به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اکبر اشعری، مشاور فرهنگی رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در پیامی به این مراسم با اشاره به حدیثی از پیامبراکرم (ص) در مورد گرامی داشتن مقام دانشمندان و عالمان آورده است: ستایشِ عالمان و دانشمندانی که دل درگروی حقیقت و دغدغة جامعه را دارند، در واقع ستایشِ حق تعالی است؛ از آن رو که عالِمِ مطلق خداست و ستایشِ عالم به فضیلتِ علم، ستایش او سبحانَهُ و تعالی است.
اشعری در بخشی از این پیام به حدود 50 سال فعالیت علمی دکتر ایرج افشار سیستانی اشاره کرده و گفت: او سالها با تلاش خستگی ناپذیر سعی در زدودن غبار از چهرة حقایق تاریخی نموده و میوة این تلاش را در قالب دهها اثر ارزشمند به جامعة علمی تقدیم نموده است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی همچنین ضمن قدردانی از اهدای کتابخانه شخصی استاد افشار به کتابخانه ملی کشورمان ، در بخشی از این پیام آورده است: استاد سیستانی سخاوتمندانه کتابخانة شخصی خویش را که محصول سالها جستجو و گردآوری منابع ارزشمند حوزة مطالعات ایرانشناسی است برای استفاده پژوهشگران سیستانی و بلوچستانی در کتابخانه و آرشیو سازمان اسناد و کتابخانة ملی جمهوری اسلامی ایران در زاهدان وقف نمود.
دکتر حبیب الله عظیمی، معاون کتابخانه ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت وقف در زنده نگه داشتن فرهنگ جامعه از وقف کتابخانه شخصی استاد سیستانی به سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشورمان تجلیل کرد .
اکبر شیخ مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی سیستان و بلوچستان نیز در این مراسم به ارائه گزارشی از کتابخانه اهدایی استاد سیستانی به این مرکز پرداخت.
علوی، نماینده مجمع سیستانی ها و بلوچستانی های مقیم تهران نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت علم در آموزه های دینی و آیاتی از قرآن مجید که به جایگاه دانایی و علم اشاره دارد ، از استاد افشار سیستانی که عمر خویش را به افزایش آگاهی و بسط علم و فرهنگ در کشور اختصاص داده است قدردانی کرد.
در این مراسم همچنین دو تن از شاعران کشورمان به خواندن سروده هایی در مورد ایران و خلیج فارس پرداختند.
بنا به گزارش روابط عمومی کتابخانه ملی، در انتهای این مراسم نیز لوح های تقدیری از جانب مشاور فرهنگی رئیس جمهور و همچنین برخی از مراکز و نشریات علمی که استاد ایرج افشار سیستانی با آنها همکاری میکرده به وی اهدا شد.
گفتنی است، استاد دکتر ایرج افشار سیستانی، دارای دکتری جامعه شناسی و بیش از 140 عنوان کتاب و صدها مقاله در حوزه های ایرانشناسی ، اقلیم شناسی ، مردم شناسی و پژوهش های خلیج فارس تالیف کرده است و کتاب "مقدمهای بر شناخت ایلها، چادرنشینان و طوایف عشایری ایران "وی در سال 1367 به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزیده شده است.
پایان پایان/
نظر شما