به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، غلامرضا طایبی، مدیرکل کمیسیون پزشکی بنیادشهید و امور ایثارگران در نشست خبری که امروز 25 شهریور برگزار شد درباره درخواست تجدیدنظر افزایش درصد جانبازی برخی از مسئولان با توجه به قانون منع بکارگیری بازنشستگان گفت: سیستم احراز درصد جانبازی به گونه ای تعبیه شده است که امکان نفوذ در آن وجود ندارد.
وی افزود: پزشکان متخصص ما استخدام بنیادشهید و امور ایثارگران نیستند و سفارش کسی را نیز قبول نمی کنند. اگر پرونده ای وجود نداشته باشد امکان صدور رأی برای احراز درصد جانبازی امکان پذیر نیست. بازرسان کل کشور نیز چندین ماه در شعبه های تعیین درصد جانبازی حضور دارند و شرایط را بررسی می کنند.
طائبی با تاکید بر اینکه گزارش نفوذ مسئولان را در کمیسیون های پزشکی نداشته ایم، گفت: سفارشی از هیچ مسئولی وجود نداشته باشد و متخصصان ما هیچ وقت قبول سفارش نمی کنند.
مدیر کل کمیسیون پزشکی بنیادشهید و امور ایثارگران تاکید کرد: هرگونه نفوذ، سفارش و اعمال نظر خارج از کمیسیون را از سوی مسئولان تکذیب می کنیم.
وی درباره درصد جانبازی تاج رییس فدراسیون فوتبال نیز بیان کرد: آقای تاج سال 85 برای احراز درصد جانبازی به بنیادشهید مراجعه کرده است و 45 درصد جانبازی دارد. ممکن است در طول این سالها عوارضی از مجروحیت جانبازی داشته باشد که گذشت زمان این عوارض را تشدید کرده باشد اما تاکنون ایشان برای تجدیدنظر درباره افزایش درصد جانبازی به بنیادشهید مراجعه نکرده اند.
وی تاکید کرد: نباید مجروحیت های جنگی را از ظاهر قضاوت کنیم و کمیسیون پزشکی آقای تاج با بقیه جانبازان در دورافتاده ترین نقطه برای ما تفاوتی ندارد.
طائبی با بیان اینکه تعداد 600 هزار جانباز تحت پوشش بنیادشهید و امور ایثارگران هستند، گفت: بانک اطلاعاتی از مدیران جانباز نداریم چون همه به عنوان متقاضی ثبت شده اند.
مدیر کل کمیسیون پزشکی بنیادشهید و امور ایثارگران با اشاره به آمار پرونده های بررسی شده در کمیسیون پزشکی در ۶ ماه اخیر گفت: تعداد 13 هزار پرونده به کمیسیون پزشکی ارجاع داده شده است. ۲ هزار و 400 پرونده بار اولی بوده است، پرونده 11 هزار نفر نیز برای تجدیدنظر بوده است. همچنین برخی از پرونده ها مربوط به حق پرستاری و احراز شهادت است.
طائبی ادامه داد: در سال گذشته نیز 37 هزار پرونده به والدین معظم شهدا برای حق پرستاری بررسی شد که به 33 هزار پرونده رای مثبت داده شد.
وی با اشاره به آمار بررسی پرونده ها در سال 96 تصریح کرد: تعداد 45 هزار پرونده در کمیسیون پزشکی بررسی شد که 7 هزار و 800 پرونده بار اول بود و 37 هزار پرونده برای تجدیدنظر بوده است.
طائبی ادامه داد: از 37 هزار پرونده تجدیدنظر تعداد 9 هزار و 800 جانباز افزایش درصد پیدا کرده است، از این تعداد درصد 3 هزار و 500 نفر به بالای 25 درصد، درصد 706 نفر به بالای 50 درصد و 166 نفر به بالای 70 درصد رسیده است.
وی همچنین درباره چگونگی بررسی تجدیدنظر پرونده های جانبازان گفت: هیچ محدودیتی برای تجدیدنظر پرونده ها وجود ندارد و هر جانبازی می تواند در هر زمانی برای تجدیدنظر پرونده اش اقدام کند.
مدیر کل کمیسیون پزشکی بنیاد شهید بیان کرد: در کمیسیون پزشکی شعب آسیب های عمومی، شعب اعصاب و روان، شعب آسیب های جسمانی، شعب ماده 15 (این ماده مربوط به فوت جانباز است که آیا بر اثر شدت مجروحیت جنگی فوت کرده یا به صورت طبیعی این اتفاق افتاده است، تا شهادت او احراز شود. اگر به دلیل مجروحیت جنگی فوت نکرده باشد همانند فوت های معمولی محسوب می شود.) شعبه شورای عالی نیز وجود دارد که رای نهایی را صادر می کند، اگر جانباز به رای معترض باشد پرونده به شعبه دیگر با کمیسیون پزشکی مختلط ارجاع داده می شود.
نظر شما