از مقام مرحوم «آیت الله میرزا  احمد آشتیانی»  تجلیل می شود

خبرگزاری شبستان: بزرگداشت آیت الله میزرا احمد آشتیانی در هفدمین نشست «ستارگان محراب» در حوزه علمیه مروی برگزار می شود.

حجت الاسلام سعید کرمی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان از برگزاری هفدهمین سلسله نشست «ستارگان محراب» به منظور بزرگداشت آيت ‏الله ميرزا احمد آشتياني خبر داد و  گفت: این برنامه در حوزه علمیه مروی و در روز 23 آذرماه بعد از اقامه نماز ظهر و عصر برگزار می شود.

 

وی بیان کرد: این برنامه در ادامه  سلسله نشست های بزرگداشت مفاخر ائمه جماعات تهران، برگزار می شود.

 

آیت الله میزرا حسن مجتهد آشتیانی که بود؟

فقيه و فيلسوف شيعي، كوچك‏ترين فرزند ميرزا حسن مجتهد آشتياني، فقيه سرشناس روزگار ناصرالدين شاه و مظفرالدين شاه قاجار، در حدود سال 1261ش (1300ق) در تهران به دنيا آمد.

 

وي پس از تحصيل علوم مقدماتي، چندي در درس فقه و اصول پدر خود حاضر شد و پس از رحلت او، در حوزه درس استادان ديگري چون شيخ مسيح طالقاني و سيد عبدالكريم لاهيجي حضور يافت.

 

ايشان همچنين پس از مدتي حكمت مشاء، حكمت متعاليه، عرفان نظري، طب و رياضيات و نجوم را آموخت و در آن ها به مقاطع بالاي علمي رسيد.

 

آيت الله آشتياني در چهل سالگي رهسپار نجف شد و افزون بر كسب فيض از محضر استاداني چون ميرزاي ناييني و آقاضياءالدين عراقي، خود نيز مجلس درس فلسفه داير کرد.

 

وی پس از اقامت ده ساله در نجف، به ايران بازگشت و بقيه عمر را در تهران به تدريس فقه و اصول و علوم عقلي، تاليف كتاب و ارشاد مردم گذراند، گفته شده است که اين عالم دینی علاوه بر احاطه بر علوم عقلي و نقلي، در طب قديم و دانش رياضي نيز مهارت داشت و خط را به نيكويي مي‏‌نوشت همچنین عارفي خوش خلق، متواضع، سليم النَّفس، متعبّد و پارسا بود.

 

از ميرزا احمد آشتياني، آثار متعددي به جا مانده است كه نامه رهبران، لوامِعُ الحقايق، مقالات احمديه و كلمةُ الطيبَه و نيز بيش از سي حاشيه و شرح بر اكثر كتب مهم فقه، اصول، فلسفه، حكمت و عرفان، از آن جمله‏ اند.

 

سرانجام اين عالم دینی در 5 تير ماه 1354 شمسی برابر با 15 جمادي الثاني 1395 قمری در نود و پنج سالگي در تهران درگذشت و در صحن حرم حضرت عبدالعظيم (ع) در ري به خاك سپرده شد.

 

ميرزا احمد آشتياني به هنگام وفات، متصدي مدرسه علميه مروي، بزرگ‏ترين حوزه علميه تهران بود.

 

یادآور می شود؛ تاکنون در قالب برنامه ستارگان محراب مراسم های بزرگداشتی برای علمایی همچون آیات و حجج اسلام برهان، شیخ محمد حسین زاهد، مهدوی کنی، خوانساری، خوشوقت، شیخ مرتضی زاهد، شاه آبادی، حدیدی، فیروز آبادی، ایروانی، انواری و ملاعلی کنی برگزار شده که  همگی با استقبال خوبی  مواجه شده اند.

 

 

 

کد خبر 591639

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha