مسعود نصرتی، رییس مجمع جهانی شهرهای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: زمانیکه قزوین با سه مرحله داوری در سازمان ملل از بین 64 شهر و 38 کشور کاندیدا به عنوان پایلوت جهانی شکوفایی شهری انتخاب شد یک نگاه بی نظیر و باورنکردنی بود که بخشی از ایجاد این رویداد مهم را براساس حمایت ها و همراهی های رییس سازمان محیط زیست، وزیر امور خارجه و رییس جمهور صورت گرفت.
وی با اشاره به انتخاب قزوین به عنوان پایلوت جهانی شکوفایی شهری، خاطرنشان کرد: طی یک سال سندی برای شهر قزوین تهیه شد و به تصویب سازمان ملل رسید.
نصرتی با بیان اینکه شناخت ها و مراجعات به شهرها براساس نگاه های بین الملل صورت می گیرد، افزود: دیگر کسی اتفاقی به شهری مراجعه نمی کند، یک شهری را باور نمی کند و در شهری سرمایه گذاری نمی کند و کارت تجاری انجام نمی دهد بنابراین موفقیت در داشتن و کسب سند بین المللی شکوفایی شهری یک سند ارزشمند است.
وی درباره دستاوردهای این انتخاب توضیح داد: در این سند 9 پروژه به تصویب سازمان ملل متحد رسید که موزه تاریخ تمدن جهان اسلام یکی از این پروژه هاست و قزوین به عنوان شهر موزه تاریخ تمدن جهان اسلام معرفی شد و در اجلاسی که 12 اردیبهشت امسال در تهران با حضور 31 سفیر از کشورهای اسلامی برگزار شد موزه تاریخ تمدن جهان اسلام در قزوین به عنوان پل ارتباطی ایران با تمام کشورهای اسلامی خواهد بود.
رییس مجمع جهانی شهرهای اسلامی، راه اندازی موزه تاریخ تمدن اسلامی اولین قدم در بهره برداری از شکوفایی شهری عنوان کرد و افزود: با مشارکت وزارت راه و شهرسازی، شرکت مادر تخصصی عمران شهری این کار را شروع کرده ایم.
نصرتی از تخصیص زمینی برای احداث موزه نمادین شهر موزه تاریخ تمدن جهان اسلام خبر داد و گفت: مکان موزه تاریخ تمدن جهان اسلام در بین محلات سردار و دیمج در قلب بافت تاریخی شهر قزوین انتخاب شده است.
رییس مجمع جهانی شهرهای اسلامی ادامه داد: این موزه با دو تالار دائمی که سازمان ملل تصویب کرده است و دو آژانس تخصصی سازمان ملل به صورت دائمی در آن حضور خواهند داشت.
وی یادآور شد: با کمک مجمع جهانی شهرهای اسلامی به اهدافی از این جنس دست یافته ایم و به سایر کلانشهرها به ویژه تهران در برنامه هایی که دارند و اتاق فکرهایی که در مرحله افتتاح است، کمک می کنیم.
نصرتی با بیان اینکه در قزوین تجربه موفقی داریم، یک اتاق فکری داریم که 8 سال است دارد در بخش خدمات شهری به حوزه مدیریت شهری کمک فکری می کند و در حوزه مدیریت شهری تصمیم سازی می کند، افزود: نمی خواهیم صرفا تجربه قزوین را در اختیار تهران قرار دهیم بلکه از تجربه شهرهای جهانی برای اتاق فکر تهران و مابقی کلان شهرها استفاده می کنیم.
رییس مجمع جهانی شهرهای اسلامی با بیان اینکه دوره سعی و خطا در مدیریت شهری سپری شده است، تصریح کرد: اجازه نداریم با منابع ملی و مردمی که در اختیار داریم به سعی و خطا بپردازیم.
وی تاکید کرد: 27 هزار تجربه موفق همراه با راه حل های آن که از سال 1996 جمع آوری شده است می تواند در بسیاری از معضلاتی که داریم مورد بهره برداری قرار بگیرد فقط نیاز است متخصصین ما با دبیرخانه راه حل های جهانی درست در کنار هم قرار بگیرند و از اندیشه های ایرانی و اسلامی در کنار این تجربه ها استفاده کنند و به بهترین راه حل ها برسند.
رییس مجمع جهانی شهرهای اسلامی تاکید کرد: نجربه های موفق جهانی نیاز به یک بازنگری های جزئی دارد و باید این راه حل ها و تجربه های موفق جهانی را بومی سازی کنیم و در قالب ایرانی و اسلامی آنها را برای بهبود مدیریت شهری در کلانشهرها مورد استفاده قرار دهیم.
نظر شما