مسعود نصرتی، رییس مجمع جهانی شهرهای جاده ابریشم در پاسخ به خبرنگار شبستان درباره جایگاه ایران در طرح یک کمربند یک جاده گفت: 1700 سال مبادلات بازرگانی و تجاری به صورت نامحسوس و ناملموس حوزه فرهنگی و گردشگری را اداره کرده اند.
وی با اشاره به ظرفیت اقتصادی، تجاری و گردشگری جاده ابریشم خاطرنشان کرد: شهرها و روستاهایی در مسیر جاده ابریشم قرار دارند که تعاملات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را به شیوه اهداف توسعه پایدار انجام می دادند.
نصرتی با بیان اینکه اقدامات انجام شده در جاده ابریشم طی سال ها با رویکرد پایداری انجام شده است، تاکید کرد: نتایج بسیاری از نتایج اقدامات انجام شده با رویکرد توسعه پایدار را می توانیم در جاده ابریشم و نحوه تعاملات آن مشاهده کنیم.
رییس مجمع جهانی شهرهای جاده ابریشم با اشاره به تقابل بین آمریکا و چین در موضوع جاده ابریشم گفت: تقابل موجود بر مبنای آن است که کشورهای مدعی در جاده ابریشم که اساسا در مسیر جاده ابریشم قرار نداشته اند نباید ادعایی برای حضور در طرح جاده ابریشم داشته باشند.
نصرتی با اشاره به همکاری های مشترک ایران و چین در جاده ابریشم گفت: ایران جزو 11 موسس اتحادیه جاده ابریشم در کشور چین است و برای گسترش برنامهها و اهداف جاده ابریشم به خوبی ایران و چین در کنار هم قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به پتانسیلهای جاده ابریشم گفت: راه ابریشم مجازی هم در برنامه گذاشته ایم و برای بهره برداری از طرح های جاده ابریشم برنامههایی در دستور کار قرار داده ایم.
وی با بیان اینکه امروز شرایط برای حضور بسیاری از کشورهای واقع در مسیر جاده ابریشم مهیا شده است، تصریح کرد: فضایی فراهم نکرده ایم که شرایطی فراهم شود تا کشورهای واقع در مسیر جاده ابریشم از پهنه طرح یک کمربند- یک جاده دور بمانند.
نصرتی با بیان اینکه ایران با اقتدار در برنامه یک کمربند یک جاده حضور پیدا کرده است، تصریح کرد: نیازی نداریم که کشورهایی که در مسیر جاده ابریشم قرار ندارند در مورد حضور یا عدم حضور ما در طرح یک کمربند یک جاده تصمیم بگیرند یا نظر دهند.
رییس مجمع جهانی شهرهای جاده ابریشم با اشاره به اهمیت زیرساخت های حمل و نقلی در توسعه پایدار در جاده ابریشم گفت: زیرساخت های حمل و نقل حرف اول را می زنند.
وی با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی ایران در خصوص تقویت زیرساخت های حمل و نقل کشور گفت: مصوباتی توسط وزارت راه و شهرسازی در زمینه بهبود وضعیت زیرساخت های حمل و نقل با حمایت رییس جمهور و دستورات وی داشته ایم که در این راستا حمل و نقل ریلی در کشور رونق بیشتری پیدا کرده است.
نصرتی با اشاره به بهبود وضعیت کشور در حوزه حمل و نقل ریلی خاطرنشان کرد: خط قطار تهران به زنجان در فاز اول و تبریک به ترکیه در فاز دوم جزو اهداف و برنامه های جاده ابریشم است.
وی با بیان اینکه خط آهن تهران- اصفهان و ورود آن در غرب و شرق ایران و همچنین خط آهن قزوین تا گیلان جزو اهداف و برنامه های آینده جاده ابریشم است.
رییس مجمع جهانی شهرهای جاده ابریشم از رونق حمل و نقل ریلی، هوایی و جاده ای کشور در قالب اهداف برنامه های جاده ابریشم خبر داد و افزود: توسعه حمل و نقل جزو اولویت های جمهوری اسلامی ایران است و در این راستا باراندازها و مناطق ویژه اقتصادی و تجاری کاملا در سیاست های دولت ابلاغ شده است و در دستور کار قرار دارد.
نصرتی با اشاره به ظرفیت ایجاد شده در بازار اقتصادی چین تاکید کرد: باید از ظرفیت بازار اقتصاد چین و ظرفیت حداکثری دولت و مجلس در طرح جاده ابریشم حداکثر استفاده را ببریم.
نظر شما