به گزارش خبرگزاری شبستان، «الاتجاه پرس» در مقاله ای نوشت: این جنایت علیه مردم کفریا و الفوعه پس از امان دادن گروه های تکفیری به آنان اتفاق افتاد این در حالی بود که انتظار می رفت انتقال ساکنان این دو شهر به حلب تا صبح روز جمعه کامل شود، اما تروریست ها به جای آب و غذا به افراد داخل اتوبوس، به آنها توهین کرده و پس از سی ساعت نگه داشتن در شرایط سخت، با انفجار یک اتوبوس بمب گذاری شده، صد نفر از اهالی کفریا و فوعه را شهید و بیش از 150 نفر را مجروح کردند.
نکته قابل توجه اینکه افراد مسلح دو شهر مضایا و بلقین و خانواده های آنها که بر اساس توافق چهار شهر تحت حمایت دولت سوریه بودند، پس از این انفجار تروریستی مورد کوچکترین آزاری قرار نگرفتند و در 50 اتوبوس با سلامت کامل به محله راشدین و سپس به حلب منتقل شدند.
دولت سوریه با وجود چنین جنایت و پیمان شکنی تکفیری ها، مواضعی اتخاذ نکرد که بی گناهان را تهدید کند و با توسل به توافق مذکور، جان بقیه افراد کفریا و الفوعه را نجات داد.
قتل عام اهالی راشدین بسیاری از موضوعاتی را که گروه های تکفیری در سطح منطقه ای و بین المللی به دنبال سرپوش گذاشتن بر آنها بودند، از جمله تروریست های خوب و تروریست های بد به اثبات رساند. این جنایت را گروه هایی مرتکب شدند که آمریکا، عربستان و قطر آنها را در لیست گروه های میانه رو قرار می دهند و در صدر انها «هیأت تحریر الشام» سرکرده گروه های دیگری چون «جبهه النصره» و «فتح الشام» قرار دارد.
این جنایت نشان داد که اعتماد به گروه های تکفیری به اصطلاح میانه رو اگر محال نباشد، بسیار سخت است زیرا حتی حامیان این گروه ها که ضامن تعهد و پای بندی آنها به توافق چهار شهر بودند، از تسلط و کنترل آنها ناتوان هستند.
قتل عام اهالی راشدین به معنی واقعی کلمه یک کشتار جمعی است و قوانین بین المللی گروه مجرم و گروه های ضامن التزام به توافق را مجازات نمی کند.
جنایتی که همزمان با جنایت راشدین اتفاق افتاد و فجیع تر از آن است، سانسور رسانه ای این جنایت در رسانه های خلیجی و بین المللی است که البته تنها به سانسور اکتفا نکرده و بلکه با احمق فرض کردن مردم، این جنایت را به دولت سوریه نسبت داده اند.
برخی تحلیلگران سیاسی بر این باورند که گروهی که پشت جنایت راشدین ایستاده است همان گروهی است که به دنبال انتقام از کارفرمایان خود است، زیرا به اندازه گروه های دیگر به اموال به عنوان بهای این توافق دست پیدا نکردند. برخی معتقد هستند دلیل این انتقام، مادی نبوده بلکه عنصر میدانی دخیل است، زیرا به اعتقاد این گروه، کارفرمایان آنها با توافق بر سر اخراج اهالی دو شهر فوعه و کفریا از پشت به آنان خنجر زده اند، زیرا این گروه، اهالی دو شهر مذکور را به عنوان گروگانی برای تحت فشار قرار دادن دولت سوریه گرفته بودند. برخی نیز دلیل قوی تر این انتقام را دلیل اعتقادی می دانند، چرا که بسیاری از تکفیری هایی که سال های گذشته به صورت فرقه ای منتقل شدند، اکنون نمی توانند ببینند 5000 نفر از پیروان اهل بیت (ع) از دو شهر کفریا و الفوعه خارج می شوند. بنا بر این توافق حامیان خود را برای اخراج پیروان اهل بیت (ع) خیانت به عقیده برشمرده و در نتیجه برای باطل کردن اوراق این توافق برای کسانی که سود بیشتری عایدشان شده است مرتکب جنایت شنیعی در قتل تعداد بسیاری از پیروان اهل بیت (ع) حتی زنان و کودکان و سالخوردگان شدند. به همین دلیل برخی معتقد هستند روزهای آینده به دنبال جنایت راشدین شاهد درگیری بین گروه های تکفیری خواهیم بود.
نظر شما