به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، «سعید هژبری» در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری بیست و یکمین جشنواره خیران مدرسهساز استان سمنان در روز چهارشنبه در پارک سیمرغ گفت: این جشنواره با هدف تقدیر از خیران مدرسهساز برگزار خواهد شد.
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان سمنان با تاکید بر ترویج بیشتر فرهنگ مقدس مدرسهسازی در جامعه ادامه داد: نبود مرحوم حافظی، رئیس فقید مجمع خیرین مدرسهساز کشور در بین ما تفاوت جشنواره خیران مدرسهساز امسال این استان با سالهای گذشته است.
وی ضمن بیان اینکه شعار امسال بیست و یکمین جشنواره خیران مدرسهساز استان سمنان افزایش ایمنی مدارس در نظر گرفتهشده است، افزود: در این جشنواره ضمن تقدیر از خیران مدرسهساز اختصاصاً به تخریب فضاهای فرسوده و استانداردسازی فضاهای آموزشی و سیستم گرمایشی پرداخته میشود.
هژبری با بیان اینکه در 20 جشنواره گذشته خیران مدرسهساز در استان سمنان بیش از 730 میلیارد ریال از تعهدات خیران محقق شده است، افزود: خیران استان سمنان، یک هزار و 370 میلیارد ریال در طول همه جشنوارهها تعهد داشتهاند و برخی اوقات تمام تعهدات خیران محقق نمیشود.
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان سمنان بابیان اینکه این سازمان ۷۴ پروژه آموزشی و ورزشی در دست احداث دارد که ۱۳۳ هزار مترمربع زیربنا را شامل میشود، ابراز داشت: هزار و ۴۸۰ میلیارد ریال میزان اعتباری که برای تکمیل این تعداد فضای موردنیاز است.
وی تصریح کرد: خیران در بسیاری از این ۷۴ پروژه تعهداتی داشتند که ۲۸۳ میلیارد ریال را شامل میشود از این تعداد پروژهها ۳۴ طرح با مشارکت خیران انجام شد، بهنوعی ۲۴۰ کلاس از این ۵۰۴ کلاس با مشارکت خیران صورت گرفته است.
هژبری بابیان اینکه یکی از سیاستهای جشنواره بیستم برپایی جشنواره خیران مدرسهای است، ابراز داشت: تاکنون ۴۰ جشنواره خیران مدرسهساز درون مدرسهای در استان سمنان برگزار و بیش از دو میلیارد تومان خیران در این مدت تعهدات ثبت کردند و از سوی دیگر فرهنگسازی بین دانش آموزان ازجمله دیگر برکات این نوع جشنوارهها بوده است.
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان سمنان از فعالیت 444 مجموعه حقوقی و افراد حقیقی خیران مدرسهساز در استان سمنان خبردادو گفت: از این تعداد، 267 نفر مرد، 94 نفر خانم و 83 توسط مؤسسه حقوقی در امر مدرسهسازی فعالیت خیر دارند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته ۱۳ پروژه شامل ۹۳ کلاس درس و ۱۸ هزار و ۳۰۰ مترمربع فضای آموزشی با مشارکت خیران به بهرهبرداری رسید که ۱۲۱ میلیارد ریال میزان تعهداتی بود که خیران در این پروژهها هزینه کردند.
هژبری میزان اعتباری که برای پروژههای مشارکتی سال گذشته هزینه شده را ۲۳۷ میلیارد ریال ذکر کردوافزود: سال گذشته ۵۱ درصد اعتبارات این ۱۳ پروژه توسط خیران پرداخت شد.
مدیرکل تجهیز و نوسازی مدارس استان سمنان با اشاره به اینکه اکنون بین ۴۰ تا ۵۰ درصد از مدارس استان سمنان را خیران میسازند اظهارداشت: ظرفیت برای ساخت مدرسه از سوی این نیک اندیشان به مراتب بیشتر از این آمار است.
وی بابیان اینکه از سال ۸۷ تاکنون ۱۸۷ پروژه مدرسهسازی در سطح این استان به بهرهبرداری رسیده است، ابراز داشت: تاکنون رقمی معادل ۸۴۲ میلیارد ریال به مدرسهسازی کمک شده است که علاوه بر آن خیران خدماتی نیز ارائه کردند که درگذشته به دلیل نبود سامانه ثبت نشد اما با ایجاد سامانه هرگونه کمکی توسط خیران ثبت خواهد شد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان سمنان سرانه حضور دانش آموز در این استان را بسیار قابل توجه دانست وافزود: متوسط حضور دانش آموزان در شهرهای بزرگ استان ۳۵ نفر است که این رقم باید به ۲۵ نفر برسد.
وی مدرسههای دو نوبته در شهرستان های سمنان و شاهرود را چالشهای آموزشی در نحوه اداره و تحصیل دانش آموزان عنوان کردوافزود: بهتراست این مدارس با همکاری خیران از بین برود.
هژبری با بیان اینکه بسیاری از شهرهای استان مهاجرپذیر هستند که این امر ساخت مدرسه در سمنان را ضروری میسازد، ادامه داد: در شهرهای سمنان و شاهرود مدارس دو نوبته وجود دارد که براساس قانون، این نوع مدارس باید برچیده شود.
نظر شما