«محمد پرحلم» با ابراز نگرانی از آلودگیهای محیط زیستی به خصوص در گیلان و اهمیت به فرهنگ عمومی برای جلوگیری از این معضل در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از تولید موشنگرافیک با عنوان «فوکون فیشان»( بریز بپاش) و پخش آن در پیامرسانهای مجازی به همت حوزه هنری گیلان خبر داد.
معاون فرهنگی هنری حوزه هنری گیلان با بیان اینکه این موشنگرافیک با موضوعات پسماند تهیه شده است، افزود: کار تولید این مجموعه از یکسال و نیم پیش آغاز و جلسات متعدد کارشناسی با پیشکسوتان محیط زیست و عوامل فنی برگزار شد.
وی با اشاره به بررسی ۶ ماهه فیلمنامه بیان کرد: بارها قسمتهای مختلف کار توسط کارشناسان حوزه هنری با هدف کمک به بهبود محیط زیست استان و کشور، بازبینی و اصلاح شد.
پرحلم اضافه کرد: این مجموعه تلاش دارد تا به مردم در هر سن و سالی بیاموزد که باید به فکر محیط زیست خود باشند تا بتوانند زندگی بهتر و سالمتری داشته باشند.
وی با قدردانی از حمایتهای سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و کمک به حوزه هنری در تولید و ساخت این مجموعه، گفت: توانستیم ۲۰ قسمت اول این مجموعه را آماده کنیم.
پرحلم با تاکید بر اینکه شاید به اشتراک گذاشتن این مجموعه گامی کوچک در جهت بهبود فرهنگ مدیریت پسماند در استان گیلان باشد، به موضوع قسمت های مختلف مجموعه فوکون فیشان اشاره و اذعان کرد: گل آقا و قشنگترین جای دنیا، معرفی پسماند، قوانین و مقررات پسماند، بازیافت، جنون پلاستیک، بازیافت شیشه، بازیافت فلزات، بازیافت کاغذ، ورمی کمپوست، باتریها لامپها، پسماندهای کاغذی، راههای کاهش پسماند در منزل، آب پنهان، راههای کاهش پسماند در ادارات، راههای کاهش پسماند هنگام خرید، راههای کاهش پسماند در مراسم و تعطیلات، زبالههای الکترونیکی، روشهای تفکیک زباله، پسماند و دریا عناوین ۲۰ قسمتی هستند که تاکنون ساخته شده است.
وی با ابراز ناراحتی از اینکه صدا و سیمای استان گیلان جهت پخش تلویزیونی این مجموعه همکاری نکرد گفت: آنها درخواست حذف عنوان حوزه هنری از تیتراژ و عنوانبندی را داشته و یا می خواستند پخش این مجموعه در بخش آگهی قرار بگیرد تا بتوانند آنرا از تلویزیون پخش کنند که مورد قبول حوزه هنری استان نبود.
پرحلم بیان کرد: با این مانع تراشیها بخش عظیمی از مردم گیلان از دیدن این مجموعه محروم شدند.
وی اضافه کرد: اکنون تمام تلاش و تمرکزمان را بر این گذاشتیم که از طریق فضای مجازی بتوانیم فرهنگ این کار را اشاعه بدهیم و از همه فعالان محیط زیست و دوستان هنرمند و پژوهشگر خواستیم تا این کار را در گروههای مختلفی که عضو هستند به اشتراک بگذارند.
پرحلم با اشاره به اینکه تلاش بر این است که برای بهبود وضعیت پسماند هر هفته یک قسمت از این مجموعه به اشتراک گذاشته شود و تاکنون چهار قسمت در فضای مجازی رونمایی شده است گفت: خوشبختانه در طول چهار هفتهای که این کار از طریق فضای مجازی در اختیار عموم گذاشته شده است بازخوردهای خوبی را از افراد و گروه های مختلف دیدیم.
وی در ادامه خواستار توجه و کمک رسانهها بهویژه خبرگزاریها برای بهتر دیده شدن این مجموعه فرهنگساز شد و افزود: کسانی که در امر اطلاعرسانی در فضای مجازی فعال هستند میتوانند دست به دست هم داده تا این کار را به رویت همه کسانی که در استان و کشورمان زندگی میکنند، برسانند.
پرحلم با بیان اینکه باید بپذیریم که نشان دادن بخشی از زشتیهای کار خودمان که به نوعی اشاعه دهنده یک فرهنگ اشتباه در سطح کشور شده است چقدر ضرورت دارد، تصریح کرد: متاسفانه بخش عظیمی از شهر ما و بهخصوص استانهای شمالی و قسمتهایی از کشور غرق در زباله شده اند و شما از هر خیابان و جادهای که عبور کنید با حجم بسیار بالای زباله روبرو میشوید.
معاون فرهنگی هنری حوزه هنری گیلان با تاکید بر اینکه برای مردمانی که فرهنگی کهن دارند این وضعیت و آلودگی زیست محیطی جز سرافکندگی، بیماری و فلاکت چیزی نیست، اذعان کرد: بهتر است بیش از آنکه حرفی بزنیم حرکت را از خودمان شروع کرده و تفکیک و جداسازی زباله را از منزل خود آغاز کنیم و امیدوارم باشیم با این حرکت، در عمل نیز شایسته اطلاق استان فرهنگی به اذعان خود و دیگران باشیم.
نظر شما