حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین پوریانی، امروز(17خرداد) در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، ارزش های اجتماعی و دینی را یکی از صور هنجارهای فرهنگی دانست و تصریح کرد: ارزش های اجتماعی زمانی قابل پذیرش است که با ارزش های دینی تطابق داشته باشد و به عنوان آداب و رسوم تلقی شود.
وی افزود: در کشورهایی مانند مالزی شبکه های ماهواره ای فیلتر است و تنها چند شبکه قابل دریافت است، چرا که فرهنگ عمومی حاکم بر آن جامعه را به هم می زند.
مدیر مرکز مطالعات فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اینکه اگر کاری را انجام دهیم که مطابق با ارزش های دینی و جامعه ما نباشد خلاف قانون اساسی و رویه زندگی انسانی ایرانیان است، اظهار داشت: هر چند استفاده از تکنولوژی فوایدی را از جمله صرفه جویی در وقت دارد اما مضرات فراوانی را نیز به دنبال خواهد داشت چرا که می توان با استفاده از آن به حریم خصوصی ورود پیدا کرد.
حجت الاسلام والمسلمین پوریانی ادامه داد: باید بستر فرهنگی و سیاسی استفاده از تکنولوژی را فراهم کرد تا ضرر و زیان آن کاهش پیدا کند.
وی با اشاره به آیین نامه ارائه خدمات پیام چند رسانه ای گفت: در این آیین نامه، حقوق و تکالیفی برای مشترکان در نظر گرفته شده و ارسال پیام هایی که وارد حریم خصوصی افراد شود یا تهدید آمیز باشد یا موجب تخریب شخصیت افراد حقیقی و حقوقی شود، جرم تلقی می شود.
مدیر مرکز مطالعات فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم با بیان اینکه استفاده از چنین تکنولوژی در فرهنگ غربی متناسب با ارزش های آنان است و برای آنان مهم نیست که تصاویر مستهجن رد و بدل شود، گفت: اما جامعه ما یک مباحث انسان شناسی مشخصی دارد و چنین پیامدی آسیب های جدی را در فرهنگ عمومی جامعه ایجاد می کند و به نظر می رسد سایر نهادهای مدنی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش به سزایی در فرهنگ سازی دارند.
حجت الاسلام والمسلمین پوریانی بر ضرورت فرهنگ سازی خانواده ها در استفاده از تکنولوژی تاکید کرد و ابراز داشت: برای برون رفت از این آسیب ها، خانواده ها می توانند فرهنگ سازی کنند اما به هر حال آسیب ها ایجاد می شود، به طور مثال چند درصد پیامک های ما نیازهای ضروری را جواب می هد، بیشتر مسائل مختلف و متعددی است که ذهنیت هایی را ایجاد می کند.
وی با طرح این پرسش که نظارت های رسمی چقدر می تواند در جلوگیری از آسیب های استفاده از ام ام اس کارساز باشد، گفت: نظارت بر استفاده از ام ام اس نیز شبیه نظارت بر ماهواره است که در حال حاضر 50 یا 60 درصد افراد از ماهواره استفاده می کنند، البته کنترل پیامک تصویری سخت تر از ماهواره است و بیشتر هم جنبه فردی دارد و نمی توانیم افراد را اجبار کنیم که عکس یا تصویر را ارسال نکنند هر چند قانون نیز تکالیف را برای افراد مشخص کرده است.
مدیر مرکز مطالعات فرهنگی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی قم در بخش دیگری از سخنان خود آسیب های استفاده نابجا از ام ام اس را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: استفاده نابجا و نادرست از ام ام اس، بحران اخلاق اجتماعی ایجاد می کند و این بدترین شرایط است که موجب می شود، انسان ها از ارزش های الهی فاصله بگیرند و کانون خانواده را مزمهل می کند.
حجت الاسلام والمسلمین پوریانی تصریح کرد: استفاده نادرست از تکنولوژی یک نوع ضد فرهنگ و هجمه فرهنگی به وجود می آورد و هویت فرهنگی آدم ها را متزلزل می کند و آلودگی هایی را در جامعه ایجاد می کند.
پایان پیام/
نظر شما