به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام علی اکبر رشاد، رییس شورای مدیریت حوزه های علمیه استان تهران در آیین افتتاحیه سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه استان تهران گفت: حوزه تهران از حوزه های اصلی و ریشه دار ایران و جهان اسلام است و قدمتی 200 ساله دارد و در این دو سده به لحاظ علمی بسیار پربار و از لحاظ سیاسی پرثمر بوده است.
وی افزود: این حوزه در سده اخیر تاثیرگذارترین نقش را بعد از حوزه نجف در نهضت های ملی و اسلامی ایفا کرده و در نهضت مشروطه و انقلاب اسلامی نقش ویژه ای را داشته است.
حجت الاسلام رشاد با اشاره به مکتب حکمی تهران گفت: مکتب حکمی تهران مکتبی مستقل بوده به طوریکه مکتب حکمی قم فرزند مکتب حکمی تهران است و تهران روزگاری شهر هزار حکیم می خوانده اند.
رییس شورای مدیریت حوزه های علمیه استان تهران با بیان اینکه حوزه علمیه تهران در زمان حاکمیت جور بیش از جاهای دیگر آسیب دیده گفت: اگر حوزه علمیه ری را به تهران ضمیمه کنیم می توان گفت که این حوزه از عهد معصومین دایر بوده و قدمت این حوزه به 1200 سال می رسد بنابراین حوزه علمیه تهران یکی از مهمترین حوزه های جهان اسلام است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت های شورای مدیریت استان تهران در یکسال اخیر گفت: شورای مدیریت حوزه علمیه کشور با یک شیب منطقی درصدد است که عمده اختیارات حوزه های استانها را به علمای بلاد محول کنند. از جمله این استانها تهران است که در این یک سال اخیر توانسته برنامه ریزی های خوبی را برای سروسامان دادن به حوزه های این استان انجام دهند.
وی ادامه داد: با این حال شهر تهران مشکلات خاص خود را دارد این شهر از جمعیت فراوانی برخوردار است و پیچیدگی های فرهنگی بسیاری دارد در حالی که تنها 60 حوزه علمیه برادران و 40 حوزه علمیه خواهران در این استان دایر می باشد.
حجت الاسلام رشاد تصریح کرد: مجموع 120 باب مدرسه ای که در این شهر وجود داشته از لحاظ مساحت به اندازه یکی از دانشگاههایی است که بعد از انقلاب تاسیس شده است و همین نشان می دهد که حوزه های علمیه از فقر مادی بسیاری رنج می برند.
رییس شورای مدیریت حوزه های علمیه تهران طلاب حوزه های علمیه محرومترین اقشار جامعه خواند و گفت: هنوز طلایه داران انقلاب محرومترین قشر جامعه هستند ولی مردم این را نمی دانند اکنون طلاب با 100 تا 150 هزار تومان با خانواده و خانه استیجاری با فقر و فلاکت زندگی می کنند ولی مردم رشاد را می بینند که پژو سوار می شود و از وضعیت طلاب خبر ندارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه رسانه ملی موظف است که مسائل حوزه را در جامعه انعکاس دهد و مردم را با حوزه مرتبط کند گفت: اطلاع مردم از حوزه های علمیه در حد اطلاع از واتیکان است و از داخل آن خبر ندارد و این وظیفه رسانه هاست که مردم را از مسائل مختلف حوزه ها باخبر کنند.
وی اهتمام به تحقق بخشیدن منویات امام و رهبری و ارشادات مراجع اعظام، پیروی از سیاست های شورای مدیریت قم و اجتناب از تجدد به معنای ذیل فرهنگ غرب قرار گرفتن و بهره برداری از مناسب از بزرگان و متولیان حوزه در استان تهران را از مواضع شورای مدیریت حوزه های علمیه استان تهران عنوان کرد.
حجت الاسلام رشاد انقلاب را زاییده حوزه دانست و گفت: دولت موظف است از حوزه حمایت کند زیرا دولت زاده انقلاب و انقلاب زاده حوزه است و دولت باید با کمال ادب و احترام در محضر مطلع انقلاب باشد اما در عین حال حوزه باید مستقل اداره شود.
رییس شورای مدیریت حوزه های علمیه استان تهران با بیان اینکه سیستم آموزشی حوزه در جهان بی نظیر است گفت: ما هیچ نظام آموزشی را نداریم که سابقه هزار ساله داشته باشد و این نظام آموزشی تمام ابعاد مختلف تعلیمی و تربیتی زی صنفی و مدیریت را داشته است در حالیکه سیستم آموزشی در ایران که زاییده افکار غربی است و باید بومی و اسلامی شود.
شایان ذکر است آیت الله مکارم شیرازی در اجتماع بزرگ علما مدرسان و طلاب مدارس علمیه استان تهران که به مناسبت آیین آغاز سال تحصیلی در حرم مطهر امام خمینی (ره) برگزار می شود، سخنرانی می کند.
پایان پیام/
نظر شما