به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « محمدصادق افراسیابی » با حضور در آئین افتتاحیه نمایشگاه دیجیتال که امروز (سه شنبه ۸ مرداد) در پارک شهید چمران کرج برگزار شد، با قدردانی از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز برای برپایی نمایشگاه دیجیتال و فضای مجازی، گفت: در شرائطی هستیم که مردم به استثناء فضاهای مجازی رسمی به فضاهای مجازی غیر رسمی نیز رجوع می کنند.
مدیر گروه فرهنگ سازی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال افزود: امروز یک تکلیف و رسالت اجتماعی بر دوش همه افراد به ویژه خانواده در امر ارتقاء سطح سواد رسانه ای و اطلاعاتی است.
افراسیابی با تاکید بر نقش محوری اداره کل فرهنگ و ارشاد در هر یک از استان ها افزود: زمینه های ارتقاء سطح سواد رسانه ای در قالب یک برنامه ریزی کامل و منسجم باید محقق شود.
شامد مکمل سواد رسانه ای در کشور است
افراسیابی از طرح « شامد» به عنوان مکمل سوادرسانه ای کشور نام برد و توضیح داد: امروز شاهد هستیم 9 هزار بستر ارائه خدمات دیجیتال در فضای مجازی هویت دار شده اند و به ثبت رسیده اند؛ که هر یک از آن ها نشان شامد از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده اند.
وی با اشاره به اهمیت برپایی نمایشگاه فضای مجازی عنوان کرد: 6 هزار و 140 نوع مجوز در کشور به غیر از لجستیک و ثبت از سوی 1257موسسه از کل کشور، برای افراد حقوقی مجوز ارسال شده است که برای افراد غیر حقوقی این آمار به 1270 نفر می رسد.
وی خاطرنشان کرد: 47 موسسه فرهنگی دیجیتال در البرز، 176 نوع مجوز حقوقی را در البرز گرفته اند و در حال فعالیت هستند و در حقیقت سه نفر به عنوان عضو حقیقی مجوز در البرز گرفته اند.
مدیرگروه فرهنگ سازی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال مطرح کرد: یک بحثی داریم در خصوص کاربر، که اگر امروز استان البرز حدود 3 میلیون جمعیت دارد به معنای حضور همین میزان جمعیت به عنوان کاربر است و وظیفه کارشناسان مربوطه در اداره کل فرهنگ و ارشاد به غیر از حمایت از تولید محتوا، حمایت از کاربردان هم محسوب می شود.
ارتقاء فرهنگ کاربری و سوادرسانه ای مخاطب
معاون رسانه های دیجیتال کشور با تقدیر از پیوست سواد رسانه ای که در نمایشگاه دیجیتال استان البرز وجود دارد، مطرح کرد: ارتقاء فرهنگ کاربری و سواد رسانه ای مخاطب یکی از رسالت های مسئولان فرهنگی است چرا که امروز ما در جامعه زندگی می کنیم که در معرض پیام های متعدد در فضای مجازی هستیم.
به گفته افراسیابی، اگر کاربرد و خانواده او قدرت انتخابی در فضای مجازی نداشته باشد و نتواند سرّه از ناسره را تشخیص دهد گاهی یک شایعه می تواند لطمات جدی به شاکله جامعه بزند.
افراسیابی از اصحاب رسانه استان البرز به عنوان یکی از گروه های رسانه ای بی حاشیه نام برد و توضیح داد: اصحاب رسانه به یک سواد رسانه بالاتر از عموم مردم نیاز دارد چرا که با یک خبر می تواند در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و ... تأثیرگذار باشند.
چالش نهنگ آبی در کشور ایران وجود نداشت
مدیر گروه فرهنگ سازی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال با تاکید بر اهمیت تکلیف و مسئولیت اجتماعی ارتقاء سواد رسانه ای توضیح داد: چالش نهنگ آبی در ایران وجود نداشت و نبود سواد رسانه ای باعث صدمات جدی و ایجاد اتفاقات ناخوشایند در کشور شد.
نظر شما