به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «عبدالناصر همتی» شب گذشته (دوشنبه 26 اسفند) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره اقدامات بانک مرکزی در حمایت از مشاغل پس از شیوع بیماری کرونا از تعویق ۳ ماهه اقساط وام ها، تداوم ارائه خدمات بانکی به دارندگان چکهای برگشتی و افزایش سقف برداشت و جابجایی پول در خودپردازها به عنوان بخشی از تصمیمات بانکی برای کمک به مردم و صاحبان کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا اشاره کرد و گفت: تعویق بازپرداخت اقساط وامها مصوبه 2 هفته پیش شورای پول و اعتبار بود و بر اساس این تصمیم مقرر شد بازپرداخت اقساط وامهای این گروه از صاحبان کسب و کار تا ۳ ماه به تعویق بیافتد و مصادیق آن نیز اخیرا با کارگروه ۵ نفره دولت مشخص شده است.
رییس کل بانک مرکزی در تشریح اقدام بانک مرکزی برای افزایش سقف برداشت و جابجایی در خودپردازها گفت: سقف کارت به کارت از ۳ میلیون تومان به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافته که تاثیر چشمگیری در کاهش مراجعات حضوری داشته است. سقف برداشت نقدی نیز ۵۰۰ هزار تومان شده است که البته برخی عقیده داشتند این امر باعث افزایش استفاده از اسکناس میشود، اما از آنجایی که کاهش مراجعات را در پی داشت، مصوب شد.
همتی همچنین با اشاره به افزایش سقف کارتهای هدیه به ۲ میلیون تومان به عنوان دیگر تصمیمات بانک مرکزی برای کاهش مراجعه مردم به بانکها گفت: تراکنشهای اینترنتی و خارج از شعبه به شدت افزایش یافته و تراکنشهای خرید اینترنتی آبان ماه به ۸۸ میلیون و بهمن ماه به ۹۹ میلیون تراکنش اینترنتی رسیده است. با فعال شدن رمز پویا حدود ۵۵ درصد از جرایم کاهش یافته البته متوسط تراکنش انتقال وجه از ۴۵۰ هزار تومان به ۶۲۰ هزار تومان رسیده است.
وی در ادامه درباره تسهیل در امور صاحبان چکهای برگشتی گفت: تصمیم بر این شده است کسانی که چکهایشان از اول اسفند تا ۳۱ اردیبهشت برگشت میخورد تا ۳ ماه از خدمات بانکی محروم نشوند البته طلبکاران حق دارند نسبت به احقاق حقشان اقدام کرده و موضوع را پیگیری کنند.
رییس بانک مرکزی نسبت به اقدام برخی بانکها درباره برداشت اقساط از حساب وام گیرندگان یا ضامنین آنها انتقاد داشت و گفت: افرادی که وام قرض الحسنه دریافت کرده اند عموماً افراد آسیب پذیر هستند، بنابراین کل وامهای قرض الحسنه مشمول این موضوع شده است. اگر بانکها برداشتی صورت داده اند، باید برگردانند و این تخلف به حساب میآید و تا سه ماه هیچ قسطی در رابطه با قرض الحسنه نباید پرداخت شود.
وی در ادامه این برنامه خبری با اشاره به حق ایران در استفاده از اعتبارات بانک جهانی گفت: ۶۰ سال است که بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از خدمات صندوق بین المللی پول استفاده نکرده و حالا که مردم نیاز به دارو دارند باید از این حق استفاده کرد. ما این درخواست را دادیم تا مشخص شود که آیا آنها به ادعاهایشان عمل میکنند یا نه البته پیگیریهای شده است و من هم احساس نمیکنم که مخالفت جدی از سوی صندوق بین المللی پول اعمال شود. ما مشکل ارزی نداریم و ذخایر هنگفتی وجود دارد، اما خیلی از این ذخایر مسدود شده است.
همتی با تصریح این نکته که مشکلی بابت تامین ارز کالاهای اساسی وجود ندارد، گفت: تاکنون ۱۴.۸ میلیارد دلار کالای اساسی نهادههای دامی و دارو و تجهیزات پزشکی وارد کشور شده است./
نظر شما