به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از استانداری کرمانشاه، دکتر اسدالله رازانی استاندار کرمانشاه در نشست کارگروه اشتغال استان با ابراز نگرانی از نرخ بالای بیکاری در استان اظهار کرد: در این زمینه باید برنامه ریزی به گونه ای باشد که شاهد یک تغییر محسوس در وضعیت بی بیکاری استان باشیم.
وی افزود: استان کرمانشاه حدود 250 هزار بیمه شده تأمین اجتماعی دارد که با توجه به آمار 13 میلیون بیمه شده در کشور و نسبت جمعیت استان، این رقم می بایست حداقل 350 هزار نفر می بود.
استاندار کرمانشاه ادامه داد: این فاصله صد هزار نفری بسیار زیاد است و با روند فعلی افزایش 5 هزار بیمه شده در سال، 20 سال طول می کشد تا به میانگین کشوری برسیم.
لزوم پرداخت جدی به مشاغل کوچک و خانگی
این مدیر ارشد در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت مشاغل کوچک و خانگی در امر اشتغال زایی پرداخت و افزود: متأسفانه استان های غرب کشور در زمینه پرداختن به صنایع دستی و مشاغل خانگی فاصله بسیاری با استان هایی مانند اصفهان، یزد و آذربایجان شرقی دارند و ادامه این وضعیت موجب تضعیف اقتصاد خانواده در این مناطق شده است.
دکتر رازانی یکی از علل عقب ماندن کرمانشاه در حوزه اشتغال را در ضعف در توسعه مشاغل کوچک و خانگی دانست و گفت: استان آذربایجان شرقی 500 هزار بافنده فرش دارد که با توجه به جمعیت 4 میلیونی آن، از هر دو خانوار یک نفر به کار فرش بافی مشغول هستند.
وی افزود: این در حالی است که تعداد بافنده های فرش در استان 2 میلیونی کرمانشاه تنها 40 هزار نفراست که در مقایسه با استان آذربایجان شرقی رقم قابل توجهی محسوب نمی شود.
استاندار کرمانشاه افزود: باید زمینه ای را فراهم آورد تا خانواده ها آموزش های لازم در زمینه فرش بافی را ببینند و از این طریق به اقتصاد خانواده ها کمک کرد.
این مدیر ارشد همچنین اظهار کرد: استان اصفهان نیز بخش قابل توجهی از درآمدهایش را از طریق فروش شیرینی و خوراکی به دست می آورد که در این زمینه استان کرمانشاه نیز می تواند با افزایش تولید شیرینی های معروفی همچون نان برنجی زمینه درآمدزایی بیشتر را فراهم کند.
توسعه باغداری یک اولویت در عرصه کشاورزی
دکتر رازانی در دنباله سخنانش توسعه باغداری را یکی از برنامه های مهم در حوزه کشاورزی دانست و گفت: نیمی از 800 هزار هکتار اراضی زراعی استان کرمان را باغ تشکیل می دهد که بخش عمده ای از آن به تولید محصول پردرآمدی مانند پسته اختصاص دارد در حالیکه در استان کرمانشاه با وجود برخورداری از سه برابر بارش بیشتر و اراضی حاصلخیزتر، سطح زیرکشت باغات آن بسیار اندک است.
وی همچنین افزود: در استان کرمان قیمت یک حلقه چاه به 20 میلیارد تومان می رسد در حالیکه این میزان در کرمانشاه حداکثر 200 میلیون تومان است که این تفاوت استفاده از زمین و آب در دو استان را نشان می دهد.
استاندار کرمانشاه تصریح نمود: باید تلاش کرد موضوع مشاغل کوچک در جامعه کرمانشاهی فراگیر و همگانی شود تا با بهره گیری تمامی پتانسیل ها شاهد یک جهش در حوزه اشتغال باشیم.
این مدیر ارشد در بخش پایانی سخنانش با تاکید بر این نکته که پرداختن به توسعه مشاغل کوچک به معنای تضعیف صنایع بزرگ نیست در ادامه خاطرنشان کرد: مدیریت ارشد استان سیاست های حمایتی از صنایع بزرگ را همچنان با جدیت ادامه خواهد داد.
دکتر رازانی افزود: سرمایه گذاری های مهمی در استان کرمانشاه به ویژه در حوزه پتروشیمی صورت گرفته است و کرمانشاه بعد از خوزستان و بوشهر تنها استانی محسوب می شود که 4 واحد پتروشیمی در آن مستقر است که این موضوع جای خوشحالی دارد.
نظر شما