رضا باقری، سرپرست دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد فارس با اشاره به اینکه یک هزار و 236 باب کانون فرهنگی و هنری در فارس فعالیت می کنند، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیراز گفت: از این تعداد 519 باب آن روستایی و عشایری است.
وی با اشاره به اینکه زنان و مردان عشايري و روستایی نقش موثري در اقتصاد كشور دارند كه شامل اداره خانوار، ايل و همچنين توسعه اقتصادي - اجتماعي است، افزود: توليد محصولات دامي، لبني و صنايع دستي قابل توجه توسط عشایر و روستائیان انجام می شود.
این مقام مسئول اظهار داشت: همواره جوامع عشایری و روستایی در توسعه فرهنگی منطقه به شکل جدی فعال هستند چرا که با حفظ اصالت های فرهنگی، مانع از بین رفتن ساختارهای فرهنگی سنتی می شوند.
وی با اشاره به تاثیر برگزاری همایش روستایی و عشایری و همچنین برپایی آن به شکل منطقه ای، اضافه کرد: از اهداف اصلی برنامه ریزی و برگزاری همایش ها و محافل روستایی توجه به نگاه فرهنگی به توسعه روستاها به منظور توسعه فرهنگی باید در اولویت باشد که باید عواملی از قبیل توجه به خرده فرهنگ های عمومی، مصرف گرایی، روحیه جهادی و تعاون گرایی و همچنین همکاری های داوطلبانه را مد نظر قرار داد.
باقری تاکید کرد: برگزاری همایش کنگره روستایی به شکل منطقه ای با توجه به بافت منطقه و فرهنگ حاکم منطقه ای می توان از ظرفیت ها در راستای گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی، جذابیت کار فرهنگی، مدیریت کار فرهنگی، آشنایی با رسالت، کارکرد کانون فرهنگی و هنری مسجد در روستا و همچنین ایجاد الگوی مناسب به منظور توسعه پایدار روستایی بهره جست که نتیجه آن منجر به توسعه کشاورزی، توزیع بهینه جمعیت، استفاده از ظرفیت های تولیدی، باز سازی ظرفیت های تولیدی، باز سازی اقتصاد کشور، عدالت اجتماعی، رفع فقر و محدودیتهای اجتماعی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه از فارس 26 نفر به همایش روستایی و عشایری اعزام شدند، اظهار داشت: 23 نفر از کانون های روستایی، 2 نفر از کانون های عشایری و یک نفر جهادی به این دوره که در اصفهان برگزار می شود، اعزام شدند.
نظر شما