به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین محمدی روز پنجشنبه (11 آذر) طی سفری به قم با مراجع عظام تقلید این شهر دیدار و گفتگو کرد.
وی ابتدا به دیدار آیت الله صافی گلپایگانی از مراجع عظام تقلید رفت، ایشان در این دیدار گفت: موضوع وقف از اهمیت بسیاری برخوردار است و یکی از امتیازات دین اسلام به شمار می رود.
وی گفت: از گذشته مردم در راستای ترویج این امر مهم تلاش کرده اند و با وقف اموال خود، در راستای ترویج دین اسلام تلاش کرده اند.
این مرجع تقلید گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه در زمینه وقف و احیای آن اقدامات ارزشمندی انجام داده و در راستای اهتمام به نیت واقفین تلاش کرده است.
آیت الله صافی گلپایگانی گفت: در میان واقفان انسان های بی نظیری هستند که باید آنها را شناسایی و از سوی دیگر به مردم معرفی کنیم تا از این طریق نیت پاک آنها برای مردم تشریح شود.
وی گفت: در وقفنامه ها مسائل دقیق و ظریفی آمده که بسیار زیبا است، که وجود این وقفنامه ها با عبارت های بلیغ و فصیح نشان دهنده این است که مردم ما همیشه هنردوست و خیرخواه بوده اند.
این مرجع تقلید به دیگر وظیفه سازمان اوقاف و امور خیریه در خصوص بقاع متبرکه امامزادگان اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز اوقاف اقدامات گسترده ای انجام داده و باید با توجه به پراکندگی و مهاجرت های ناخواسته فرزندان ائمه اطهار(ع) به سایر ممالکت اسلامی، قبور آنها نیز شناسایی و معرفی شود.
*تبلیغ در زمینه وقف در دستور کار باشد
آیت الله حسین نوری همدانی نیز با تاکید بر اهمیت فعالیت این سازمان گفت: وقف در قرآن کریم مورد تاکید است و از این رو دارای اثرات بسیاری در جامعه بوده که باید به آن پرداخته شود.
وی عنوان داشت: وقف یک صدقه جاریه است که بعد از مرگ نیز برای ما ارزشمند بوده و به عنوان یک اقدام ارزشمند در نامه اعمال ما ثبت خواهد شد.
این مرجع تقلید با تاکید بر عمل به نیت واقفین گفت: این امر بسیار مهمی است که باید مورد تاکید باشد و باید به کیفیت نیت ها توجه داشته و مطابق نیت واقف پیش رفت.
آیت الله نوری همدانی گفت: البته این نکته هم مهم است که در هر دوره باید وقف بر اساس نیازها و اقتضائات روز جامعه صورت گیرد، اما عمل به نیت واقف باید همیشه در دستور کار باشد.
وی در ادامه به اهمیت گسترش اسلام اشاره کرد و گفت: بسط و گسترش اسلام امر مهمی است که نباید از آن غافل شد، یکی از این مسائل پیاده روی اربعین است که قدرت جهان تشیع را به دنیا نشان داد و موجب گسترش اسلام ناب می شود.
این مرجع تقلید گفت: باید پیام انقلاب به گوش همه مردم جهان برسد، باید نسبت به این مسائل اطلاع رسانی کرده و روشنگری لازم را داشت و اجازه نداد تا دشمن در این مسیر گام بردارد.
آیت الله نوری همدانی گفت: باید در راستای موضوع وقف تبلیغ کرده و این امر را احصاکنیم و بدانیم که معرفی نیت های مورد نیاز برای وقف در دوران کنونی، تاثیر فراوانی در جامعه خواهد داشت.
وی گفت: واقفان نیز باید نیت خالص در کار داشته باشند چرا که این نیت خالص موجب برکت و موفقیت در کار خواهد شد.
این مرجع تقلید با اشاره به برخی رفتارهای ناشاسیت در زمینه موقوفات گفت: حفظ و حراست از موقوفات در مقابل موقوفه خواران یکی از وظایف مهم سازمان اوقاف و امور خیریه به شمار می رود که باید در قبال این مسئولیت نهایت دقت و تلاش را داشته باشند.
وی عنوان داشت: موقوفات بسیاری در کشور وجود داشته که توسط موقوفه خواران تصرف شده که باید این موقوفات نیز احصا و به چرخه وقف بازگردد.
*اعزام مبلغ به مناطق محروم در اولویت برنامه های سازمان اوقاف باشد
آیتالله جعفر سبحانی هم در دیدار با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به چاپ قرآن کریم گفت: قرآنی که توسط این سازمان چاپ می شود باید حتما برگرفته از خط ایرانی باشد.
وی گفت: این خط الرسم ایرانی بسیار زیبا و خوانا بوده و باید برای تبلیغ اسلام به نحو مطلوب از امکانات استفاده کرده و در این زمینه گام برداشت.
این مرجع تقلید گفت: کشورهای مختلفاز جمله جمهوری های استقلال یافته ازشوروی سابق نیازمند قرآن با خط ایرانی هستند که دیگران قرآن هایی با خط عثمان طه در اختیار آنها قرار می دهندکه ما نیز باید در این زمینه نقش ایفا کرده و اقدام به چاپ قرآن کریم به خط ایرانی کنیم.
آیت الله سبحانی به یکی از برنامه های سازمان اوقاف در خصوص اعزام مبلغ اشاره کرد و گفت: اعزام مبلغ به مناطق محروم باید در اولویت برنامه های سازمان اوقاف و امور خیریه باشد و در این زمینه اهتمام داشته باشد.
وی گفت: شاهد هستیم که متاسفانه در برخی از مناطق شیعیان مسجد ندارند و یا اگر مسجد دارند، روحانی در آن مسجد نیست که این موضوع یکی از مشکلات اساسی به شمار می رود.
این مرجع تقلید گفت: باید سازمان اوقاف همتاولیه را داشته و چهار دیوار مسجد را بالا بیاورد و مابقی کار به دست مردم انجام خواهد شد.
آیت الله سبحانی گفت: موقوفات در حال گسترش است و در این زمینه نیز مراجع عظام تقلید هم وقف هایی انجام داده اند که در راستای گسترش این سنت مهم بوده است.
وی گفت: یکی از اقدامات درس وقف بوده که انجام شده و لازم است مطالبی که مطرح می شود به صورت صوتی و نوشتاری در اختیار همگان قرار گرفته تا با مباحث مهم وقف آشنا شوند.
*برای توسعه علم باید وقف صورت گیرد
آیت الله عبدالله جوادی آملی نیز طی سخنانی با تاکید بر گسترش فعالیت های قرآنی گفت: این سازمان باید در کنار فعالیت های خود به امور قرآنی نیز توجه داشته باشد و در این راستا بکوشد.
وی تاکید کرد: یکی از ظرفیت های شما دانشکده قرآنی است که باید از میان 10 هزار دانشجویی که دارید حداقل 10 مفسر برجسته قرآن تربیت کنید.
وی عنوان داشت: یکی از موضوعات که بررسی و پیگیری شود اطلاع رسانی به مردم در خصوص نیازهای جامعه است که از طریق آن بتوانند وقف کنند.
این مرجع تقلید گفت: یکی از نیازهای ضروری برای انجام وقف، ضرورت وقف کردن برای تفسیر، تربیت دانشجوی علوم قرآنی و همچنین چاپ کتب روایی و قرآنی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: علم و دانش و توسعه آن از نیازهای روز جامعه برای وقف است که باید مورد توجه بوده و در این زمینه فرهنگ سازی شود.
وی گفت: برای توسعه علم باید همواره کوشید و در این زمینه اگر نیاز است وقف صورت گیرد و کمک کرد تا علوم در همه بخش ها توسعه یابد.
این مرجع تقلید گفت: باید در اموری که نیاز جامعه بوده و کسی در این خصوص وقف نمی کند اطلاع رسانی شده تا مردم پیش قدم و مشکل برطرف شود.
وی گفت: سید مرتضی با اقداماتی که در زمینه وقف انجام داد موجب شد تا حوزه علمیه نجف در مسیر تعالی خود قرار گرفته و به جایگاه کنونی برسد.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به فعالیت های سازمان اوقاف در زمینه بقاع متبرکه گفت: همه ما وام دار امامزادگان هستیم و باید بدانیم که حیات معنوی ما به واسطه آنهاست.
* بقاع متبرکه اقدامات اثر بخشی انجام می دهند
آیت الله سید محمد علی علوی گرگانی هم در دیدار با رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه طی سخنانی با اشاره به فعالیت این سازمان گفت: سازمان اوقاف فعایت های بسیاری انجام می دهد اما آنگونه که باید و شاید دیده نمی شود که باید در این زمینه تلاش کرده و اطلاع رسانی کرد.
وی عنوان داشت: این سازمان در مسائل مختلفی از جمله رسیدگی به امور مساجد و بقاع متبرکه و همچنین موقوفات فعالیت می کند.
این مرجع تقلید به موقوفات عام اشاره کرد و گفت: به نظر می رسد که باید صندوقی از محل عواید این موقوفات تشکیل و با نظر مقام معظم رهبری در راستای کمک به به حوزه ها صرف شود.
آیت الله علوی گرگانی به مشکلات حوزه های علمیه اشاره کرد و گفت: حوزه ها مشکلاتی دارند که باید با کمک اوقاف مشکلات حل تا استقلال حوزه که مورد تاکید علما و مراجع و مقام معظم رهبری است حفظ شود.
وی به فعالیت های بقاع متبرکه اشاره کرد و گفت: این بقاع نسبت به گذشته وضعیت بهتری دارند که از نظر فعالیت های قرآنی هم شاهد اثر بخش بودن آنها هستیم.
*برگزاری ۱۴۸ هزار مراسم مذهبی در مساجد و امامزادگان
حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در دیدار با مراجع عظام تقلید طی سخنانی ابراز داشت: یکی از برنامه های این سازمان برگزاری مسابقات قرآنی است که بیش از 2 میلیون و 500 هزار نفر در این مسابقات شرکت کرده اند.
وی گفت: 27 هزار محفل انس با قرآن کریم و بیش از 800 جلسه تفسیر در بقاع متبرکه امامزادگان برگزار کرده ایم که مورد استقبال گسترده مردم به ویژه جوانان قرار گرفته است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور عنوان داشت: بیش از یک میلیون نسخه قرآن کریم چاپ و از سوی دیگر بیش از 210 هزار نسخه به صورت رایگان در اختیار قاریان قرآن قرار گرفته است.
محمدی گفت: یکی از برنامه ها حفظ قرآن کریم بوده است که در این زمینه نیز یک میلیون و 500 هزار نفر برای حفظ قرآن کریم با اوقاف و امور خیریه مرتبط بوده اند.
وی بیان داشت: در سال جاری 19 هزار نفر مبلغ از حوزه های علمیه به نقاط مختلف کشور اعزام شدند که هزار و 300 نفر از مبلغان در بقاع متبرکه امامزادگان بوده و به سئوالات و شبهات مردم پاسخ داده اند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: در مساجد و امامزادگان بیش از 148 هزار مراسم مذهبی در مناسبت های مختلف دایر شده است که در راستای گسترش مسائل فرهنگی در مساجد بوده است.
وی گفت: یکی از مسائل دراین سازمان موقوفه ها است که 25 درصد مراکز درمانی کشور موقوفه هستند و به مردم خدمات رسانی می کنند.
محمدی در خصوص ساخت و ساز بقاع متبرکه گفت: در این زمینه 4 هزار نقطه در حال ساخت و عمران و آبادانی است که اقدامات جدی در راستای اخذ سند رسمی اماکن موقوفه صورت گرفته است.
نظر شما