به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، صادق زیباکلام، فعال، پژوهشگر و تحلیلگر سیاسی در نشست آزاداندیشی با موضوع رابطه با آمریکا یا مرگ بر آمریکا با اشاره به علل جریان مرگ بر آمریکا گفتن در روند انقلاب اسلامی ایران گفت: مهمترین پرسش بنیادین در این بحث یعنی آمریکاستیزی و مرگ بر آمریکا گفتن این موضوع است که آیا اساسا آن چیزی که به آن آمریکاستیزی میگوییم در ذات و جوهره انقلاب اسلامی ایران بوده است یا خیر؟ اگر اعتقاد داریم حکومت ما اسلامی است حداقل مقابلهای که میشود بستهشدن مشروبفروشیهای پیش از انقلاب است. آیا گفتن مرگ بر آمریکا نیز به همین منوال بوده و چرا این شعار همچون شعار بر مرگ بر روسیه پس از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی ادامه نیافت.
وی افزود: من معتقد هستم مطلقا شعار مرگ بر آمریکا و آمریکاستیزی جزء ذات انقلاب اسلامی ایران نیست و بعدها این جریان خود را بر قطار انقلاب اسلامی ایران سوار کرد و مهمترین اتفاق دیگر از یاد رفتن شعارهای دیگر همچون مرگ بر شوروی است که نشان از این موضوع دارد که مرگ بر آمریکا گفتن دارای منافعی برای سیاست اجتماعی، اقتصادی و نظامی جمهوری اسلامی ایران است که دفاع از آن منقطع نشده است.
زیباکلام با بیان این مطلب که کیفرخواستی که برای آمریکا و متهمکردن سیاستهای آن افراد ارایه میکنند، در سه دسته تقسیم میشوند، تصریح کرد: موافقان ستیزهگری با آمریکا کیفرخواست و سیاهه عظیمی علیه سیاستهای این کشور تنظیم میکنند و در طول این مدت 34 سال انقلاب آن را اعلام میکنند در حالی که این سیاهه بخشی از آن لطمات حقیقی هستند که آمریکا بر این کشور وارد کرده و بخشی دیگر نمونههای تحریفشده هستند همچون اصابت عمدی بمب به هواپیمایی مسافربری ایرباس جمهوری اسلامی ایران و بخشی دیگر دروغنمایی و اتفاقات ساختگی هستند علیه آمریکا تنظیم میشود و از این میان میتوان به رابطه رهبران آمریکایی با مهندس بازرگان و بنیصدر اشاره کرد.
زیباکلام خاطرنشان کرد: ملاک مذاکره با آمریکا منافع ملی جمهوری اسلامی ایران است و اگر قرار باشد شعار مرگ بر آمریکا گفتن و ستیزه با آن از بین رفتن قرارداد نفت باکو، خط لوله گاز ترکمنستان و غیره باشد نگفتن آن بهتر از گفتناش است.
پایان پیام/
نظر شما