همگرایی کشورهای منطقه الگویی جدید با نوع نگرش دینی باشد

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: همگرایی کشورهای منطقه می تواند به عنوان یک الگوی جدید با نوع نگرش دینی برای سایر کشورها مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر، دکتر اسحاق صلاحی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، صبح امروز (21 اسفند)، در همایش بین المللی بوشهر- بصره و مسقط؛ مناسبات تاریخی- اجتماعی گفت: آنچه دانش ذهنی ما را به یک دانش تصریحی تبدیل می کند نقش دانشگاه و برنامه ریزی علمی و پژوهشی است و اگر قرار است دانش تصریحی به ثروت تبدیل شود باید بخش اقتصاد در این عرصه حضور پیدا کند.
 

وی افزود: فعال شدن شبکه‌های اجتماعی و تسریع در تولید و توزیع اطلاعات، گرایش به اجماع سازی و وحدت طلبی در بین مردم از مظاهر بروز یافته در تحول نظام منطقه‌ای است و از مظاهر دیگر آن وجود و بروز و ظهور دانشگاه‌های پژوهشگر و دانش‌بنیان است.

 

وی تصریح کرد: دانشگاه‌ها نقش برجسته‌ای در ارائه هنجارها بر اساس ارزش‌های منطقه‌ای دارند، دانشگاه محل هنجارسازی است و دانشگاه‌های منطقه موظفند براساس ارزش‌های منطقه هنجارسازی کرده و این هنجارها را ارائه کنند.


رئیس مرکز آموزش و پژوهش‌های بین‌المللی وزارت امور خارجه تصریح کرد: در دوران انتقال نظام بین‌المللی همگرایی برای هر منطقه ضروری است و دانشگاه‌ها بستر ساز چنین همگرایی در منطقه هستند و امیدواریم دانشگاه‌های منطقه بتوانند در بخش‌های پژوهشی و تحقیقاتی ماده اولیه برای این امر را فراهم سازند و شاهد گسترش این روابط به سایر نقاط کشورهای منطقه نیز باشیم.

 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: این اندیشه های نظری و دانشگاهی باید هرچه زودتر به کارهای اقتصادی و تلاش های ملموسی تبدیل شود و اگر چنین اتفاقی بیافتد دیگر کشورهای مستقر در منطقه نیز به این جمع ملحق خواهند شد و می توانیم یک همگرایی دینی فرهنگی به دنیا معرفی کنیم.

 

وی اظهارکرد: در گذشته تئوری هایی در حوزه ژئواستراتژیک وجود داشت که در سرنوشت بشر تاثیرگذار بود و این تئوری ها مسیر حرکت کشورهای قدرتمند را تعریف کرده است.

 

صلاحی اضافه کرد: وقتی منطقه خلیج فارس را یک بررسی ژئو استراتژیک می کنیم نتیجه می گیریم که این منطقه همان منطقه ای است که به عنوان قلب زمین در نظریه های غربی ها آمده است.

 

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: برخی از این تئوری ها موفقیت را در دستیابی و تسلط بر یک منطقه خاص می دانستند.

 

وی بیان کرد: اگر این اعتقاد وجود دارد که کشورهای مستقر در منطقه خلیج فارس در نظریه ماکیندر قلب زمین هستند، این کشورها باید به فکر آینده و سرنوشت خویش باشند.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 236813

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha