وقتی داوران تونسی از جوان مسجدی ایرانی تمجید کردند

خبرگزاری شبستان: شایق مهم‌ترین برنامه اش بعد از کسب رتبه اول مسابقات قرآن تونس را آماده شدن برای حضور در مسابقات کشوری اوقاف می داند و می گوید با رتبه ای که در تونس کسب کردم انگیزه ام برای تمرین بیشتر شده است.

خبرگزاری شبستان: نخبگان، برگزیدگان و اندیشمندان ایران اسلامی و جهان اسلام همواره در جوار مساجد و با تأسی از تعالیم اسلامی رشد و پرورش یافته‌اند. تربیت‌یافتگان مسجدی منحصر به یک زمینه خاص نیستند و حافظان قرآن، قاریان، نویسندگان، هنرمندان و بسیاری از خالقان آثار شاخص همه از مسجد برخاسته‌اند.

 

یکی از این چهره های جوان قرآنی و مسجدی «مهدی شایق» است که در سومین دوره مسابقات قرآن تونس، مقام نخست مسابقات قرآن این کشور را از آن خود کرد. وی در مسابقات سراسری اوقاف و امور خیریه کشور در سال 1391 توانست پس از عبور از مرحله مقدماتی و نیمه نهایی به فینال این مسابقات راه یابد و نفر پنجم مسابقات سراسری قرآن کریم شود.


وی که در جشنواره جوانان مساجد کشور رتبه اول را کسب کرده با اختصاص سهمیه به مسابقات قرآن اوقاف و امور خیریه راه یافت و سال گذشته نیز از دست رئیس جمهور به عنوان نخبه جوان مسجدی مورد تقدیر قرار گرفت.

 

وی متولد سال 1367 از استان یزد و دانشجوی سال سوم رشته حسابداری است که در کارنامه موفقیت هایش می توان به کسب رتبه اول رشته ترتیل مسابقات قرآن دانشجویان کشور، رتبه سوم رشته ابتهال جشنواره کشوری کانون های فرهنگی هنری مساجد(مدهامتان) و رتبه اول ترتیل مسابقات استانی قرآن در دوره‌های مختلف اشاره کرد.

 

سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با این جوان نخبه کانون های مساجد در مورد سطح مسابقات قرآن تونس، گفتگویی را با وی که از فعالان کانون فرهنگی هنری ثقلین استان یزد است ترتیب داده که آنچه می خوانید حاصل این گفتگو است.


سطح مسابقات قرآن در کشور تونس چه طور بود؟
مسابقات قرآن به میزبانی کشور تونس، امسال با حضور 24 کشور برگزار شد که اصلی‌ترین رقبای من از کشورهای اندونزی، مغرب و تونس بودند که در نهایت در این مسابقات، بعد از ایران، نمایندگان کشورهای لیبی، تونس، مغرب و اندونزی دوم تا پنجم شدند.

سطح برگزاری مسابقات قرآن کشور تونس تا حدودی مطلوب بود البته آیین افتتاحیه مسابقات و روز اول در یک سالن با شکوه مانند سالن اجلاس ایران برگزار شد، اما روز‌های بعد مسابقات در یک سالن آمفی تئاتر برگزار شد، در مجموع برگزاری مسابقات خوب بود اما قابل قیاس با مسابقات جمهوری اسلامی ایران نیست.

 

نحوه برخورد داوران تونسی با قاریان ایرانی را چطور دیدید؟
در کشور تونس برای قاریان ایرانی احترام خاصی قائل هستند و هر کجا که می‌رفتم، از تلاوت قاریان ایرانی و از تلاوت من که به عنوان رتبه اول مسابقات تونس معرفی شدم، تعریف می‌کردند، همچنین یکی از داوران تونس که پیش از این در مسابقات ایران هم قضاوت کرده بود، از سطح بالای قاریان ایرانی تعریف می‌کرد.

 

درباره نحوه آشنایی و ارتباط خود با قرآن بگویید؟
از همان دوران کودکی و با تشویق خانواده با قرآن انس گرفتم. همیشه همراه پدرم در جلسات قرآن مسجد حضور می یافتم. کمک های خانواده بهترین مشوق و دلیلی بر استمرار فعالیت های قرآنی من شد. تا اینکه از دوران دبیرستان به بعد به صورت حرفه ای قرائت قرآن را دنبال کردم بعد از چند سال مسجدمان دارای کانون فرهنگی هنری به نام ثقلین شد این خود زمینه ساز حضور بیشتر من در کانون فرهنگی هنری بود از طرفی به دلیل اینکه عضو کانون فرهنگی هنری بودم در جشنواره قرآنی مدهامتان شرکت کردم.


برنامه شما برای آینده چیست؟
مهم‌ترین برنامه بعد از کسب رتبه اول مسابقات قرآن کشور تونس آماده کردن خودم برای حضور در مسابقات کشوری اوقاف و امور خیریه کشور است برای حضور در مسابقات کشوری اوقاف تمام توان خودم را به کار خواهم بست تا بهترین رتبه را به دست آورم و با توجه به کسب رتبه اول در مسابقات قرآن کشور تونس فکر می کنم با روحیه بهتری در مسابقات اوقاف و امور خیریه حضور یابم.

 

از چه زمانی در مسابقات قرآنی مدهامتان شرکت کردید و تاکنون چه رتبه هایی را کسب کردید؟
دو سال پیش در جشنواره مدهامتان استان یزد شرکت کردم و موفق به کسب رتبه دوم شدم ولی به دلیل آنکه استان یزد تنها یک سهمیه داشت نتوانستم به مرحله کشوری این مسابقات راه یابم. چند ماه قبل هم در دوره دیگر جشنواره قرآنی مدهامتان شرکت کردم و موفق به کسب مقام اول جشنواره کشوری مدهامتان شدم و پس از آن باخبر شدم که نفر اول این جشنواره به مسابقات کشوری اوقاف راه پیدا می‌کند. با این حال هیچ‌گاه فکر نمی‌کردم بتوانم در مسابقات کشوری تا فینال راه پیدا کنم و پنجم شوم به نظر من اینها همه لطف و عنایت خداوند متعال است که شامل حال من شد.

 

آیا خود شما هم جلسه آموزشی قرآن برگزار می‌کنید؟
بله، جلسه ای در کانون فرهنگی هنری ثقلین تشکیل داده‌ام و نوجوانان و نونهالان را در رشته های روخوانی و روان خوانی آموزش می‌دهم، البته هنوز خودم در جلسات آقای کاظمینی شرکت می‌کنم ولی در حال حاضر به دلیل آنکه خودم را به مسابقات قرانی سازمان اوقاف و امور خیریه آمده میکنم فقط در هفته یکبار جلسه آموزش قران در مسجد دارم و متاسفانه وقت بیشتری را در کانون و مسجد نمی توانم برای آموزش صرف کنم.


مهم ترین عامل موفقیت شما چیست؟
توکل به خدا، کمک های پدر و مادرم و تلاش های اساتید قرآن همچون «علی‌اکبر کاظمینی»، شاه ‌میوه و ابوالقاسمی،میرزازاده و ملک ثابت و تلاش های خودم مهم ترین عوامل موفقیت من در مسابقات قرآن بوده است.

 

اشاره داشتید که در کانون فرهنگی هنری ثقلین عضو هستید و برنامه آموزش قرآن در آنجا تشکیل داده اید، تفاوت شرکت در برنامه های آموزشی کانون فرهنگی هنری با دیگر مراکز را چه می دانید؟
برنامه های کانون های فرهنگی هنری با برنامه های سایر مکان ها تفاوت دارد. یعنی معنویت کانون فرهنگی هنری به واسطه همجواری با مسجد قابل مقایسه با دیگر مراکز نیست و نیز انسان هایی که در آن فعالیت دارند هم قابل مقایسه با افراد دیگر مراکز نیستند. آرامش و اطمینان خاطر حضور در مسجد عامل مهمی است که می تواند در سوق دادن انسان به سوی معنویت باشد. از طرفی مربیانی که در کانون های فرهنگی هنری مساجد فعالیت دارند به جهت متعهد و معتقد بودن می توانند در ترغیب و تشویق نوجوان و نونهال به معنویت موثر باشند.

 

چه راهکارهایی برای تقویت جلسات قرآنی مساجد پیشنهاد می کنید؟
در جلسات قرآنی مساجد باید از حضور اساتید مجرب و متخصص برای آموزش قرآن به نسل جوان بهره برد. به ویژه در حال حاضر که تهاجم فرهنگی در ابعاد گسترده‌ای در جامعه رسوخ کرده، لازم است فعالیت‌های فرهنگی و دینی با جدیت بیشتری پیگیری شود و بهترین بستر و راه نجات جوانان از ابعاد تهاجم فرهنگی دشمنان و آشنایی با قرآن و سیره اهل بیت (ع) مساجد هستند.


وقتی مسجدی دارای امکانات خاص و ویژه همچون کانون، کتابخانه مجهز به امکانات روز، امکانات ورزشی، تفریحی و کارگاه‌های آموزشی هنرهای دستی باشد، جوانان بیشتری را به خود جذب می کند ویکی از مزایای این جلسات قرانی این است که این جلسات به صورت مستمر و در طول سال برگزار می شود.

 

چه توصیه ای به جوانان و نوجوانان دارید؟
قرائت قرآن مایه برکت و آثار فراوانی همچون آرامش، دستیابی به موفقیت، آشنا شدن با مباحث اصیل اسلامی و اصول اخلاقی است و خداوند کسی را که در زمینه قرآن فعالیت می‌کند در همه حوزه ها کمک، حمایت و هدایت می‌کند و همین قرآن عامل موفقیت و سعادت او در تمامی مسیر‌های زندگی می‌شود به جوانان و نوجوانان توصیه می کنم که لحظه ای از قرآن دور نشوند.

پایان پیام/
 

 

 

 

کد خبر 294019

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha