به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، ۲۳ تیر ۹۴ پس از دو سال و نیم مذاکره مقامات ایرانی و مقامات شش کشور جهانی و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پرونده هسته ای امنیتی که علیه جمهوری اسلامی ایران ساخته شده بود از میان رفت و جهانیان با معاهده ای آشنا شدند که در آن بر صلح آمیز بودن فناوری هسته ای به کارگرفته شده در ایران تاکید شده بود.
بنابراین گزارش، حالا که دو سال از آن روز و یک سال و نیم از اجرای برجام می گذرد امضا کنندگان این معاهده بین المللی بر استوار بودن آن و لزوم پایبندی اعضا تاکید دارند.
روز گذشته فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در بیانیه ای به مناسبت دومین سالگرد امضای توافق هسته ای تاکید کرد: برجام دستاوردی تاریخی برای امنیت منطقه و جهان و موفقیتی برای دیپلماسی چندجانبه است.
همچنین حمید بعیدی نژاد سفیر فعلی ایران در لندن و از مذاکره کنندگان ایرانی با اشاره به دومین سالگرد توافق برجام گفت: آمریکا کماکان از اقدام علیه برجام ناتوان بوده است و باوجود تمام لفاظی ها و بدعهدی ها اعلام کرده است تا رسیدن به یک ارزیابی دقیق به اجرای تعهدات خود ادامه خواهد داد.
این در حالی است که جن ساکی سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه آمریکا در دومین سال حصول توافق هسته ای، برجام را یکی از موفقیت آمیز ترین توافق ها در دیپلماسی مدرن توصیف کرد و گفت که ادامه رهبری آمریکا در جهان از طریق تداوم تعهد این کشور به توافق هسته ای ممکن خواهد بود.
علاوه براین، وزارت امور خارجه انگلیس به مناسبت دومین سال حصول توافق هستهای تأکید کرد: برجام نمونهای از آن چیزی است که میتواند با همکاری جامعه بینالمللی با یکدیگر حاصل شود.
اضافه بر همه این ها محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان هم به لزوم پایبندی آمریکا بر اجرای برجام به عنوان یکی از اعضای ۱+۵ تاکید کرد و گفت: برجام یک توافق جهانی و گواه این حقیقت است که پیروان سیاست های فشار در نهایت به این نتیجه رسیده اند که چنین سیاست هایی کارگر نیست؛ بنابراین آمریکا نیز باید در مواضع خود نسبت به این توافق بین المللی تجدید نظر کند.
ظریف در هنگام ورود به نیویورک در جمع خبرنگاران در واکنش به تصمیم دولت ترامپ به تائید دوباره پایبندی ایران نسبت به برجام گفت: توافقنامه هسته ای یک توافقنامه همه جانبه وجهانی است که درپی سال ها گفت و گو و مذاکره حاصل شده است.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: آنهایی که این فشار ها را بر ایران وارد آوردند؛ دیدند که این گونه فشار ها نتایجی را که بدنبالش هستند در بر نخواهد داشت و در پایان کار به این نتیجه رسیدند که این توافق بهترین دستاوردی است که می توان به آن رسید و همانطور که طبیعت مذاکرات همه جانبه است دیدیم که همه طرفین این مذاکرات به آنچه که بدنبالش بودند رسیدند.
وزیر خارجه کشورمان ادامه داد:دراین مرحله انتظار ما این است که همه طرفین این مذاکره به تعهدات خود پایبند بمانند اما متاسفانه تاکنون مشاهده کردیم که آمریکا در حدی بسیار نازل این توافق نامه را قبول داشته و به آن پایبند مانده است و با رویکرد ها و سیاست های نادرست خود قادر به احترام و حمایت از روح این توافقنامه نبوده و در نتیجه به ایران این اجازه را نداده تا به حد کامل از منافع این توافقنامه بصورتی که باید بهره ببرد .
ظریف گفت:معتقدیم که سران آمریکا باید در برخورد با این توافقنامه تجدید نظر کنند چرا که در غیر این صورت به دوام این توافقنامه کمکی نخواهد کرد.
نظر شما