به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، علياكبر فتحالله پور كه امروز (5 بهمن) به قم سفر كرده است، با علما و مراجع عظام تقليد اين شهر ديدار و گفتگو كرد.
وي ابتدا به ديدار آیتالله موسویاردبیلی رفت و از محضر اين مرجع تقليد كسب فيض نمود، اين مرجع تقليد در اين ديدار بيان داشت: اهدا خون امر بسيار مهمي است و اگر جامعهاي به خون نياز دارد بايد ديگران به او فرد كمك كرده و در اهدا خون سالم بكوشند.
وي بيان داشت: فعاليت براي سلامتي انسانها امر مهمي است و بايد همه در اين زمينه تلاش كنند، كمك به همنوع امر بسيار مهمي است كه نبايد از آن غافل باشيم و موجب بركات بسياري خواهد شد.
اين مرجع تقليد با تاكيد بر گسترش فرهنگ اهدا خون در جامعه گفت: اين موضوع بسيار مهمي است كه بايد توجه داشته باشيم و در راستاي گسترش آن بكوشيم كه تنها با فرهنگ سازي محقق خواهد شد.
وي گفت: كار انتقال خون كار بسيار مهم و ضروري است و كساني كه در اين عرصه وارد شدهاند بايد ويژگيهاي خاصي داشته باشند و بتوانند به رفع مشكلات بپردازند.
آیتالله موسویاردبیلی عنوان داشت: اهدا خون براي همگان لازم است و اين عمل خيري است كه داراي ثواب بسياري نيز خواهد بود.
*نذر اهدا خون اقدام شايستهاي است
آیتالله علویگرگانی نيز در اين ديدارها گفت: انتقال خون براي جامعه امر حياتي است و بايد در راستاي فرهنگ سازي و ترويج آن بكوشيم.
وي گفت: اسلام در همه مسائل دستور دارد و در خصوص انتقال خون نيز ديدگاههايي را بيان كرده است و اينكه چگونه خون را انتقال دهيم، تا مشكل خاصي به وجود نيايد.
اين مرجع تقليد گفت: بايد در زمينه اهدا خون فرهنگ سازي صورت گيرد و اقداماتي نيز در اين عرصه صورت گرفته كه بايد روز به روز تقويت شود.
آیتالله علویگرگانی تصريح كرد: موضوع مهم اين است كه بتوانيم با دنيا رقابت داشته باشيم و بتوانيم محصولات با كيفيت خود را ارائه كنيم.
وي عنوان داشت: كساني كه در سازمان انتقال خون فعاليت دارند داراي جايگاه ويژه و حساسي هستند و بايد در ياري رساندن به مردم تلاش جدي داشته باشند.
اين مرجع تقليد گفت: بايد در راستاي كمك به مردم تلاش كنيم و خداوند نيز در اين راه كمك خواهد كرد و ميتوانيم به نتايج مطلوبي برسيم.
آیتالله علویگرگانی گفت: برخي از خونها اسلامي نيستند، افرادي هستند كه دستورات اسلامي را رعايت كرده و گوشتهايي كه در اسلام حلال است و با ذبح اسلامي كشتار شده است را مصرف ميكنند، خون اين افراد با افرادي كه هيچ توجهي به اين مسائل ندارند، متفاوت است.
وي عنوان داشت: چند سالي است كه موضوع نذر اهداي خون مطرح است كه اين اقدام شايستهاي است و اين بسيار موثر بوده و مراجع و روحانيت نيز از آن حمايت ميكنند.
*رسانهها در امر ترويج اهدا خون تلاش كنند
آیتالله حسین نوریهمدانی هم بيان داشت: خدمات سازمان انتقال خون از اهميت بسياري برخوردار است و حياتي است اما نكته مهم در آن اين است كه بتوانيم فرهنگسازي در توسعه اهداي خون انجام شود.
وي عنوان داشت: در گذشته اهدا خون معمول نبود، اما امروز به يك فرهنگ تبديل شده و كار بسيار شايستهاي است كه در ميان مردم ايران ترويج شده است.
اين مرجع تقليد گفت: بايد از ظرفيت رسانهها و صدا و سيما در اين زمينه استفاده كنيم و بايد بدانيم كه گسترش اين موضوع فوايد اجتماعي و فرهنگي بسياري در بر خواهد داشت.
آيتالله نوريهمداني به موضوع نذر اهدا خون اشاره كرد و گفت: اين امر بسيار خوب و مهمي است كه امروزه در جامعه ايجاد شده و بايد با فرهنگ سازي در گسترش آن بكوشيم.
وي با اشاره به موضوع كالاهاي مورد نياز براي اهدا خون گفت: گاها شنيده ميشود كه براي تامين اين كالاها نياز به خارج از كشور داريم كه بايد در اين زمينه به خود كفايي رسيده و وابستگي نداشته باشيم.
اين مرجع تقليد تاكيد كرد: كار شما بسيار مهم و مقدس است و بايد قدر كار خود را بدانيد و در گسترش آن تلاش كنيد.
*توليد داروهايي با ريشههاي پلاسما در آينده نزديك
مدیرعامل سازمان انتقال خون ايران نيز طي گزارشي به محضر مراجع عظام تقليد قم به واردات داروهاي پلاسما اشاره كرد و گفت: برخي از داروها كه ريشه آن پلاسما است از كشورهاي خارجي وارد ميشوند که با گسترش فرهنگ اهدا خون در سالهای آینده میتوانیم این داروها را در داخل نيز تولید كنيم و در زمينه كاهش هزينههاي اقتصادي بكوشيم.
علیاکبر پور فتحالله ابراز داشت: امروز شاهد هستيم كه با اقدامات انجام شده خوشبختانه دو گروه از بيماران هموفيلي و تالاسمي با اهدا خون به زندگي خود ادامه ميدهند.
وي گفت: سالانه بیش از دو میلیون واحد خون در اختیار سازمان انتقال خون کشور قرار داده میشود كه با فرهنگ سازي در تلاش هستيم اين اهدا خون را افزايش داده تا مشكلات بيماران برطرف شود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ايران در خصوص اهدا كنندگان مستمر اذعان داشت: در سال 500 هزار نفر در كشور دو بار خون خود را اهدا ميكنند و در اختيار بيماران قرار مي دهند.
پورفتحالله اذعان داشت: يكي از اقدامات انجام شده همكاري سازمان انتقال خون ايران با كشور عراق بوده كه در مسير زائراني كه به صورت پياده به كربلا رفتند، جايگاههايي مستقر شد تا اين فرهنگ در آنجا نيز گسترش يابد.
وي بيان داشت: ما به سه كشور، سودان، افغانستان و عراق در خصوص انتقال خون، آموزشهايي را ارائه دادهايم كه در اين زمينه توانستهايم موفق عمل كنيم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ايران با بيان اينكه با تمام توان در گرفتن خون حساسيت به خرج مي دهيم گفت: برخي كشورها استاندارها را رعايت نميكنند كه به همين خاطر هيچ ارتباطي نيز با آنها نداريم اما در اين سه كشور ايران ارتقاء کیفیت انتقال خون را بر عهده گرفته است.
پورفتحالله به واردات داروهاي پلاسما اشاره كرد و گفت: برخي از داروها كه ريشه آن پلاسما است از كشورهاي خارجي وارد ميشوند که با گسترش فرهنگ اهدا خون در سالهای آینده میتوانیم این داروها را در داخل نيز تولید كنيم و در زمينه كاهش هزينههاي اقتصادي بكوشيم.
پايان پيام/
نظر شما