خبرگزاری شبستان-کرمان: چهارم آبان ماه، سالروز درگذشت بانویی مؤمنه و مخلص از دیار کریمان و خطه سیرجان است که مفتخر به «خادم القرآن» شد ؛ «طاهره صفارزاده»، در ۲۷ آبان سال ۱۳۱۵ در سیرجان به دنیا آمد و در ۴ آبان سال ۱۳۸۷ دیده از جهان فرو بست.
این مناسبت بهانه ای شد تا با «غلامعلی فروغی» مسئول اداره بنیاد فرهنگی بیداری به گفتگو بنشینیم.
وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار داشت: این بنیاد بر اساس آیه شریفه«..لا تأخذوه سنة و لانوم...» شکل گرفته زیرا مرحومه صفارزاده معتقد بود ما باید در مسیر بیداری الهی حرکت کنیم.
فروغی با بیان اینکه مرحومه صفارزاده همه اموال خود و آنچه از همسرش، مرحوم وصال(از خاندان وصال شیرازی) به او رسیده بود، همه را برای تأسیس و فعالیت این بنیاد وصیت کرده بود تا این اموال پشتوانه کار عقیدتی او باشد؛ افزود: مرحوم وصال نیز در وصیت نامه خود خطاب به بانو صفارزاده نوشته بود«کسی را به بزرگ منشی تو ندیدم»
وی افزود: بنده ابتدا به عنوان وکیل مرحومه صفارزاده همکاری خود با ایشان را آغاز کردم و در ظاهر پرونده ای عادی بود اما پیچیدگی های زیاد داشت تا آنجا که پس از مرگ مرحوم وصال در سال ۷۳ و تا امروز این اموال هنوز در اختیار بنیاد قرار نگرفته است.
مسئول اداره بنیاد بیداری به روند پیگیری پرونده اشاره و تصریح کرد: هیچیک از دستگاه ها در این باره همکاری نکردند و امیدواریم در دوره جدید دستگاه قضا به این موضوع رسیدگی شود گرچه بسیاری از اشیای فرهنگی از خانه مرحوم وصال خارج شده است.
وی با اشاره به اینکه طاهره صفارزاده، بانویی مبارز در قبل و بعد از انقلاب، از زنان شاخص مذهبی سیاست مدار محکم و یک وزنه بزرگ علمی مذهبی و سیاسی شناخته می شد اما در برابر این موضوع{احقاق حق او} در مقابل ایشان صف کشیدند؛ افزود: آن مرحومه با دستگاه های مختلف تماس گرفت اما همگی حاضر به کمک مشروط شدند!
فروغی با بیان اینکه مرحومه صفارزاده دنبال نام و نشان های دنیایی نبود و برای همین نشان فرهنگ را نپذیرفت و گفت اگر می خواهید به من نشان فرهنگ بدهید، مشکلات و موانع سر راه من را بردارید؛ اظهار داشت: او 86 کتاب زبان تخصصی دارد زیرا معتقد بود فاصله ای که بین ما و دنیا با زبان انگلیسی گذاشته شده باید برطرف و بچه های ما از فرصت هایی که علم در اختیار آنها گذاشته استفاده کنند تا هم سطح دنیا شوند و برای همین برای همه رشته های ذانشگاهی زبان انگلیسی تخصصی آن رشته را تعریف کرد و اعتقاد داشت چون زبان انگلیسی مرتب به روز می شود این کتاب ها هم باید به روز شود اما وقتی بعد از انتشار دید در صفحات اولیه آنها چنین تعهدی داده نشده آن صفحات را پاره کرد.
وی ادامه داد: آن مرحومه عقیده خالصی داشت که از آن ترجمه قرآن و نهج البلاغه و دعای عرفه درآمد و اعتقاد داشت در این راه، جوانانی مستعد می توانند همراهی کنند و برای همین یک پنجم حقوق دریافتی خود را استفاده و مابقی آن را میان چند دانشجو تقسیم می کرد؛ بسیار کم خرج بود و دنبال خورد و خوراک آنچنانی و زیورآلات نبود.
مسئول اداره بنیاد بیداری با بیان اینکه او در سال ۷۸ به صراحت نوشت که همه اموال من و آنچه از مرحوم وصال به عنوان ثلث و هدیه رسیده و...متعلق به بنیاد بیداری است؛ گفت: ما تا امروز دنبال تثبیت حقوق ایشان بودیم و تازه امروز(۴ آبان ۹۸) در دهمین سالگرد او می توانم این مژده را بدهم، کلید منزل او در تهران را امروز دریافت کردیم تا بنیاد در دفتر خودش بنشیند در حالیکه سند این خانه از قبل به نام بنیاد بوده است.
وی تصریح کرد: راه او این بود خالصانه و با سختی صراط مستقیم را حفظ و بهترین ترجمه قرآن را کار کرد و برای انتشار آن از هیچکس کمک نگرفت و تنها با حقوق کارمندی او و عده ای که خالصانه در خدمتش بودند، انجام شد.
فروغی با بیان اینکه مرحومه صفارزاده قصد داشت این قرآن را به زبان آلمانی، آسیای میانه و چینی ترجمه کند و می گفت مردم آنجا تشنه هستند؛ بیان داشت: او اموال مذکور را برای همین می خواست تا صرف ترویج قرآن و گشودن ابواب دانش و حمایت از جوانان شود.
نظر شما