به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان خسرو کسائیان شامگاه " 24 خرداد" در سومین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان در تالار هیات نمایندگان گفت: افزایش رسمی نرخ ارز در کوتاه مدت به نفع صادرات و تولید کننده است ولی در دراز مدت برخی تولید کنندگان و مصرف کنندگان آسیب پذیر می شوند.
وی، نرخ ارز را متأثر از درآمدهای حاصل از فروش نفت دانست و گفت: در سال های گذشته به توان تولید داخلی و رقابتی بودن آن با تولیدات کشورهای دیگر کمتر توجه شده و تورم نیز همراه با رکود اقتصادی، لطمه شدیدی به واحدهای تولیدی وارد کرده است.
رییس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به ضرورت برنامه ریزی صحیح در جهت بهبود وضعیت اقتصادی گفت: اگر چه افزایش نرخ ارز باعث رونق بیشتر بازار داخلی میشود، اما لازم است اثرات دراز مدت آن نیز پیش بینی و برای مسائلی که در اثر این افزایش به وجود می آید، راه حل مناسبی اندیشیده شود.
وی، هزینه شدن بهای نفت در بخشهای زیربنایی را عامل مهم در توسعه اقتصادی کشور دانست و اذعان داشت: هزینه شدن بهای نفت در بودجه جاری باعث شده که دولت در تعیین قیمت ارز نقش به سزایی داشته باشد.
در ادامه مصطفی رناسی، عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق اصفهان گفت: افزایش بهای ارز برای تولید کنندگان داخلی، عامل تقویتی در شرایط امروز است.
وی درخواست افزایش نرخ ارز را یکی از مهمترین خواسته تولید کنندگان در چند سال گذشته دانست و گفت: افزایش نرخ ارز، باعث توسعه صادرات و کاهش واردات میشود و باید بخش تولید کشور از این رویکرد حمایت کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان افزود: در جریان افزایش نرخ ارز، بخشی از دولت معتقد است که این افزایش باعث افزایش قیمت کالا و خدمات و در نهایت منجر به افزایش تورم میشود، در حالی که بخش تولید تقویت و بخش واردات متضرر می شود.
رناسی، افزایش نرخ ارز را عامل مهم در ایجاد رقابت بهتر تولید کنندگان داخلی با وارد کنندگان کالاها دانست و افزود: پایین بودن نرخ ارز یارانهایی بود که دولت به صادرکنندگان خارجی میداد تا با قیمت پایین، کالایشان را در ایران بفروشند.
وی گفت: اگر تولید کننده بخواهد با وارد کننده در شرایط برابر رقابت کند، بهای ارز باید 23 درصد افزایش داشته باشد.
رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی اصفهان بیان کرد: در اقتصاد، چکشی برخورد کردن باعث فرار سرمایهها و عدم رونق اقتصاد میشود و بخش خصوصی ضمن قدردانی از اقدام دولت در افزایش بهای ارز خواستار تعیین قیمت ارز بر اساس و تابع قانون عرضه و تقاضاست.
وی، کاهش بهره بانکی را نیازمند کاهش نرخ تورم دانست و گفت: برای کاهش تورم باید تولید در جامعه افزایش یابد و برای این مهم نیازمند افزایش سرمایه گذاری داخلی و خارجی هستیم.
محمود اسلامیان، نایب رییس اتاق اصفهان نیز در این جلسه بیان کرد: زمانی که تورم در جامعه بالا میرود، شرایط اقتصادی دگرگون شده و مولفههای آن تغییر میکند.
وی تصریح کرد: باید به توابع اقتصادی، نگاه همه جانبه داشت و در موضوع افزایش یا کاهش نرخ ارز باید همه جوانب سنجیده شود.
در ادامه عبدالوهاب سهل آبادی، نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: در شرایطی که هدفمند شدن یارانه ها باعث افزایش هزینههای تولید شده، واحدهای تولیدی با چالش اساسی روبرو هستند.
نایب رییس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: بانک ها میتوانند در شرایط اقتصادی دشوار برای بنگاه های اقتصادی، پناهگاهی امن باشند که ریسک فعالیت را کاهش دهند.
در این نشست زهرا اخوان نسب، رییس کمیسیون بانوان اتاق اصفهان اذعان داشت: شناسایی بانوان نخبه و توانمندی بانوان بازرگان به عنوان دو اولویت اصلی کمیسیون در نظر گرفته شده است.
وی به فرهنگ سازی حضور بانوان در عرصه اقتصاد و توانمند سازی آنها اشاره کرد و گفت: تقویت مرکز مشاوره حقوقی در این اتاق می تواند فعالان اقتصادی را در برابر مسائل و چالش ها کمک کند.
گفتنی است، هیات نمایندگان، کمیسیونی را برای بررسی شرایط اقتصادی به ریاست مصطفی متین راد، عضو هیات نمایندگان تشکیل داد.
پایان پیام/
نظر شما