به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، عباس شعری مقدم معاون وزیر نفت، امروز(30 دی) در نوزدهمین کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی گفت: ارتباط بین دانشگاه و صنعت می تواند در تولید هر چه بهتر محصولات اثرگذار باشد.
وی با تاکید براینکه دانشگاه در دوره ساخت محصولات باید حضور داشته باشد و با صنایع همکاری کند، افزود: یکی از دلایلی که باعث شده اساتید علاقه ای به همکاری با صنایع نداشته باشند این است که تامین اعتبارات خود را در دانشگاه می دانند و صنایع نیز معتقدند که دانشگاهیان ارتباطی با صنعت ندارند.
شعری مقدم، با بیان اینکه خصوصی سازی دانشگاه ها همیشه خوب نیست به تعطیلی دانشگاه امیرکبیر ماهشهر اشاره کرد و اذعان داشت: بخش خصوصی بیشتر به فکر این است که در مدت زمان کوتاه به پول برسد و برای بلند مدت فعالیت نمی کند که این موضوع باعث شده خصوصی سازی دانشگاه ها چندان موفق نباشد.
وی با اشاره به برنامه ریزی وزارت نفت برای ارتباط با دانشگاه ها، بیان کرد: در این راستا و با ابتکار وزیر نفت، با چهار دانشگاه و مرکز تحقیقاتی قرارداد بستیم و موسسات تحقیقاتی دائمی ایجاد شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی ایران، خاطر نشان کرد: همچنین در این راستا تفاهم نامه هایی میان دانشگاه ها و این موسسات تحقیقاتی بسته شده و مقرر شد هر دانشگاه بر یک فناوری خاص متمرکز شود.
وی با بیان اینکه تمام هزینه های این تحقیقات را به صورت کامل پرداخت می کنیم، عنوان کرد: این قرادادها چهار دسته هستند که با هرکدام با ۱۰ دانشگاه مرتبط هستند.
همچنین سید علی سید ابریشمی، معاون وزیر صنعت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، در این کنگره، اظهار داشت: دولت ها برای ارتقای فناوری خود نیاز به کمک دانشگاهیان و متخصصان دارند.
وی با بیان اینکه نقش دولت ها در مقایسه با سایر نهادها برای واکنش در مقابل توسعه فناوری ها و شتابگیری های آنها بسیار مهم است، افزود: دولت ها برای اینکه بتوانند در آینده به فعالیت خود ادامه دهند و دچار مشکل نشوند باید طرح ها و فرآیندهای خود را مورد بازبینی قرار داده و پیشرفت های فناوری خود را به روز کنند.
سیدابریشمی، ادامه داد: با توجه به اینکه دولت ها با پیشرفت تکنولوژی به سرعت چشماندازهای خود را از دست میدهند و دیگر مؤثر نخواهند بود، بنابراین باید به طراحی سامانه های حاکمیتی جدید بپردازند تا بتوانند چابک و انعطافپذیر باشند و خود را با شرایط و پیشرفت تکنولوژی ها و فناوری تطبیق دهند
گفتنی است، نوزدهمین کنگره سراسری همکاری های دولت، دانشگاه و صنعت برای توسعه ملی با همکاری استانداری خوزستان، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه فنی و حرفهای، وزارت صنعت، معدن و تجارت، بنیاد ملی نخبگان، جمعیت ایرانی پیشبرد ارتباط صنعت و دانشگاه و دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
در حاشیه این کنگره توانمندی ها و ظرفیت های دانشگاه ها و صنایع استان در نمایشگاهی و در قالب 50 غرفه در معرض دید علاقمندان قرار گرفت.
نظر شما