به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، مسعود نصرتی، یکی از محققان جهاد دانشگاهی کشور، عصر روز گذشته (18 اردیبهشت) در نشست مشترک با استاندار گلستان گفت: علیرغم اینکه ظرفیت های بسیار خوبی در بخش کشاورزی استان وجود دارد اما پایین بودن درآمد سرانه یکی از چالش های عمده در این استان به شمار می رود.
وی افزود: در این بخش نتوانستیم از ظرفیت الگوی کشت به خوبی استفاده کنیم و همین مسئله موجب شده کشاورزی دیگر توجیه اقتصادی نداشته باشد.
نصرتی خاطرنشان کرد: باید برای رفع این مشکلات و در کنار آنها ایجاد اشتغال، ظرفیت های استان را تغییر داد.
وی بیان کرد: از حدود یک دهه قبل بر روی گونه "پکان" که شبیه گردو است کار شده و نتایج خوبی به دست آمده است. این گونه گیاهی نسبت به بادهای گرم مقاوم تر است و می تواند در منطقه شمالی استان کشت شود.
وی گفت: تمام درختان باغی در کشور به صورت پیوندی بوده اما هنوز صددرصد گردوی کشور بذری است.
به گفته وی عملکرد این گونه می توان در هر هکتار بین 5 تا 8 تن متغیر باشد و نسبت به دیگر محصولات به آب کمتری نیاز دارد. برای آبیاری هر یک هکتار باغ گردو حدود 5 هزارمترمکعب آب مورد استفاده قرار می گیرد.
حسن صادقلو، استاندار گلستان هم در این جلسه بر انجام کارهای پژوهشی و عملیاتی کردن آنها تاکید کرد و گفت: ما به دنبال اجرای طرح های مهمی در این استان هستیم چراکه معتقدیم ظرفیت های فراوانی در این بخش داریم.
وی افزود: هرجایی که نیاز باشد مجموعه استان از طرح های مختلف حمایت خواهد کرد و زمینه طرح های جهاددانشگاهی نیز تاحد امکان همکاری می کنیم.
نظر شما