حجتالاسلام عبدالحسین خراسانی در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، پاسخگویی به شبهات اعتقادی و سیاسی را از مهمترین وظایف مساجد نسبت به نسل جوان دانست و گفت: ائمه جماعات با همکاری استادان حوزه های علمیه و دانشگاه ها، شورای مشورتی برای پاسخگویی به سوالات و شبهات ذهنی نوجوانان و جوانان بکوشند.
وی با بیان اینکه نوجوانان و جوانان کشور ما به دلیل ارتباط مستمر با مساجد از دوران کودکی، این خانه های خدا را مامن و ملجا خود می دانند، افزود: انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مهمترین مصادیق کارکرد درست مساجد در جذب و حفظ نوجوانان و جوانان است و امروزه نیز شهدای مدافع حرم، مصداق دیگری از دلبستگی این افراد به آموزه های اسلامی است.
امام جماعت مسجد مسعودیه درباره میزان حضور نوجوانان و جوانان در مساجد، خاطرنشان کرد: این موضوع که مساجد، محلی برای رفت و آمد میانسالان و عمدتا کهنسالان شده است و جوانان کمتر در آن حضور می یابند را قبول ندارم، فعالیت بسیجیان، نخبگان و فرهیختگان دانشگاهی در مساجد، نشان دهنده پویایی مساجد از منظر حضور و مشارت جوانان در طراحی و برگزاری برنامه های آنان است.
وی درباره میزان حضور جوانان در هیات امنا، گفت: متاسفانه میزان عضویت جوانان در هیات امنای مساجد، مناسب نیست، که مهم ترین دلیل آن، علاقه و فرصت بیشتر میانسالان و کهنسالان برای ایفای نقش در این جایگاه است. در واقع پیران به دلیل فراغت بال بیشتری که دارند، فرصت افزونتری برای فعالیت بیشتر در مساجد دارند. البته باید ائمه جماعات، تاکید ویژه ای به حضور جوانترها و افراد باانگیزه تر در مسئولیت های مهم مسجدی داشته باشند.
خراسانی در خصوص میزان و کیفیت فعالیت ائمه جماعات جوانتر در مساجد، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مساجد در ایران، مردمی اداره می شوند و تاکید مراجع معظم تقلید و علما بر همین موضوع است، بنابراین فعالیت چندین ساله یا چند دهه یک امام جماعت، می تواند موجب تامین منابع مالی آن مسجد می شود. درحالی که اگر هرچند سال یک بار یک امام جماعت جدید شروع به کار کند، احتمالا مساجد در تامین منابع مالی دچار آشفتگی می شوند.
وی با بیان اینکه ائمه جماعات پیشکسوت، عمدتا طلاب جوان را به عنوان جانشینان خود منصوب می کنند، گفت: این دسته از ائمه جماعات باید زمینه فعالیت بیشتر طلاب جوان را فراهم کنند تا انگیزه، تجربه و دانش های تازه آنان در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و علمی مساجد، وجه کاربردی پیدا کند.
این کارشناس حوزه احکام دین، با بیان اینکه طی سالیان فعالیتش در دفتر نمایندگی یکی از مراجع تقلید، اشراف کامل به سوالات، نیازها و خواسته های نوجوانان و جوانان دارد، اظهار داشت: مسجدی ها باید احترام ویژه ای برای نسل جوان قائل باشند زیرا یکی از گلایه های این گروه سنی، دیده نشدن و استفاده نشدن از توانمندی ها و خلاقیت های آنان از سوی برخی ائمه جماعات و اعضای هیئات امنای مساجد است.
وی فعالیت نهادهایی مانند بسیج را بهترین فرصت برای جذب و استفاده از انگیزه نوجوانان و جوانان، دانست و افزود: تشکل پایگاه های بسیج در مساجد، ابتکار کم نظیر امام خمینی(ره) در تقویت جایگاه محوری مساجد در مدیریت کلان کشور است، موضوعی که در عرصه ها و تحولات مختلف انقلاب اسلامی به ویژه دفاع مقدس شاهد آن هستیم.
امام جماعت مسجد مسعودیه، وضعیت مساجد کشور برای ظهور توانمندیهای نوجوانان و جوانان را خوب توصیف کرد و گفت: تجهیز و نوسازی مستمر نرمافزارها و زیربناها و اخلاق خوب دستاندرکاران مسجدی، مهمترین عوامل جذب نوجوانان و جوانان به این خانههای خدا است.
نظر شما