کتابخانه مترجم بزرگ قرآن کریم، بانو طاهره صفارزاده افتتاح شد

کتابخانه مترجم بزرگ قرآن کریم، مرحومه طاهره صفارزاده با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستان سیرجان، زادگاه ایشان افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، کتابخانه مترجم بزرگ قرآن کریم، مرحومه طاهره صفارزاده - ساعتی پیش با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولین در شهرستان سیرجان-زادگاهش افتتاح شد.

 

 این کتابخانه که در محل مجتمع فرهنگی و هنری غدیر سیرجان قرار دارد؛ شامل هفت هزار جلد کتاب و 250 قرآن نفیس از قرآن‌های شخصی مرحومه صفارزاده است.

 

افتتاح نمایشگاه آثار زنده‌یاد صفارزاده در محل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سیرجان، بازدید از مجتمع فرهنگی و هنری مرحومه صفارزاده و شرکت در مراسم آیین نکوداشت طاهره صفار زاده در محل سالن هلال احمر سیرجان از برنامه‌های سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان کرمان است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم تصریح کرد: مرحومه صفارزاده در دوران حیات خود با خدمت به قرآن کریم، زندگی پرباری را طی کرد.

 

دکتر طاهره صفّارزاده، شاعر، نویسنده‌، نظریه پرداز، محقق، مترجم و استاد دانشگاه، در روز 27 آبان 1315 در خانواده‌ای متوسط با پیشینه‌ای از مردان و زنانی تلاشگر، عارف، مردمگرا و ستم ستیز در سیرجان به دنیا آمد. پدر و مادرش را در 5سالگی از دست داد و تحت تکفل مادر بزرگ خود قرار گرفت که چشم پزشک و شاعر بود و در کرمان می زیست. خواهر بزرگترش نیز به اشاره مادربزرگ برای سرپرستی طاهره و رسیدگی به او ترک تحصیل کرد...


وی در کتاب «ترجمه‌ی مفاهیم بنیادی قرآن مجید» به کشف یکی از کاستیهای مهم ترجمه‌های فارسی و انگلیسی - یعنی عدم ایجاد ارتباط نامهای خداوند (اسماءُ الحسنی‌) با آیات قرآن از سوی مترجمان - دست یافته است که این تشخیص می‌تواند سرآغاز تحولی در ترجمۀ کلام الهی به زبانهای مختلف باشد. این برخورد علمی او را برانگیخت که به خدمت ترجمه قرآن به دو زبان انگلیسی و فارسی همت گمارد.

 

«قرآن حکیم» حاصل 27 سال مطالعۀ قرآن مجید، آموختن زبان عربی و تحقیق و یادداشت‌برداری از تفاسیر و منابع قرآنی است که از مراجعه به کلام الهی برای کاربرد در شعر آغار شد و به ترجمه ای مفهومی، سلیس، روان و قابل فهم همگان از قرآن به دو زبان انجامید.

 

شرح این توفیق در مقدمه کتاب «ترجمه‌ی مفاهیم بنیادی قرآن مجید» و نیز دو مقدمه فارسی و انگلیسی «قرآن حکیم‌« آمده است‌.


دکتر صفّارزاده در سال 1371 از سوی وزارت علوم و آموزش عالی به عنوان «استاد نمونه» معرفی شد. در سال 1380 نیز پس از انتشار ترجمۀ «قرآن حکیم‌« به افتخار عنوان «خادم‌القرآن‌« نایل آمد.
 

پایان پیام/


 

کد خبر 254725

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha