ائمه جماعات خود را خادم مساجد و مردم بدانند

خبرگزاری شبستان: امام جماعت مسجد فاطمیه، گفت: اگر ائمه جماعات، هیئات امنا و سایر ارکان مساجد، خود را خادم مساجد و مردم بدانند، آن‌گاه با روی‌خوش پذیرای افراد خواهند بود، در غیر این صورت مطئنا مساجد موفقی نخواهیم داشت.

حجت‌الاسلام محمود فائزی در گفت‌وگو با خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، گفت: فعالیت یک امام جماعت باسواد، باتقوی و خوش اخلاق، مهمترین لازمه جذب جوانان و فرهیختگان جامعه به مساجد است زیرا افراد، رفتار و گفتار امام جماعت را بیش از سایر ارکان یک مسجد تحت نظر می‌گیرند.

 

وی افزود: عملکرد هیات امناء، خادم و اعضای کانون‌های فرهنگی هنری و پایگاه بسیج و سایر نهادهای مسجدی تحت نظارت مردم است، بنابراین خوش رفتاری و خوش رویی آنان و دوری از بیان مطالب زشت و نادرست، می‌تواند مشوق افراد برای حضور مستمر و فعال در مساجد شود.

 

امام جماعت مسجد فاطمیه با اشاره به سخن «من لا معاش له لا معاد له» خاطرنشان کرد: گسترش و تنوع‌بخشی برنامه‌های مساجد، نیازمند تخصیص بودجه‌های ثابت و کافی است و امروزه برای جذب افراد به مساجد باید مشوق‌های لازم را در نظر گرفت و تهیه این موارد بدون اعتبارات مالی ممکن نیست، این در حالی است که بسیاری از مساجد با کمبود منابع مالی دست به گریبان هستند.

 

فائزی اضافه کرد: یک امام جماعت کم سواد، نامنظم، تنبل و بدون پشتوانه نیروی انسانی و مالی و هیات امنای حامی نمی‌تواند یک مسجد را به خوبی اداره کند زیرا همگرایی و هم‌افزایی ارکان مساجد، نقش موثری در افزایش کیفیت برنامه‌ها و فعالیت‌های این خانه‌های خدا و استقبال مردم از آن‌ها دارد.

 

وی گفت: اقامه سه نوبت نماز جماعت، بازبودن درهای مسجد در طول روز، استمرار برگزاری برنامه‌های هفتگی، داشتن طرحی برای جذب تمام گروه‌های سنی و پویایی دست اندرکاران، از جمله عوامل دیگر برای موفقیت مساجد هستند همچنین نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که متولیان امور مساجد نباید از اهمیت توجه مردم به رفتار و گفتار آنان غفلت کنند.

 

دلایل کاهش استقبال برخی جوانان از مساجد

امام جماعت مسجد فاطمیه اظهار کرد: اشتغالات کاری، سرگرم بودن به فضای مجازی و برخی از فعالیت‌های هنری، ورزشی و تفریحی، کمبود برنامه‌های متنوع در مساجد، وجود اختلاف میان نهادهای مسجدی در برخی مساجد و کمبود ائمه جماعات باسواد و آگاه به مسایل و تحولات ایران و جهان و دانش‌های روز، از مهم‌ترین عوامل حضور کم رنگ جوانان در مساجد هستند.

 

فائزی خاطرنشان کرد: همکاری و همگرایی میان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، پایگاه‌های بسیج و مراکز قرآن و عترت و میدان دادن به جوانان، نقش موثری در جذب افراد به مساجد دارد، اگر یک جوان فضای یک مسجد را آماده ظهور توانمندی‌ها و خلاقیت‌هایش ببیند، آن‌گاه با اشتیاق و انگیزه بیشتر در تصمیم‌گیری‌ها و برگزاری برنامه‌های مسجد شرکت می‌کند.

 

وی افزود: اگر ائمه جماعات، هیئات امنا و سایر ارکان مساجد، خود را خادم مساجد و مردم بدانند، آن‌گاه با روی خوش پذیرای افراد مختلف در مساجد خواهند بود، اما اگر این خانه‌های خدا را محل کسب درآمد و امیال دنیوی خود بدانند، مطئنا مساجد موفقی نخواهیم داشت.

 

 

 

کد خبر 639864

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha