به گزارش خبرگزاری شبستان، امامخمینی(ره) با عطف توجه به کثرت و تنوع دیدگاه ها و پذیرش اصل اختلاف بهلحاظ نظری،«رقابت سیاسی درچارچوب»راپذیرفته است،لیکن ازپذیرش رقابت سیاسی درمفهوم متداول غربی آن یعنی صرفاً برای کسب قدرت،امتناع کردهاند.
رقابت سیاسی تابع ضوابط و قواعدی است که سلامت آن درگرو التزام کلیه ی بازیگران به این ضوابط است. یکی ازآسیبهای جدی وارده برالگوی رقابت سیاسی درکشور ما ، عدم التزام یکی ازطرف های بازی به قواعد و اصول بازی است و همین امر سیستم رقابتی رامختل وبه بروز نا امنی منجرمیشود.
مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی در جدیدترین کار خود اقدام به انتشار کتاب چارچوب های قانونی رقابت سیاسی از منظر امام خمینی(ره) نموده است.این کتاب تألیف آقای مسعود فولادفر و خانم اسماء صابری می باشد.
مفهوم رقابت سیاسی یکی از مهمترین واساسیترین مفاهیم درعلوم سیاسی بهشمار میرود واصلیترین مسئلهی توسعه یافتگی سیاسی پاسخ به نیازهای فزایندهی شهروندان دراین زمینه ونهادینهکردن آن در قالب نهادهای مدنی میباشد. رقابت سیاسی،محصول روشهای بدون خشونت جهت تخصیص ارزشهای سیاسی است. این مقوله روشی برای امحای خشونت ورزی درحیات سیاسی حاکم بر جامعه است.
اگر رقابت سیاسی مبتنی بر جلوههای قانونمند نباشد،زمینهی شکلگیری خشونت سیاسی فراهم میگردد. اقدامات خشونتآمیز تأثیرات قابل توجهی برامنیت ملی جوامع برجای میگذارد، زیرا بسیاری ازستیزها و رویکردهای بیثباتکننده را باید نتیجه ی عدم رعایت قانونمندی های محیطی درروند رقابتهای سیاسی دانست.
این کتاب در چهار فصل تنظیم گردیده است،در فصل اول به مفهوم رقابت سیاسی و شاخص های آن پرداخته و در فصل دوم پیشینه ی رقابت سیاسی در ایران با توجه به اندیشه قانون خواهی امام خمینی(ره)مورد تحلیل قرار گرفته است،اما فصل سوم کتاب رقابت سیاسی در نظام جمهوری اسلامی با توجه به نظریه ی ولایت فقیه امام خمینی(ره) را مورد بررسی قرار می دهد تا بتواند در فصل پایانی الزامات رقابت سیاسی در دیدگاه امام خمینی(ره) را تجزیه و تحلیل کند.
گفتنی است، این اثر تألیف آقای مسعود فولادفر و خانم اسماء صابری می باشد که در شمارگان 2000 نسخه و 272 صفحه و به قیمت97.000ریال در شهریورماه سال جاری چاپ و روانه بازار نشر گردیده است.
پایان پیام/
نظر شما