به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان محیط زیست در مراسم رونمایی از برنامه راهبرد ملی تغییر علمی کشور گفت: برنامه راهبرد ملی تغییر اقلیم کشور حاصل تلاش چندین ساله دستگاههای مختلف است و این سند ملی و فرابخشی است.
وی با بیان اینکه سندی که سال 89 از سوی مقام معظم رهبری در خصوص سیاستهای کلی الگوی مصرف ابلاغ شد، خاطرنشان کرد: در این سند به کاهش شدت انرژی در ایران اشاره شده است و همچنین از سالها قبل نیز طرح اصلاح انرژی در ایران مطرح بود و راهکارهای کاهش آلودگی هوا و کاهش انتشار گازهای گلخانهای نیز پیگیری می شد.
ابتکار افزود: سند ملی تغییر اقلیم در مصوبه دولت برای اقتصاد کم کربن که در دولت یازدهم به تصویب رسید همه زمینه ساز ظهور و مشارکت ایران در توافق پاریس شد.
معاون رییس جمهور با اشاره به توافق پاریس گفت: در قالب این توافق ایران کاهش 4 درصدی انتشار گازهای گلخانه ای را در دستور کار قرار داد و به طور مشروط و با رفع کامل تحریم و انتقال فناوری به طور کامل کاهش 8 درصدی انتشار گازهای گلخانهای را پذیرفته است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سند اقتصاد کمکربن همگام با توافق پاریس مطرح شد و در دولت و مجلس به تصویب رسید و امیدواریم در شورای نگهبان نیز مراحل تصویب را طی کند.
ابتکار ادامه داد: کشور ما از محل تغییر اقلیم آسیبهای زیادی در آب و خاک و کشاورزی خواهد دید، بنابراین اصلاح الگوی کشت و کشاورزی سازگار با محیط زیست ضروری است.
وی افزود: توجه به محصولات کم آببر، ارتقای بهره وری در محصول، کشاورزی سازگار با محیط زیست و اصلاح الگوی کشاورزی از جمله اقداماتی است که باید انجام شود و دولت نیز هدف گذاری های خوبی در این حوزه داشته است.
ابتکار با بیان اینکه سند اقتصاد کمکربن سند پشتیبان برنامه ششم توسعه است، خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم دستاوردهای آشکاری در احیای تالاب ها داریم که حاصل تلاش فرابخشی است.
ابتکار با بیان اینکه حورالعظیم در سال 92 یکی از کانون های مهم گرد و غبار خوزستان بود که امروز حذف شده است، تاکید کرد: امروز بیشتر منشا گرد و غبار خوزستان خارجی است.
وی با بیان اینکه گرد و غبار یکی از مهمترین پیامدهای تغییر اقلیم در منطقه است، ادامه داد: سدسازی های گسترده در ترکیه که تمام منابع آب دجله و فرات و تالاب های بزرگ منطقه عراق را تحت تاثیر شدید قرار داده است و ادامه آب گیری ها تاثیرات شدیدتری در منطقه خواهد داشت و آثار منفی آن برای ایران در حوزه گرد و غبار خواهد بود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه گرد و غبار ایران 75 درصد منشا خارجی دارد، تصریح کرد: سال 95 در خوزستان 28 بار پدیده گرد و غبار را تجربه کرده است که تنها 4 مورد آن منشا داخلی داشته است.
معاون رییس جمهور با اشاره به پیامدهای گرد و غبار تصریح کرد: گرد و غبار علاوه بر آثار اجتماعی و بهداشتی گسترده، آثار اقتصادی و کشاورزی منفی دارد.
ابتکار با اشاره به اقدامات انجام شده در خوزستان برای مقابله با پدیده گرد و غبار اظهار داشت: در راستای اجرای طرح تثبیت خاک و کاشت نهال در خوزستان 8 هزار هکتار نهال کاری در سال 94 انجام داده ایم و نیمه سال 95 نیز بیش از 3500 هکتار نهال کاری انجام شده است.
نظر شما