به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، سید موسی خادمی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد امروز ( 29 مهر ) در نشست توجیهی آمارگیران سرشماری نفوس و مسکن این استان، گفت: برنامه ریزی و اتخاذ تصمیم ها در بخش های مختلف بدون آمار و اطلاعات دقیق و معتبر همچون رهاکردن تیری در تاریکی است.
وی با اشاره به نزدیک شدن آغاز مرحله دوم سرشماری در استان، اظهار داشت: کار میدانی، بخش مهم و اساسی برای دسترسی بهتر به آمار و اطلاعات است.
خادمی، افزود: تنها راه دسترسی به اطلاعات سرشماری در گذشته حضوری بوده که با انقلاب و تحولی که در فناوری های نوین به وجود آمد، این روند تغییر پیدا کرده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد، ادامه داد: کشورهای پیشرفته با روی آوردن به روش های استنباطی از آمارگیری حضوری فاصله گرفتند، اما در نظام جمهوری اسلامی و برخی کشورهای توسعه نیافته هنوز زیرساختها به شکل مطلوب برای استفاده از این روش فراهم نیست.
وی بیان داشت: با حرکت به سمت ایجاد دولت الکترونیک و استفاده از تکنولوژی های نوین که در دولت تدبیر و امید آغاز خوبی داشته، می توان خطاهای بخش توصیفی و استنباطی را تا حدود زیادی کاهش داد.
خادمی به ضرورت و اهمیت وجود آمار و اطلاعات در حوزه های مختلف به ویژه نفوس و مسکن اشاره کرد و گفت: آمارگیران باید با نهایت دقت، سخت کوشی و ظرافت حتی یک نفر را در آمارگیری حضوری خود از قلم نیندازند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: آمارگیران باید امانت دار باشند و این حق مردم است که اطلاعات آنها دقیق و صحیح گرفته و به دست تصمیم گیران برسد.
خادمی، یادآور شد: کهگیلویه و بویراحمد در سرشماری اینترنتی بیش از انتظار ظاهر شد که به لحاظ میزان مشارکت خانوارهای این استان در کشور بعد از سیستان و بلوچستان رتبه دوم را کسب کرد.
وی گفت: استان کهگیلویه وبویراحمد از جمله استانهای با بافت روستایی و عشایری زیادی است که راههای ارتباطی صعب العبور مشکلاتی را در این خصوص ایجاد کرد، اما با این وجود با تعامل میان مدیران و مسولان دستگاههای اجرایی، همراهی و همکاری مردم و پوشش مناسب رسانه ای تاکنون حدود نیمی از جمعیت استان در سرشماری نفوس و مسکن نام نویسی کردند.
شایان ذکر است، در سرشماری اینترنتی نفوس و مسکن امسال بیش از 44 درصد مردم کهگیلویه و بویراحمد در سرشماری اینترنتی نام نویسی کردند، این در حالی است که 48 درصد مردم استان در روستاها و 52 درصد در شهرها زندگی می کنند.
نظر شما