به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، همایون نخعی نژاد امروز (۲ شهریور) در کارگروه تخصصی توسعه روستایی و عشایری استان که با حضور معاون وزیر کشور برگزار شد، با بیان اینکه 43 درصد جمعیت خراسان جنوبی را روستاییان تشکیل می دهند، اظهار داشت: هم اکنون 817 روستا دارای دهیاری و در 970 روستا شورای روستا تشکیل می شود.
وی با بیان اینکه شغل اکثر روستاییان کشاورزی و دامداری است، افزود: خشکسالی چندین ساله استان؛ زندگی کشاورزان و روستاییان را با مشکل مواجه کرده است.
معاون امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه روستاییان خراسان جنوبی انسانهایی غیور و با همت هستند، گفت: روستاییان این استان تلاش می کنند تا با کمترین امکانات و بیشترین قناعت زندگی خود را بچرخانند.
نخعی نژاد با بیان اینکه کمک دولت به روستاییان در چند سال اخیر افزایش یافته است، بیان داشت: شبکه آبرسانی یکی از مشکلات جدی این استان است چراکه هم اکنون بیش از 450 روستا در استان با تانکر آبرسانی می شود.
وی با اشاره به ما در استان تلاش می کنیم تا منابع ابی موجود را حفظ کرده و با استفاده از ابیاری تحت فشار برای کشاورزی و تامین اب شرب روستاییان به ماندگاری انها در روستاها کمک کنیم، گفت: پراکندی جمعیت و وسعت زیاد استان باعث کندی در خدمت رسانی به مردم درروستاها میشود.
وی با بیان اینکه با توجه به خشکسالی در این استان باید به سمت فعال کردن صنایع دستی حرکت کنیم، افزود: متاسفانه در این زمینه هم مشکل بازار فروش داریم.
وی با اشاره به اینکه دهیاری ها در هر روستایی که تشکیل شده است باعث ایجاد امید در ان روستا شدند، گفت: باید تدبیری صورت گیرد که روستاهای بالای 30 خانوار هم دارای دهیار شوند.
حسینی نماینده دهیاران بخش مرکزی بیرجند نیز با بیان اینکه تاکنون 5 هزار و 500 کیلومتر راه شوسه توسط اداره راه و شهرسازی در روستاها احداث شده است، گفت: همچنین 5 هزار کیلومتر نیز در دست ساخت است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 385 روستا طرح هادی درآنها اجرا شده است، خاطرنشان کرد: 904 روستا نیز دارای نقشه طرح هادی هستند.
به گفته حسینی، در حال حاضر 6 هزار قنات و چشمه در خراسان جنوبی وجود دارد که از این تعداد 4 هزار و 300 قنات و مابقی چشمه هستند که 2 هزار و 500 قنات نیز به طور کامل خشک شده اند.
وی افزود: گازرسانی به روستاها در حال حاضر 25 درصد رشد دارد و 85 درصد روستاهای استان دارای برق و 75 دارای تلفن ثابت هستند.
وی عدم آنتن دهی تلفن همراه و عدم پوشش شبکه دیجیتال تلفنی را از مهمترین مشکلات روستاها عنوان کرد و خواستار رفع این مشکلات از سوی دولت شد.
نظر شما