی فردوس انواع پسته فردوس را شامل کله قوچی، احمد آقایی، پسته سفید فیض آباد، اوحدی و پسته محلی یا بادامی برشمرد و افزود: بارندگی و تگرگ ابتدای سال جاری به ۹۰۰ هکتار از باغات پسته این شهرستان خسارت ۴۰ تا ۱۰۰ درصدی وارد کرده است.
سلیمانی با بیان اینکه سه هزار و ۵۰۰ بهره بردار پسته در فردوس فعالیت دارند، عنوان کرد: مبارزه با آفات یکی از ضروریات مهم برای تولید بیشتر و بهتر این محصول کشاورزی است و پسیل پسته که در اصطلاح به آن شیره خشک گفته میشود آفت درجه یک مناطق پسته خیز است که متأسفانه در صورت کنترل نشدن و مبارزه با آنها خسارت زیادی به درختان پسته وارد میشود.
وی ادامه داد: پسیل پسته با تغذیه از شیره پرورده گیاه، موجب ریزش برگها و حتی جوانههای گل و برگ درختان پسته شده و باعث ایجاد خسارت کیفی و کمی محصول پسته میشود.
مدیر جهاد کشاورزی فردوس بهترین و مؤثرترین روش مبارزه با آفت پسیل پسته را اعمال مدیریت تلفیقی دانست و افزود: در روش مدیریت تلفیقی، از فصل زمستان تا بعد از برداشت محصول پسته، اقداماتی همچون هرس کردن، شخم زدن زمین، استفاده از روشهای غیرشیمیایی و بیولوژیک، استفاده از کارتها و نوارهای زرد برای کنترل آفات به ویژه پسیل پسته توصیه میشود.
سلیمانی تاکید کرد: سمپاشیهای خودسرانه و بیرویه و عدم سمپاشی به موقع باعث مقاوم شدن این آفت میشود و سموم حشره کش کارایی خود را در کنترل آفت پسته از دست میدهند.
نظر شما