به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، مجتبی شاکری، در دویست و نود و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران و در جریان بررسی چند باره طرح اصلاح مصوبه « اعطای تسهیلات به جانباختگان و معلولان عملیات امداد و نجات سازمان آتشنشانی شهرداری تهران» گفت: در گام نخست تدوین این مقررات باید ملاحظات لازم را در نظر بگیریم تا حین اجرا جامعه مخاطب طرح دچار مشکل نشود.
رییس کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در قوانین بنیاد شهید تکلیف افرادی که در انقلاب و جبهه به شهادت رسیدند یا یه مقام جانبازی نائل آمدند، اظهارداشت: این مقررات برای شبیه سازی در تشخیص وضعیت و ارائه تسهیلات به جان باختگان و یا معلولین آتش نشان قابل بهره برداری است.
وی با بیان اینکه بسیاری از جانبازان اعصاب و روان و شیمیایی در وضعیت سخت زندگی میکنند و از تسهیلات و مزایای درخور شان برخوردار نیستند، ادامه داد: حق این عزیزان در زمینه تشخیص و در زمینه اعطای تسهیلات ادا نمیشود.
رییس کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه کمیسیون سلامت شورا باید مراقب باشد در مرحله شبیه سازی ارائه خدمت این ضعف و نقص ها به جان باختگان و معلولین آتش نشان منتقل نشود، ادامه داد: میتوان در بخشهایی از جزییات مصوبه تسهیلات آتشنشانان از قانون بنیاد شهید الهام گرفت و همان مدل تشخیص و خدمت را با اصلاحاتی پیاده کرد و از تصویب فی البداهه اصلاحیه بدون بررسی در کمیسیونها خودداری شود.
شاکری با بیان اینکه درصد معلولیت و آسیب دیدگی آتشنشانان باید در مقررات لحاظ شود، گفت: باید بین کسی که دستش از مچ یا آرنج قطع می شود با کسی که یک عضو کامل بدن خود را از دست میدهد و یا آنکس که به لحاظ روحی و یا آلودگیهای شیمیائی آسیب می بیند، تفاوت وجود داشته باشد.
رییس کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد داد: طرح برای رفع تعارضات تصحیح و ویرایش متن و امتزاج آن با آیین نامه های بنیاد و قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی دراین خصوص بازگشت داده شود.
علیرضا دبیر در ادامه گفت: برای جبران بخشی از رشادت ها و ایثارگری های همکارانمان در سازمان آتش نشانی این اصلاحیه را مطرح کردیم تا بتواند گوشه ای از فداکاری ها و مشکلات بعدی خانواده های این عزیزان را جبران کرده باشیم .
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه سازمان آتش نشانی 42 شهیدخدمت و 70 ایثارگر و معلول دارد، افزود: براساس این طرح کلیه جان باختگان و معلولان از حقوق، مزایا و سایر موارد رفاهی – معیشتی از سوی خانواده و یا ورثه بهرهمند میشوند.
محمد مهدی تندگویان نیز در جریان بررسی این مصوبه گفت: شهید آتش نشان «امید عباسی» علاوه بر اهدای جان خود به مردم، جسم خود را نیز اهدا کرد به گونهای که پنج عضو بدن خود را به بیماران نیازمند داد اما به دلیل ضعف در اطلاع رسانی روابط عمومی بسیاری از شهروندان از این اقدام بزرگ بی خبر هستند.
عضو کمیسیون معماری و شهرسازی با بیان اینکه ما در شناساندن ایثار شهدای آتش نشان کوتاهی کردیم، افزود: به خانواده امید عباسی قول داده بودیم که در میدان شهران نمادی از این فرد نصب شود اما کوتاهی شده است.
تندگویان خاطرنشان کرد: در مصوبه اعطای تسهیلات به جان باختگان و معلولان عملیات امداد و نجات سازمان آتش نشانی علاوه بر بعد مادی باید به ابعاد فرهنگی توجه کنیم.
عضو کمیسیون معماری و شهرسازی تصریح کرد: استفاده از یادبودها، نمادها، فیلم، نمایش و کتاب برای معرفی و اشاعه فرهنگ شهدا و جانبازان آتش نشان لازم و ضروری است.
احمد مسجدجامعی نیز در بررسی این مصوبه گفت: از آنجا که با مرگ آتش نشان که سرپرست خانوار است بار خانواده بر روی دوش زنان میافتد، پیشنهاد می کنیم یکی از وابستگان درجه یک آتش نشانان جان باخته اولویت استخدام در شهرداری داشته باشند.
حبیب کاشانی با بیان اینکه باید اقدامات موثری در زمینه کمک به بازماندگان آتش نشان شهید صورت گیرد و از انجام کارهای نمایشی و شعاری بپرهیزیم، ادامه داد: ارائه تسهیلات به بازماندگان و معلولان در آتش نشانی نباید بیش از آن چیزی باشد که در جامعه و قوانین کشوری عرف است باشد.
رییس شورای اسلامی شهر تهران نیز با بیان اینکه باید به این اصلاحیه طرح ارائه تسهیلات به خانواده و بازماندگان آتش نشانان شهید چند مورد دیگر اضافه شود، یادآور شد: توجه به امور فرهنگی و اولویت استخدام بستگان درجه یک، تنها همسر و فرزندان نیز باید در این طرح قید شود.
در پایان جلسه، این اصلاحیه با کسب حداکثر آرا به تصویب اعضای شورای شهر رسید، همچنین یک فوریت طرح سیاستهای اجرایی و الزامات تدوین لایحه بودجه سال 96 شهرداری تهران نیز با کسب حداکثر آراء به تصویب رسید.
نظر شما