ساز عرفانی دف تنها ساز مجاز در جشنواره مولودی خوانی رضوی/ ممنوعیت دیگر سازها

خبرگزاری شبستان: یکی از داوران نخستین جشنواره مولودی خوانی رضوی با بیان اینکه در فراخوان این جشنواره تنها ساز مجاز دف اعلام شده است، گفت: به کار بردن سازهای دیگر در این جشنواره ممنوع است.

افشین ارشدی، یکی از سه داور نخستین جشنواره مولودی خوانی رضوی با عنوان هه تاو، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در سنندج اظهار کرد: مولودی خوانی طبق سنت کردها و خانقاه ها فقط با ساز دف انجام شده است و در فراخوان جشنواره نیز تنها ساز مجاز، ساز دف اعلام شده است.

 

وی استفاده از طبل را پدیده جدیدی در مولودی خوانی دانست و افزود: نفس مولودی خوانی بر اساس ساز دف بوده و چون این جشنواره نیز مولودی خوانی است، شرکت کنندگان تنها مجاز به استفاده از ساز دف هستند.

 

وی با بیان اینکه عدم اطلاع رسانی درست فراخوان باعث شد که یک سری از گروه های شرکت کننده کارشان لطمه بخورد، بیان کرد: تعدادی از گروه های شرکت کننده در جشنواره از این موضوع اطلاع نداشتند و این باعث نقص کارشان شد.

 

این داور جشنواره مولودی خوانی رضوی در پاسخ به این سوال که برای گروه های که از سازهای دیگر به جز دف استفاده کرده اند امتیاز منفی لحاظ می شود، گفت: ما به همه گروه ها امتیاز واقعی می دهیم و بنا نیست برای هیچ گروهی امتیاز منفی لحاظ کنیم.

 

ارشدی ادامه داد: محتوا، مضمون، همخوانی، پوشش یکسان، هماهنگی اصوات، انتخاب ریتم، مولودی، مقام خوانی و ارتباط موضوعی با جشنواره از جمله ملاک های است که در کار داوری مورد توجه قرار می گیرد.

 

وی به نقاط قوت جشنواره نیز اشاره کرد و افزود: سنندج مرکز موسیقی و ادبیات عرفانی است و در طریقت های مختلف حرفی برای گفتن دارد و انتخاب این استان برای برگزاری جشنواره مولودی خوانی رضوی از جمله نقاط قوت جشنواره است.

 

این استاد موسیقی همچنین اذعان کرد: ملاک ها و المان های که برای داوری در نظر گرفته اند، تفکیک و ریز شده بود و کار داوری را آسان تر کرد که این موضوع را نیز می توان از نقطه قوت های جشنواره اعلام کرد.

 

وی با بیان اینکه همیشه یک سری نواقص در برگزاری جشنواره ها وجود دارد، خواستار هماهنگی و تبلیغات بیشتری در خصوص برگزاری این جشنواره شد و خاطر نشان کرد: جشنواره مولودی خوانی رضوی امسال اولین سال برگزاری را تجربه  می کند که لازم است در خصوص مقدمات و تبلیغات آن هماهنگی های بیشتری صورت گیرد تا گروه های برجسته تر و بیشتری امکان حضور در جشنواره را به دست بیاورند.

 

افشین ارشدی فوق لیسانس موزیک لوژی و مدت 20 سال است که در عرصه موسقی فعالیت می کند و داوری جشنواره های مختلفی از جمله موسیقی نابینایان کشور، جشنواره موسیقی دانشجویان دانشگاه پیام نور، چندین جشنواره ذکر و ذاکرین، جشنواره موسیقی غرب کشور و مواردی زیادی از این دست را انجام داده است.

کد خبر 481250

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha