تعداد حوادث در جاده های مواصلاتی آذربایجان شرقی قابل تامل است

آذربایجان شرقی جزو استان هایی است که تصادفات زیادی در محورهای مواصلاتی آن اتفاق می افتد و روزانه چندین نفر بر اثر تصادف در این شهر جان خود را از دست داده و افراد زیادی راهی بیمارستان می شوند.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، هر روز چندین مورد از تصادفات جاده و درون شهری منجر به مرگ را می شنویم و بعضا به سادگی از کنار آن می گذریم که در بسیاری مواقع جدای از نقش جاده ها و نقص فنی این وسیله، بی احتیاطی راننده و سرنشینان یا عابران پیاده منجر به صدمات جبران ناپذیر به خصوص مرگ می شود.


آذربایجان شرقی نیز جزو استان هایی است که تصادفات زیادی در محورهای مواصلاتی آن اتفاق می افتد و روزانه چندین نفر بر اثر تصادف در این شهر جان خود را از دست داده و چندین نفر راهی بیمارستان می شوند که طبق گفته مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی استان، ( 25 آذر ) نیز بر اثر واژگونی یک دستگاه پیکان حوالی ساعت 7 صبح در جاده اهر تبریز 4 مصدوم این سانحه به بیمارستان هریس منتقل شدند.


به گفته رضا صدیقی، فرماندار اهر، جاده اهر- تبریز یکی از جاده‌های پرتردد استان است که روزانه بیش از 30 هزار خودرو از این جاده عبور می‌کنند و در تعطیلات آخر هفته این رقم به دو برابر افزایش می‌یابد، این جاده یکی از جاده‌های پرتردد و حادثه‌خیز استان است.


عباس فلاح، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، جاده پرحادثه اهر – تبریز را توجه به خطرساز بودن آن نیازمند توجه ویژه مسئولان خواند و گفت: طی سال 90 جاده اهر - تبریز 147 نفر کشته داشته و مقام اول تلفات جاده‌ای را در شمال غرب کشور به خود اختصاص داده است.


اروجعلی علیزاده، مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی نیز در این رابطه می گوید: جاده اهر – تبریز دومین جاده حادثه خیز استان است.


وی، کمبود اعتبارات اختصاصی به بزرگراه اهر – تبریز را یکی از مشکلات جدی این پروژه اعلام کرد و افزود: جاده اهر _ تبریز یکی از پرحادثه ترین جاده های استان آذربایجان شرقی است که متأسفانه شاهد تصادفات مکرر در این جاده هستیم و از نظر تصادفات بر اساس اعلام بزرگراه و پزشک قانونی جاده بستان آباد و جاده اهر-تبریز و محور ارتباطی حادثه خیز استان هستند.


لازم به ذکر است، بزرگراه اهر – تبریز یکی از این 5 مهر ماندگار پروژه است و براساس پی نوشتی که از طرف معاون رئیس جمهور به فرمانداری، امام جمعه و نماینده مردم اهر و هریس ارسال شده طبق زمان بندی اعلام شده در این نامه، این پروژه در نیمه اول سال 92 به مرحله بهره برداری می رسد.


سرهنگ حسن فرجی، فرمانده پلیس راه آذربایجان شرقی نیز بزرگراه شهید کسایی تبریز را یکی از پرحادثه ترین جاده های استان عنوان کرد و گفت: 20 درصد تصادفات در این بزرگراه رخ می دهد.


آتش سوزی سمند در برخورد با تریلی در بامداد روز جمعه  و سوختن 5 سرنشین آن، دیگر حادثه ای است که در این هفته روی داد.

 

 و هر هفته چندین مورد منجر به جرح و فوت از این بزرگراه به گوش می رسد که از پرترددترین بزرگراه های تبریز است و مشکل روشنایی نیز دارد که گزارشات حاکی است این مشکل در مدت یک ماه با تعامل شرکت برق و اداره کل راه و شهرسازی استان رفع می شود.


به گفته فرجی، از 56 فوتی عابر پیاده در تصادفات جاده ای استان 14 عابر در این بزرگراه جان خود را از دست داده و 6 نفر مصدوم شده است.


وی اظهارکرد: 40 درصد تصادفات برون شهری در راه های فرعی و روستایی و 60 درصد آن در جاده های پرخطر تبریز- اهر، جزیره اسلامی، جاده قدیم تبریز- میانه - بستان آباد و آزادراه ها اتفاق می افتد.


فرجی، دلایل اصلی تصادفات را خواب آلودگی رانندگان، انحراف به چپ، سبقت غیر مجاز و تخطی از سرعت مطمئنه برشمرد و از کاهش 14 درصدی تصادفات فوتی برون شهری در آذربایجان شرقی خبر داد و آمار کشته شدگان تصادفات جاده ایی استان تا آبان سال جاری را 407 نفر عنوان کرد.


با این آمار فرمانده پلیس راه استان، حال با فرا رسیدن فصل سرما دیگر متاسفانه باید منتظر افزودن شدن این اخبار باشیم چرا که در زمستان لغزنده بودن جاده ها، نداشتن وسایل ایمنی برای برف و کولاک و مشکلاتی از این قبیل به بی احتیاطی هاو نداشتن ایمنی و روشنایی جاده ها افزوده می شود.


سرهنگ پورپیغمبر، رییس پلیس راهور آذربایجان شرقی، این استان را نیز از لحاظ کاهش تصادفات و تخلفات درون شهری دارای رتبه چهارم کشور خواند و گفت: با توجه به کاهش تلفات در محورهای درون شهری تا آذر ماه جاری آمار فوتی سال جاری 106 نفر بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5/23 درصد کاهش یافته است.


گزارشی از آمار برخی تصادفات 10 روزه جاده های آذربایجان شرقی:


بر اثر برخورد یک دستگاه سمند با تریلی در اتوبان شهید کسایی نرسیده به خروجی مارالان، سمند آتش گرفت. و 5 سرنشین آن در آتش سوختند.(24 آذر)


برخورد یک دستگاه موتورسیکلت با عابر پیاده 74 ساله در تقاطع دامپزشکی و آخونی و مرگ، عابر پیاده.(24 آذر)


واژگونی یک دستگاه پیکان در جاده اهر _ تبریز سه راهی شیخ رجب، که 4 مصدوم این سانحه به بیمارستان هریس منتقل شدند.(25 آذر)


در اثر برخورد یک دستگاه اتوبوس با یک دستگاه پیکان در جاده اهر - تبریز یک تن جان خود را از دست داد.(22 آذر)


برخورد یک دستگاه خودروی پراید با یک دستگاه پرشیا در جاده خواجه - ورزقان و مصدومیت سه نفر.(22 آذر)


واژگونی تریلی در اتوبان پیامبر اعظم 125 کیلومتر مانده به زنجان و متعاقب آن برخورد 10 دستگاه خودروی سواری به یک دیگر، 4 تن زخمی شدند.21 آذر


برخورد دو سواری در کیلومتر 45 جاده قدیم میانه تبریز، یک فوتی و 3 مصدوم بر جای گذاشت. 21 آذر


یک مورد واژگونی خودروی پیکان در جاده تبریز آذرشهر نرسیده به دنبال ایست قلبی و تنفسی راننده و متعاقب آن عدم کنترل خودرو و واژگونی آن، راننده در دم جان باخت و اقدامات احیایی تکنسین های اورژانس، نتوانست وی را از مرگ نجات دهد.


برخورد یک دستگاه خودروی باری نیسان با عابر پیاده در راه روستایی جاده کشکسرایمرند و فوت عابر پیاده.


برخورد یک دستگاه پیکان وانت با عابر پیاده در کیلومتر یک جاده آذرشهر عجب شیر و فوت این مرد قبل از رسیدن عوامل فوریت های پزشکی منطقه.(19 آذر)


واژگونی یک دستگاه نیسان، یک کشته بر جای گذاشت.(19 آذر)


وقوع یک مورد تصادف خودروی سواری با عابر و فوت وی قبل از رسیدن عوامل فوریتهای پزشکی منطقه 3 تبریز (16 آذر)


اینها همه آمار کوچکی از تصادفات 10 روز گذشته جاده های و خیابان های آذربایجان شرقی است که همه در پی یک بی احتیاطی کوچک صدمات جبران ناپذیری را بر پیکره چندین خانواده وارد کرده است.


از طرفی دیگر، برخی کارشناسان این عرصه، جوانان را عامل درصد بالای از تصادفات منجر به فوت معرفی و نقش تذکر و هشدار لازم به جوانان در خصوص استفاده صحیح از وسایل ایمنی طی رانندگی با خودرو و موتور سیکلت در کنار حفظ سرعت مطمئنه و دقت به علائم هشدار دهنده را در کاهش صدمات و تلفات مهم و تاثیر گذار می دانند.

 

سرعت زیاد، وقوع تصادف در شب، وجود سرنشینان جوان، مصرف مواد مخدر و توهم‌زا ، الکل و نبستن کمربند ایمنی دلیل اکثر تصادفاتی که رانندگان جوان و مبتدی در وقوع آن نقش داشته اند. 

 

انسان علی رغم اینکه موجود بسیار قوی و با اراده ای است که بسیاری از اختراعات و اکتشافات و پیشرفت های علمی و اقتصادی حاصل این قوت و قدرت اوست، با تمام این ها، تپش های قلب انسان به او می گوید که زندگی دقیقه ها و ثانیه هاست و از بین رفتن این دقیقه ها و ثانیه ها و در کل حیات انسان نیز در گرو یک لحظه، یک آن و یک ثانیه غفلت و اشتباه کوچک است که مراعات قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، رعایت خطوط قرمز، رعایت حق و حقوق دیگران و کمی تفکر و تعقل ضامن سلامت و ایمنی وی در برابر بسیاری از تصادمات، تصادفات و برخوردها خواهد بود.

 

اگر انسان که بر این مرکب بدون افسار و سرکش سوار می شویم، لحظه ای نگاه نگران مادر، چشمان منتظر فرزندان دلبند و یا همسر دلسوزمان را از نظر بگذرانیم، آمار این قاتل دوار را به نحو چشمگیری کاهش دهیم.


پایان پیام/

کد خبر 205624

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha