ذائقه جوانان در رابطه با کتابخوانی باید شناخته شود

خبرگزاری شبستان: معاون استاندار کرمان تأکید کرد: باید به سمت و سویی رفت که جوانان کتبی را مطالعه کنند که برای آنان جاذبه داشته و متناسب با ذائقه آنان باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری کرمان در بازدید از نمایشگاه کتاب استانی در جمع خبرنگاران نقش کتاب و مطالعه در تعیین سبک زندگی را مورد توجه قرار داد و گفت: در گذشته، جمع شدن خانواده به کتاب بود و بزرگترها با قصه خوانی و اشعار حافظ، اساس خانواده را با مطالعه ای تأثیرگذار بنا می نهادند.


مهندس کریم مهرشاد، مطالعه کتب دینی را مشخص کننده جهت زندگی دانست و با اشاره به ارزشی که برای قرائت قرآن حتی بدون درک مفاهیم گذاشته شده است؛ این امر را برای ایجاد ارتباط انسان با مطالعه دانست و سبک زندگی بر اساس تعالیم دینی را خاطرنشان کرد.


وی علت واپس گرایی نسبت به مطالعه را روی آوردن افراد به اطلاعات بسیار زیادی که در فضای مجازی وجود دارد؛ دانست و با تصریح به اینکه این نوع مطالعه یک مطالعه سطحی است؛ جایگاه کتاب در زندگی را مورد توجه قرار داد.

 

این مسئول با ذکر این نکته که اهل مطالعه زندگی بهتری دارند؛ گفت: یکی از افتخارات علمای ما تعداد کتبی است که خوانده و نوشته اند و حاشیه هایی که به بعضی کتب زده اند تا جاییکه برای بعضی از کتب، 30 حاشیه زده شده است.


وی در بخش دیگری از سخنانش با تقدیر از برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب استانی و استقبال شهروندان از این نمایشگاه، بر این مسئله که افراد، کتاب را تنها برای زینت نخرند، تأکید کرد و گفت: شیوه کتابخوانی و روند کنونی مطالعه در جامعه مورد رضایت نیست؛ زیرا کتاب هست اما کتابخوان(آنگونه که باید)نیست.


مهرشاد بر ضرروت تبیلغ کتابخوانی از تریبون های فرهنگی و نیز فرهنگسازی برای خانواده ها از طریق جلسات اولیاء و مربیان تأکید کرد و افزود: والدین باید برای ورودی افکار فرزندان خود و کتب مورد نیاز آنان وقت بگذارند.


وی در همین رابطه به سیره مقام معظم رهبری در خصوص مطالعه و اهمیت این موضوع در نگاه معظم له اشاره و تصریح کرد: وقتی ایشان می گویند قبل از خواب حتماً باید مطالعه کنند یقیناً افراد خانواده ایشان نیز این شیوه را دنبال می کنند.


معاون استاندار کرمان با بیان اینکه نمی توانیم بگوئیم کتابخوانی در جامعه کاهش یافته است؛ به تغییر شکل مطالعه اشاره و اظهار کرد: تماشای سریال هایی مانند مختارنامه که حاصل مطالعه صدها کتاب است؛ خود، نوعی مطالعه است اما بهرحال کتابخوانی باید فرهنگ شود.


وی افزود: والدین باید در این زمینه کار کنند تا علاقه به کتاب در فرزندان از بین نرود و از طرفی باید به سمت و سویی رفت که جوانان کتبی را مطالعه کنند که برای آنان جاذبه داشته و متناسب با ذائقه آنان باشد.


مهرشاد همچنین وظایف محافل مختلف فرهنگی، روحانیت، اولیاء و مربیان و... را برای ایجاد فرهنگ کتابخوانی یادآوری کرد و گفت: اگر امروز توجه به زنگ انشاء در سیاست آموزش و پرورش قرار می گیرد برای این است که از انشاء ها می توان به ذهنیت بچه ها پی برد و کتب متناسب را به آنان معرفی کرد.


وی برگزاری مسابقات کتابخوانی و فراهم آوردن امکانات تفریحی برای مطالعه را برای نهادینه کردن مطالعه در نسل های آینده مورد تأکید قرار داد.

 
پایان پیام/

کد خبر 305396

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha