همه چیز در فضای مجازی از بین رفته از جمله خط و زبان فارسی

خبرگزاری شبستان: در فضای مجازی خیلی چیزها از بین رفته است که یکی از آنها آشفتگی در خط و زبان فارسی است. اگر این آشفتگی در فضای مجازی ادامه پیدا کند، هم مسئولیت رسانه ای اهل رسانه لوث می شود و هم زبان فارسی.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، غلامعلی حداد عادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در آیین اختتامیه نمایشگاه مطبوعات که عصر امروز با حضور محمد نهاوندیان، رییس دفتر ریاست جمهوری، دکتر صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی و اهالی رسانه در مصلی امام خمینی (ره)‌ برگزار شد، با اشاره به اهدای جایزه فرهنگستان به رسانه های برتر پاسدار زبان فارسی گفت: صحبت کردن درباره نمایشگاه سیاسی است، چرا که بحث مطبوعات از سیاست منفک نیست اما ما معتقدیم موضوع زبان را باید فراتر از سیاست و جناح بندی های سیاسی دانست.

وی افزود: زبان فارسی به عنوان یکی از دو رکن اصلی هویت و میراث قوام بخش ملیت ما ظرفی است که اندیشه نیاکان ما در آن جا گرفته است و ابزاری است که ارتباط ما با همه هم میهن مان در خارج از مرزهای جغرافیایی ایران و همچنین اندیشه نیاکان ما در طول تاریخ هموار می سازد.

حدادعادل با بیان اینکه زبان فارسی با قواعد جا افتاده و با کتابی به اسم شاهنامه نشانه بزرگی و اصالت همه ما ایرانیان است، تصریح کرد: وظیفه اساسی نظام، دولت و فرهنگستان زبان و ادب فارسی، پاسداری از آن است که البته این یک بحث حاکمیتی است، اما مسایل اجتماعی و از جمله رفتارهای رسانه ای از جمله اموری است که در سرنوشت زبان تاثیرگذار است. صدا و سیما و سایر رسانه ها و شبکه های اجتماعی ابزارشان کلام است و باید نسبت به ابزارشان حساسیت داشته باشند. 

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه اگر در پاسداری از زبان سهل انگاری صورت گیرد از فرهنگستان کاری ساخته نیست، اظهار داشت: فرهنگستان قدرت اجرایی ندارد و تنها کارش فکری و پزوهشی است. استادان این مرکز که خدمتگزار زبان و کشور هستند انتظارشان از رسانه ها این است که فراتر از اختلافات و صف بندی های سیاسی دز حفظ و پاسداری از زبان فارسی کوشا باشند و این طور نباشد که از کلمات خارجی در اطلاع رسانی استفاده کنند.

به گفته حداد عادل، آشفتگی ها  در نگارش زبان فارسی، به زبان و خط فارسی لطمه می زند و رسانه ها باید از اقدامات فرهنگستان پشتیبانی کنند.

وی اهدای سومین جایزه فرهنگستان زبان فارسی را دارای یک مفهوم نمادین و نشانه قدردانی از مطبوعاتی خواند که به پاسداری از زبان اهتمام می ورزند.

حدادعادل با یادآوری مسئولیت رسانه ها، خطاب  اهالی رسانه گفت: در فضای مجازی خیلی چیزها از بین رفته است که یکی از آنها آشفتگی در خط و زبان فارسی است. اگر این آشفتگی در فضای مجازی ادامه پیدا کند، هم مسئولیت رسانه ای اهل رسانه لوث می شود و هم زبان فارسی.. هر کسی با هر شیوه ای که می تواند باید نسبت به برقراری انضباط  نگارش زبان فارسی در فضای مجازی اهتمام ورزد.

وی در پایان ضمن اعلام آمادگی برای برگزاری کلاس های ویراستاری با حضور استادان فرهنگستان در رسانه ها ابراز امیدواری کرد جوایز فرهنگستان به رسانه های برتر حافظ زبان فارسی، گامی در پاسداری و حراست از زبان فارسی باشد.

کد خبر 587199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha