شرایط زندگی شیرخواران و معلولان کنار خانواده هایشان را فراهم کنیم

خبرگزاری شبستان: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به چهارمین برنامه سازمان بهزیستی در سال 93 اشاره کرد و گفت: باید شرایطی را فراهم کنیم تا شیرخواران و معلولان در کنار خانواده‌هایشان زندگی کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر علی ربیعی، وزیر تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی، امروز ( 11 خرداد) در همایش علمی کاربردی مدیران سازمان بهزیستی کشوردر محل سازمان بهزیستی از توجه به آسیب‌های جدید اجتماعی و شناسایی آنها و همچنین توانمند‌سازی به شکل‌های جدید به عنوان دیگر برنامه‌های سازمان بهزیستی در سال 93 خبرداد.


وی گفت: چنانچه عوامل موثری که باعث فراهم شدن شرایط نابرابر اجتماعی می‌شوند ادامه داشته باشند و افراد دچار نوعی محرومیت شوند و این ادامه پیدا کند قطعا این افراد در آینده مشتری بهزیستی خواهند شد و ما باید بتوانیم با ارائه برنامه‌های مدون و توجه به ساختار‌های اجرایی شرایط مساعدی را برای جامعه و گروه‌های مختلف فراهم کنیم.


دکترربیعی با اشاره به اینکه ما از نظر منابع مالی در مقایسه با سایر کشورها در حوزه کاهش آسیب‌ها کم هزینه‌ نکرده‌ایم، گفت: یکی از دلایلی که ما نتوانسته‌ایم در این زمینه موفق شویم این است که یک چشم‌انداز در این زمینه نداشته‌ایم.


وی افزود: در شورای عالی رفاه ما ابتدا با سیاست‌های رفاهی شروع کردیم و در ادامه لایه‌های رفاهی را مورد توجه قرار داده‌ایم که یکی از این لایه‌ها فعالیت‌های سازمان بهزیستی است و بنا داریم با برنامه‌ریزی به سمتی برویم که محرومیت ناشی از ساختار‌های اجتماعی و برنامه‌های غلط را کم کنیم.


دکتر ربیعی تاکید کرد: بدون تردید شاخص ترین آرمان انقلاب مساله محرومت زدایی است و اگر از انقلاب توجه به محرومان را بگیریم فلسفه وجودی انقلاب زیرسوال می رود بنابراین باید همواره محو محرومیت زدایی و کاهش آن در دستور همیشگی ما باشد.


وی تاکید کرد: درحوزه بهزیستی با دوگروه ضعیف نگاه داشته شده ساختاری و اجتماعی روبرو هستیم که بخشی از این ها افرادی هستند که به طورطبیعی مستضعف اند و برخی نیز به دلیل شرایط جامعه مستضعف شده اند و گروه دیگری مانند معتادان براساس کنش اجتماعی خود دچار استضعاف شده اند و ما باید در مقابل همه مسئولیت پذیر باشیم.


وزیر تعاون،‌ کارورفاه اجتماعی با اشاره به فرا رسیدن سالروز ارتحال حضرت امام (ره) و گرامیداشت یاد و خاطره او گفت: ‌مدیون امام، ‌شهدای انقلاب، ‌دفاع مقدس و شهدای هسته ای هستیم و باید ادامه دهنده راه آنان باشیم.


دکترربیعی با بیان اینکه بررسی گفتمان امام (ره) و مقام معظم رهبری بر توجه به محرومان تاکید دارد، یاد آورشد: هیچ تابلویی از توسعه کشور که درآن بخشی از جامعه به دلیل اجرای سیاست های توسعه ای مورد بی توجهی قرار گیرد مطلوب رهبری نیست و امتداد گفتمان امام و گفتمان رهبری همان فلسفه وجودی انقلاب اسلامی است.


وی تاکید کرد: ‌فلسفه محرومیت زدایی نباید هیچ گاه از برنامه های دولت حذف شود چرا که یکی از ابعاد محرومیت، نابرابری اجتماعی است و دولت از این موضع رسالت و مسئولیت خطیری را برعهده دارد.

 

وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی ادامه داد:‌ دولت باید با تدوین سیاست های اجتماعی و رفاهی علاوه برتوجه به ارتقای کیفیت زندگی که همان بهزیستی و یک تکلیف برای دولت است به دنبال کاهش رنج مددجویان نیز باشد چرا که یکی از برنامه های ما برای برخی گروه های اجتماعی کاهش رنج زندگیست.


دکتر ربیعی با بیان اینکه ‌باید سیاست های رفاهی مبتنی برحمایت های اجتماعی تدوین شود، گفت: ‌لایه اصلی اجرای برنامه های حمایت اجتماعی بهزیستی است اگر چه منابع مالی زیادی نیز در این حوزه هزینه شده است و خیل جمعی ملت ایران نیز دراین راه کمک حال دولت بوده است اما باید جهت گیری بنیادی ای را طراحی کنیم .بنابراین در اولین گام، شورای عالی رفاه سیاست گذاری مبتنی بر رفاه اجتماعی را برعهده گرفته است که با تصویب این سیاست ها که پایه فعالیت آن بهزیستی است می توانیم موثرتر عمل کنیم.


وی دیدگاه رهبری در مورد محو فساد، ‌فقر و تبعیض را یک دیدگاه عالمانه و سیاستی بنیادی عنوان کرد و گفت: ‌این دیدگاه باید به عنوان برنامه همیشگی ما محسوب شود تا از این طریق ضمن شناسایی عوامل ساختاری، ‌برنامه های مناسب کاهش آسیب های اجتماعی را تدوین کنیم.


دکترربیعی یاد آورشد: ‌یکی از نقایص اساسی برنامه ها ملموس نشدن اقدامات رفاهی درجامعه است که باید این مشکل برطرف شود.


وزیر تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی، نبود جامع نگری در برنامه های بهزیستی، به صدا در نیامدن آژیر خطر آسیب ها در مراکز تصمیم گیری را از مشکلات فعلی دانست و افزود: ‌باید علاوه بر توسعه گروه های مردم نهاد مرتبط با بهزیستی نهادهای مدنی غیردولتی حمایت شوندگان و یا مددجویان نیز تعریف شود و بستر فعالیت آنان فراهم شود.


دکترربیعی خاطرنشان کرد: ‌نهادهای مدنی سرمایه های بهزیستی هستند و باید این گروه های اجتماعی در سطوح حمایت شوندگان و حامیان اجتماعی توسعه یابند.


وی، نوع آوری در جلب مشارکت های اجتماعی مردم و گسترده کردن آن،‌ ایجاد بستر مناسب برای نظارت خیرین برفعالیت های بهزیستی و ارتقای جایگاه قانونی بهزیستی را از برنامه های سال 93 عنوان و تاکید کرد:‌ برنامه اصلی ما بردن بهزیستی به خانواده هاست و باید در این فرآیند نوع زندگی بهتر اجتماعی را به خانه ها ببریم و مادران و پدران را با تهدیدات پیش روی فرزندان آشنا سازیم.


به گزارش روابط عمومی وزارت تعاون، ‌کار و رفاه اجتماعی، وی ‌اجرای نظام پیشنهادات و مدیریت جهادی را در سازمان بهزیستی از برنامه های سال 93 بهزیستی عنوان کرد و با اشاره به اینکه باید فرایندی تعریف شود تا تجارب، ‌دیدگاه ها و نظرات کارکنان بهزیستی درهمه سطوح بین یکدیگرفراهم شود، افزود:‌ باید باتعریف آسیب های جدید اجتماعی توانمندسازی را نیز در اشکال جدید پیش ببریم.


دکتر ربیعی اظهار کرد:‌ رسانه ها در طرح موضوع مربوط به مسائل بهزیستی بسیار موثر عمل کردند و بررسی ها نشان می دهد مسائل اجتماعی توسط رسانه ها برعرصه عموم مطرح شده و خوشبختانه این دیدگاه ها و نظرات منصفانه بوده است و ما باید با ارتباط موثر با رسانه ها نوعی نظارت اجتماعی را برای ادامه فعالیت ها فراهم کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 372628

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha