دومین همایش«الامام زین العابدین(ع)» در کشور میانمار برگزار شد

خبرگزاری شبستان: دومین همایش «الامام زین العابدین(ع)» از سری برنامه های بخش بین الملل هفتمین کنگره بین المللی امام سجاد(ع) با حضور علما، اندیشمندان و اقشار مختلف شعیان میانماری در شهر «تانجی» این کشور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، شیخ جمال حسین( میو کاین گسو) در این همایش، با تسلیت ایام عزای سرور و سالار شهیدان و 72 تن از یاران باوفایشان، به نقش امام سجاد(ع) در پاسداری از قیام عاشورا و انتقال این فرهنگ اشاره و خاطرنشان کرد: به حکمت خداوند در روز عاشورا بیماری بر امام سجاد(ع) عارض شد تا جهاد بر حضرت واجب نشود و از این طریق سلسله امامت و ولایت تداوم داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه علی بن الحسین(ع) در بحرانی ترین شرایط(غروب روز عاشورا) به امامت رسید، افزود: رسالت خطیر جلوگیری از تحریف نهضت عاشورایی اباعبدالله الحسین(ع) و انتقال فرهنگ عاشورا از همان عصر عاشورا آغاز شد.

 

 

شیخ جمال حسین، به خطبه تاریخی امام سجاد(ع) به همراه عمه بزرگوارشان حضرت زینب(س) در مجلس یزید اشاره کرد و یادآور شد: شجاعت زین العابدین در مجلس شام در تبیین فلسفه قیام عاشورا، توطئه های یزیدیان را خنثی و جماعت خفته را بیدار کرد.

 

وی در ادامه به تشریح دوران امامت سید الساجدین پرداخت و اظهار کرد: حکومت جور و ظلم بنی امیه(همانند حکام امروز کشور میانمار و برخی از حاکمین کشورهای اسلامی) هر صدای مخالفی را در نطفه خفه می کرد و از این رو امام سجاد(ع) از روش های مختلفی ازجمله شیوه دعا که ماحصل آن صحیفه سجادیه است به روشنگری و مبارزه با دشمن اقدام نمود.

 

 

این اندیشمند و عالم اهل کشور میانمار، خرید برده ها و تربیت و آزاد کردن آنان و همچنین سرپرستی افراد و خانواده های نیازمند را از دیگر اقدامات امام سجاد(ع) برشمرد و بیان کرد: حرکت نرم آن حضرت، زمینه را برای ایجاد دانشگاه های بزرگ امام باقر(ع) و امام صادق(ع) فراهم کرد.

 

وی با اذعان به اینکه اگر خطبه ها، دعاها و تربیت شاگردان توسط امام سجاد(ع) صورت نمی گرفت شاید امروز دیگر نامی از شیعه باقی نمانده بود، تصریح کرد: حکام جور در آن برهه از تاریخ، دین خدا را وارونه جلوه داده بودند و امام سجاد(ع) با مشقت توانست از طریق دعا و تربیت شاگردان، آموزه های دینی و مفاهیم بلند قرآنی و همچنین راه سعادت و رستگاری بشر را تبیین کند.     

 

 

از ابتکارات جالب توجه همایش «الامام زین العابدین(علیه السلام) این بود که پیش از برگزاری همایش، از نوجوانان و جوانان خواسته شده بود که در رابطه با سیره علمی و عملی امام سجاد(علیه السلام) مطالعه کنند و در روز برپایی همایش از شش نفر از آنان و یک نفر بانوی معلم و یک طلبه جوان دعوت شد تا با حضور در جایگاه، هر کدام به مدت پنج دقیقه در رابطه با امام چهارم به ایراد سخن بپردازند که این حرکت به بهترین شکب صورت گرفت.

 

این حرکت با هدف فراهم نمودن زمینه برای آشنایی هرچه بیشتر نوجوانان و جوانان کشور میانمار با ابعاد مختلف شخصیت امام سجاد(علیه السلام) و نقش آن حضرت در احیای اسلام ناب محمدی پس از واقعه جانسوز عاشورا صورت گرفت.

 

 

امام چهارم شیعیان حضرت علی بن حسین ملقب به سجاد و زین العابدین (ع) در پنجم شعبان سال ۳۸ هـ. ق (یا ۱۵ جمادی الاولی سال ۳۶ هـ. ق) در شهر مدینه چشم به جهان گشود. حضرت در واقعه عاشورا 23 ساله بودند که پس از شهادت امام حسین(ع) در واقعه جانسوز کربلا به سال 61، به مدت 35 سال امامت و رهبری شیعیان را برعهده داشتند و سرانجام در 12 محرم و بنا به نقل مشهور 25 محرم سال 94 ه.ق به تحریک هشام بن عبدالملک مسموم گردیده و در سن حدود ۵۷ یا ۵۹ سالگی در مدینه به شهادت رسیدند و پیکر پاکش در کنار عموی بزگوارشان امام حسن مجتبی(ع)در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.

 

 

بخش بین الملل هفتمین کنگره بین‌المللی امام سجاد(ع) برای دومین سال متوالی از روایت اول(12 محرم) تا روایت دوم(25 محرم) به همت موسسه فرهنگی اندیشه های اسلامی سجادیه و دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان و با همکاری مجمع جهانی اهل بیت(ع) در 15 کشور از پنج قاره جهان برگزار می شود.

 

گفتنی است؛ کنگره بین المللی امام سجاد(ع) از ۷ سال پیش، هرساله در سالروز شهادت امام چهارم در ۲۵ محرم از سوی دبیرخانه کانون‌های مساجد هرمزگان و با حمایت دفتر نماینده ولی فقیه در استان و استانداری هرمزگان، ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور و سایر نهادهای فرهنگی و با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی در بندرعباس برگزار می‌شود.

 

 

 

کد خبر 659773

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha